آغاز مطالعات استانداردسازی خدمات رفاهی کارگران در وزارت کار
مدیر کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به تبیین طرح استاندارد سازی خدمات رفاهی کارگران برای تنظیم سند جامعه خدمات اجتماعی کارگران پرداخت و گفت:به منظور ارتقای کمی و کیفی امکانات و خدمات رفاهی کارگران مطالعات استاندارسازی کلید خورده است.
غلامرضا بستان منش یکی از ضرورتهای تهیه سند جامع خدمات اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از ضرورتهای تهیه سند جامع خدمات اجتماعی، آگاهی از وضعیت ارائه خدمات و امکانات رفاهی به کارگران در بنگاه های اقتصادی است.
وی ادامه داد: در این راستا، از نتایج به دست آمده بر اساس بررسی های میدانی (30000 بازدید) واحدهای اقتصادی و ارزیابی نحوه ارائه خدمات رفاهی و روش های مرسوم آنان نشان می دهد که خدمت رسانی و ارائه خدمات رفاهی استاندارد نیست و این موضوع موجب گردیده هم از سوی کارگران نارضایتی دریافت خدمات رفاهی ایجاد شود و هم اینکه کارفرمایان بهره وری مورد انتظار خود را تحقق یافته نبینند. لذا براساس این موضوع اداره کل امور اجتماعی وزارت متبوع درصدد آن برآمد که اقدام به مدل سازی و استاندارد سازی خدمات رفاهی در حال ارائه واحدهای اقتصادی نماید.
بستان منش گفت؛ به منظور ارتقای کمی و کیفی امکانات و خدمات رفاهی کارگران و فراهم نمودن زمینه ایجاد مدیریت خدمات رفاهی با نگاه انسجامبخشی و سازماندهی مناسبتر، گستردگی و مطلوبیت خدمات رفاهی و چگونگی استفاده از ظرفیت ها و ایجاد بسترهای رفاهی انگیزشی کارگران طرح مدل سازی ، استاندارد سازی و روش سازی ارائه خدمات رفاهی کارگران برای ارتقاء سطح خدمات اجتماعی کارگران در کشور با نگاه تلفیقی آکادمیک و تجربه میدانی، در واحدهای اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: به جهت تحقق این امر ، ضمن تنظیم دستورالعملهای لازم و با هماهنگی های انجام شده ، کلیه واحدهای اجرایی استانی، مبادرت به تشکیل کمیته های تخصصی با حضور اساتید دانشگاه ها و مدیران واحدهای اقتصادی پیشرو نموده اند و شناسایی و معرفی خدمات رفاهی در سه قالب (بی هزینه ‹‹Without cost ›› – کم هزینه ‹‹ Low cost ›› – هزینه بالا ‹‹ High costs ›› ) برای واحدهای تولیدی با شرایط اقتصادی متفاوت به جهت ارائه بهترین خدمات رفاهی نسبت به شرایط واحد را بررسی خواهند نمود.
پس از جمع آوری نظرات کمیته های تخصصی استانها ، تشکیل کمیته ای در سطح ملی و با نگاه کلان با حضور واحدهای اقتصادی فعال و اساتید دانشگاه به جهت استاندارد سازی خدمات رفاهی در دستور کار قرار خواهد گرفت و در نتیجه مدلی هایی موفق و مؤثر با همراهی کارفرمایان و کارگران و اساتید دانشگاه تنظیم و ارائه خواهد شد.
وی افزود؛ بر این اساس تاکنون در 15 استان کشور با حضور نمایندگان بیش از80 بنگاه اقتصادی و 60 نفر از اساتید دانشگاهی و اعضای هیات علمی در رشته های مختلف و مرتبط، جلسات تخصصی تشکیل و نسبت به احصای مدلهای مختلف اقدامات کارشناسی را تحقق بخشیده اند.
ارسال نظر