تغییر کشور واسط در خرید قطعات هواپیما
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رایزنی با بانک مرکزی برای ارائه ارز مبادلهای به روشی متفاوت به ایرلاینها و موافقت این بانک، از تعیین کشور عامل برای خرید قطعات فنی هواپیما خبر داد.
به گزارش پارس ، کاپیتان حمیدرضا پهلوانی در گفت وگو با فارس، درباره ارائه ارز مبادله ای به شرکت های هواپیمایی و مشکلات پیش روی ایرلاین ها برای دریافت ارز در شرایط تحریم ورود قطعات هواپیما به کشور، اظهار داشت: ایرلاین ها قطعات فنی هواپیما را از کانال های مختلف خریداری می کنند و در این راستا بانک مرکزی تسهیلاتی را مختص شرکت های هواپیمایی در موضوع ارائه ارز مبادله ای درنظر گرفته است.
وی افزود: ایرلاین ها برای خرید قطعات قطعاً در این شرایط ویژه تحریم و نوسانات نرخ ارز، با مشکلاتی مواجه هستند که در این راستا بانک مرکزی با آنها همکاری کرده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: شرکت های هواپیمایی برای تهیه قطعات هواپیما از خارج کشور، تأمین اعتبار خود را از طریق مراکز آزاد انجام می دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: پس از رایزنی با بانک مرکزی این مشکل شرکت های هواپیمایی برطرف شد؛ درواقع ایرلاین ها برای خرید یک قطعه پس از تعامل با بانک مرکزی، آن قطعه را ابتدا با ارز آزاد خریداری می کنند سپس این موضوع به بانک مرکزی ارجاع می شود و پس از ارائه به بانک مرکزی و با تائید این بانک، ایرلاین ها مابه التفاوت ارز آزاد و ارز مبادله ای را دریافت می کنند و در واقع از سهمیه ارز مبادله ای استفاده کرده اند.
پهلوانی با بیان اینکه مبالغ مورد نیاز ایرلاین ها برای خرید قطعات هواپیما و اورهال، رقم های بالایی است، توضیح داد: قبلاً کشوری را در نظر گرفته بودیم که ایرلاین ها به آن روش قطعات لازم خود را تأمین می کردند؛ قرار بود ایرلاین ها منابع مورد نیاز خود را از آن کشور دریافت کنند اما آن کشور چون مجوز خروج پول خود را به مراکز نداده و اعلام کرده بود که بجای پول باید کالا ببرید، مجبور شدیم از طریق بانک مرکزی عمل کنیم زیرا تهیه ارز آزاد از طریق صرافی ها نیز مناسب نبود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: بنابراین ما کشور عامل را تغییر داده و منابع را خارج کردیم و از کشوری دیگر منابع مالی لازم را تأمین کردیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در حال حاضر قطعات فنی هواپیما تهیه شده و سپس ارز مبادله ای از بانک مرکزی دریافت می شود البته تمامی این موارد با مجوز بانک مرکزی انجام شده است.
پهلوانی با بیان اینکه ۳۰۰ شرکت صنعتی در حال حاضر در تولید قطعات صنعت هواپیمایی فعالیت دارند، اظهار داشت: ۱۸ شرکت هواپیمایی داخلی داریم و ۳۰ شرکت نیز درخواست اجازه فعالیت در ایران را خواستار هستند که مجوز آنها بررسی خواهد شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: حدود ۳۴ شرکت هواپیمایی خارجی در آسمان ایران فعالیت دارند بیان داشت.
بنابراین گزارش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری چندی پیش از توافق با شرکت های هواپیمایی به منظور تأمین نیاز ارزی خبر داده و گفته بود: به طور میانگین ۵۰ میلیون دلار مصرف ماهانه شرکت هواپیمایی است و با هماهنگی که انجام شده براساس توافقات ۲۰۰ میلیون دلار ارز مبادله ای پرداخت خواهد شد.
ارسال نظر