تمایل بانکها به طولانی شدن وام مسکن
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه بانکها به دنبال یافتن راهکارهای افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات مسکن هستند، ثبات بلندمدت اقتصادی، کاهش نرخ تورم و پیشبینیپذیر بودن اقتصاد را سه پیش نیاز این مساله عنوان کرد.
علی چگنی اظهار کرد: یکی از مباحثی که همیشه در حوزه سیاستگذاری تامین مالی مسکن مطرح است بلندمدت کردن اقساط وامهاست که هم اکنون نیز بانکها به دنبال یافتن راهکارهای این مساله هستند. اما طولانی کردن تسهیلات به ملزوماتی از جمله ثبات بلندمدت اقتصادی، کاهش نرخ تورم و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد نیاز دارد.
وی افزود: هم اکنون دوره های تسهیلات مسکن تا سقف ۲۰ سال در برخی موارد همچون تسهیلات ایثارگران افزایش یافته و این استعداد وجود دارد که طولانیتر شود ولی پیش شرط های ذکر شده باید لحاظ شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با بیان اینکه اگر مدت تسهیلات افزایش یابد قدرت خرید خانوارها بالا می رود، گفت: در آن صورت شاید یک خانوار بتواند دو برابر ارقام فعلی وام بگیرد که این خود نوعی توانمندسازی است.
چگنی درباره مباحث مطرح شده در شانزدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن اظهار کرد: تبادل افکار در حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی مسکن های شهری و فضای زندگی محورهای اصلی این همایش است. در این زمینه دیدگاههای صاحب نظران مطرح می شود تا از درون این مباحث بتوانیم راهکارهای درست را استخراج کنیم.
وی از جمله مباحث مطرح را نهادسازی، توسعه ای کردن بانک مسکن، نوسازی بافتهای فرسوده و شکستن قیمت زمین عنوان و تصریح کرد: در بحث زمین محدودیت و مشکلاتی در کلانشهرها وجود دارد. یکی از راهکارهای دولت استفاده بهینه از زمین بافتهای فرسوده و بهسازی مجدد زمین است؛ بنابراین بافتهای ناکارآمد از جمله نقاطی است که می تواند مشکل زمین را تا حد زیادی حل کند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن درباره پیشنهاد «زمین صفر» گفت: این موضوع در حال بررسی است که باید ببینیم چگونه می توانیم از پتانسیل درون و حاشیه شهرها استفاده کنیم تا زمین از این حالت قیمت بالایی که دارد در بلندمدت خارج شود.
یکی دیگر ازعاملهای مهم جهت ثبات اقتصادی جلوگیری ازانواع فسادابرمفسدان است