ابراهیم پرموزه در تشریح برنامه افزایش تولید نفت از دو میدان مشترک با عراق در غرب کشور، چاه شماره یک میدان نفتی آبان و چاه شماره ۱۲ میدان نفتی پایدار غرب با توجه به شرایط خاص محیطی و رفتار چاه به دلیل افت فشار و انباشت آب همراه با نفت تولیدی از این چاهها را همواره با مشکل مواجه بود.

رئیس مهندسی نفت شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب با بیان اینکه با اجرای یک پروژه ویژه مهندسی و عملیاتی تولید نفت از چاه‌های این دو میدان نفتی افزایش یافته است، تصریح کرد: بر این اساس چاه شماره یک آبان پس از تعمیر با دکل در مدار تولید قرار گرفت، اما تولید پیوسته از چاه به دلیل انباشت آب امکان پذیر نبود.

این مقام مسئول، افزود: با مطالعات کارشناسی انجام گرفته با توجه به شرایط محیطی و خاص چاه مجموعه عملیات‌هایی شامل مشبک کاری تکمیلی، سبک سازی ستون، نصب پلاگ psp، اسید کاری و ... بر روی چاه انجام گرفت و در نهایت منجر به تولیدی شدن چاه و در مدار تولید قرار گرفتن با دبی ۷۰۰ بشکه در روز شد.

وی در ادامه با بیان اینکه چاه ۱۲ پایدار غرب همانند آبان یک هم با چالش هایی همچون افت فشار و تولید آب همراه مواجه شد و در مدار تولید قرار دادن و افزایش تولید از این چاه نیز در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: با توجه به مشکلات فوق تعمیر این چاه با هدف راندن رشته تکمیلی بلند به منظور افزایش تولید نفت و کاهش تولید آب همراه، با استقرار دکل آغاز شد.

پرموزه با اعلام اینکه در این پروژه پس از خارج سازی رشته تکمیلی کوتاه قبلی، رشته تکمیلی مناسب طراحی و در عمق مناسب چاه نصب شد، تاکید کرد: بر این اساس پس از انجام عملیات تکمیلی و نصب تسهیلات سرچاهی، چاه به مدت ۷ روز تحت عملیات تمیزسازی و آزمایش جریانی قرار گرفت و در نهایت به منظور تمیزسازی و افزایش فشار جریانی، ستون چاه توسط دستگاه لوله مغزی سیار با میعانات گازی شستشو داده شد و ۵۰۰ بشکه در روز به تولید از این چاه افزوده شد.

رئیس مهندسی نفت شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع با اجرای این پروژه ها حدود یکهزار و ۲۰۰ بشکه به ظرفیت تولید نفت از این دو میدان مشترک نفتی افزوده شد.