ابلاغ قانونی دیگر توسط لاریجانی بهجای احمدینژاد
رئیس مجلس شورای اسلامی در پی تاخیر رئیس جمهوری قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی را ابلاغ کرد که براساس آن، کلیه اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و انجام اقداماتی چون تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی و گیاهان دارویی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به انقضای مهلت مقرر در ادامه ۱ قانون مدنی و در اجرای مفاد تبصره ماده ۱ قانون مذکور، قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوطه به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی" را بابلاغ کرد.
در نامه رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور آمده است: در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی که با عنوان طرح یک فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ۲۴/۱۱/۱۳۹۱ و تأیید شورای نگهبان، به پیوست ابلاغ می گردد.
متن قانون به شرح زیر است:
ماده۱ کلیه اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و انجام اقدامات لازم در موارد زیر از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می شود:
الف تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات و کالاهای اساسی زراعی، باغی و گیاهان دارویی شامل گندم، برنج، جو، ذرت، پنبه وش، روغن و دانه های روغنی، چای، سیب زمینی، پیاز، حبوبات، سیب، پرتقال، خرما، کشمش، قند، شکر و کنجاله و همچنین محصولات دامی، طیور و آبزیان شامل شیر و فرآورده های لبنی، گوشت سفید، گوشت قرمز، تخم مرغ و نیز پیله ابریشم.
ب صنایع تبدیلی بلافصل ذیل با یک مرحله تبدیل در بخش کشاورزی:
۱ عمل آوری و حفاظت گوشت و محصولات گوشتی از فساد
۲ عمل آوری و حفاظت آبزیان و محصولات حاصل از آبزیان از فساد
۳ عمل آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد
۴ روغن کشی
۵ فرآورده های لبنی
۶ تولید دانه های آسیاب شده
۷ تولید نشاسته
۸ تولید غذاهای آماده برای حیوانات
۹ محصولات غذایی و صنایع تبدیلی مرتبط با انواع میوه، سبزی، صیفی و چای چنانچه در حوزه مسئولیت سایر وزارتخانه ها طبقه بندی نشده باشد.
۱۰ تولید فرآورده های گیاهان دارویی و انواع عرقیات
۱۱ تولید کودهای آلی (غیرشیمیایی)
ماده۲ اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی به پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و تصویب مجمع عمومی بانک مذکور و با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب می شوند.
احکام بند (۳) ماده (۱۱) و بند (الف) ماده (۱۹) اساسنامه بانک کشاورزی مصوب ۲۴/۴/۱۳۵۹ شورای انقلاب در مورد مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک کشاورزی از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به شرح مقرر در این ماده اصلاح می شود.
تبصره انتخاب مدیرعامل بانک کشاورزی از حکم ماده (۱۵) لایحه قانونی اداره امور بانکها مصوب ۲/۷/۱۳۵۸ شورای انقلاب مستثنی است.
ماده۳ وزارت جهاد کشاورزی موظف است در واردات هر یک از کالاهای بند (الف) ماده (۱) این قانون برای تأمین نیاز داخلی و تنظیم بازار به نحوی عمل نماید که سالانه حداقل ده درصد (۱۰%) به میزان تولید داخلی این محصولات افزوده شود تا کالاهای مزبور به مرز خودکفایی در تولید داخلی برسد.
ماده ۴ شرکت پشتیبانی امور دام با کلیه وظایف، اختیارات، نیروها و امکانات از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی ملحق می شود.
ماده۵ آیین نامه اجرائی این قانون توسط وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد.
قانون فوق مشتمل بر پنج ماده در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ بیست و چهارم بهمن ماه یک هزار و سیصد و نود و یک مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۲/۱۲/۱۳۹۱ به تأیید شورای نگهبان رسید.
ارسال نظر