مردم هزینه بیبرنامگیها را میپردازند
رئیس اتحادیه گل و گیاه گفت: به دلیل نبود صادرات، قاچاق و هزینه بالا، قیمت گل بالاست و مردم توان خرید ندارند، گل فروشان در ۵ روز مناسبتی سال با قیمت بالاتر گل میفروشند که ضرر جبران شود.
به گزارش پارس ، غلامحسین سلطان محمدی در گفت وگو با فارس در پاسخ به اینکه چرا قیمت گل در مناسبت ها در بازار بیش از ۲ برابر افزایش می یابد، آیا نظارتی وجود ندارد؟ گفت: گل فروش ها و عرضه کنندگان گل تنها در ۵ روز از سال فروش مناسب دارند.
رئیس اتحادیه گل و گیاه افزود: گل فروشی ها و عرضه کنندگان گل در ۳۶۰ روز از سال ضرر می کنند و در ۵ روز مناسبتی سال که مردم گل خرید می کنند، این ضررها را جبران می کنند.
وی ادامه داد: قیمت تمام شده یک شاخه گل ۱۰۰۰ تومان است که در روزهای خارج از مناسبتی که مردم گل نمی خرند، عرضه کنندگان مجبورند، گل را در جاده بهشت زهرا (س) شاخه ای ۱۰۰ تومان بفروشند، یعنی در هر شاخه گل ۹۰۰ تومان ضرر می کنند.
* هزینه بی برنامگی های دولت را مردم می پردازند
وی در پاسخ به اینکه چرا برنامه ای برای تثبیت قیمت ها ندارید و چرا ضرر فروشندگان را مردم بپردازند؟ گفت: به دنبال راه اندازی نمایشگاه گل هستیم، تا عرضه و تقاضا تناسب پیدا کند، از سوی دیگر فرهنگ استفاده از گل در کشور باید تقویت شود.
*سرانه استفاده گل در کشور یک دهم اروپایی ها
به گفته سلطان محمدی سرانه مصرف گل در کشورهای اروپایی ۲۰۰ شاخه در سال است، اما در ایران ۵ تا ۱۰ شاخه است.
سلطان محمدی تصریح کرد: البته صادرات مهمترین نقش را در تناسب عرضه و تقاضا می تواند داشته باشد که به دلیل برخی مشکلات، صادرات گل به شدت پایین آمده است.
*سال گذشته نصف ظرفیت ۵۰ میلیون دلار گل صادر شد
وی ادامه داد: سال گذشته گل به ارزش ۵۰ میلیون دلار، صادر شد در حالی که ظرفیت صادرات گل حداقل یک هزار میلیارد تومان وجود داشت.
رئیس اتحادیه گل و گیاه گفت: سالانه بیش از ۲ میلیارد شاخه گل در کشور تولید می شود، اگر یک میلیارد شاخه گل صادر شود، قیمت در بازار ثبات خواهد داشت.
وی تحریم، نبودن هواپیما، مشکلات بسته بندی و قیمت تمام شده تولیدکنندگان را که محصول را غیررقابتی می کند، از مهمترین مشکلات صادرات گل عنوان کرد.
به گفته سلطان محمدی، قاچاق گل به کشور از مشکلات عمده تولیدکنندگان و بازار گل است.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۲ برابر صادرات کشور یعنی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار گل از کشورهای مالزی، تایلند و چین و از مرزهای دبی، بندرعباس به کشور قاچاق شده است.
سلطان محمدی گفت: به رغم اینکه موضوع قاچاق به وزارت جهاد کشاورزی و سایر مسئولان اطلاع داده شده، اما هنوز اقدام جدی در این زمینه انجام نشده است.
ارسال نظر