، سید محمود سفار در برنامه مناظره رادیو گفت‌وگو گفت: متاسفانه بالغ بر 30 تا 35 هزار گوشی قاچاق در روز وارد کشور می‌شود. گوشی هایی که وارد کشور می‌شود بعضا گوشی‌های دست دوم، رفرش شده و تقلبی است که حقوق مصرف کننده را نیز به طور کلی پایمال می‌کند.

این برنامه با موضوع قاچاق روز افزون تلفن همراه، راهکارها، موانع و پیشگیری و با حضور سید محمود سفار رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی و امیر اسحاقی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی روانه آنتن شد.

سید محمود سفار در ابتدا با اشاره به آمار بالای گوشی های قاچاق گفت: موبایل ها به ویژه به اسمارت فون‌ها نیاز زیادی در جامعه وجود دارد. متاسفانه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد مبارزه با قاچاق کالا، تاکنون اقدام مناسبی اتفاق نیفتاده است.

وی خاطرنشان کرد: حدود یک میلیون و 970 هزار گوشی تلفن همراه در سال 93 از مبادی قانون وارد کشور شده است که میانگین ماهیانه آن حدود 160 هزار عدد است. متاسفانه بالغ بر 30 تا 35 هزار گوشی قاچاق در روز وارد کشور می شود. گوشی هایی که وارد کشور می‌شود بعضا گوشی های دست دوم، رفرش شده و تقلبی است که حقوق مصرف کننده را نیز به طور کلی پایمال می کند.

رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در مورد میزان گوشی های قاچاق بیان داشت: در سال 93 حدود 93 درصد کالای قاچاق در کشور داشتیم که حداقل 25 درصد کالاها دست دوم یا تقلبی هستند.

وی با اشاره به حقوق عوارض و گمرک برای واردات گوشی موبایل عنوان کرد: سالیانه حدود سه هزار میلیارد تومان عدم پرداخت حقوق و عوارض گمرک است. تلفن های همراه سریال 15 رقمی دارند و شاید تنها کالایی که دولت به راحت می توانست کنترل کند، موبایل است. در دو سال گذشته مشکلاتی در حوزه رجیستر داشتیم که متاسفانه انجام نشده است و برای خود بنده باعث تعجب است.

در ادامه امیر اسحاقی با تصریح بر اینکه قاچاق کالا یک بحث کاملا اقتصادی است، گفت: مسائلی که در قاچاق کالا اهمیت دارد، قیمت تمام شده، چگونگی واردات کالا و توزیع کالا است. متاسفانه موبایلی که می خواهد در فرآیند قانون وارد کشور شود، بین 8 تا 14 روز کاری زمان می برد، در حالی که قاچاق این کالا از کشورهای همسایه در کمتر از 48 ساعت وارد کشور می شود.

وی افزود: هزینه ای که وارد کننده پرداخت می کند به طور میانگین 25 درصد قیمت تمام شده بیشتری باید پرداخت کند در صورتی که همین کالا با کمتر از 30 هزار تومان وارد کشور می شود و هیچ رد و نشانی هم برای او وجود ندارد. ضمن اینکه در فرآیندهای بعدی نیز از مالیات و بیمه نیز خبری نیست و سریعا به دست مردم می رسد.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس این نوع مالیات را باید مصرف کننده نهایی پرداخت کند اما برای موبایل از وارد کننده گرفته می شود و به ندرت واردکننده ها می توانند از سطح عرضه مالیات بر ارزش افزوده موبایل را دریافت کند.