رمضان روئین تن مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید پسته اظهار داشت: پسته ایران با حدود 337 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات بارور ، 60 درصد کشت جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ایران رتبه اول از نظر سطح زیر کشت و تولید پسته را دارد، گفت: براساس آخرین آمار رسیده از استان ها پیش بینی می شود در سال جاری 256 هزار تن پسته تولید شود که این رقم در مقایسه با سال گذشته با افزایش 8 هزار تنی تولید همراه است.
روئین تن ادامه داد: بعد از ایران کشورهای آمریکا، ترکیه، سوریه، چین و یونان در رتبه های بعدی تولید قرار دارند.
وی با اشاره به ارزش تولید پسته ایران بیان کرد: ارزش کل تولید پسته ایران به قیمت فروش باغدار 7 هزار و 500 میلیارد تومان معادل 2.2 میلیارد دلار است.
مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات پسته افزود: همه ساله بین 120 الی 180 هزار تن پسته به 70 کشور دنیا صادر می شود که ارزآوری حدود 1.2 الی 1.6 میلیارد دلاری برای کشور در بردارد.
گفتنی است که قیمت هر کیلو پسته ایرانی 9 الی 11.5 دلار و در برخی موارد تا 14 دلار نیز در خارج از کشور به فروش می رسد.
روئین تن در ادامه یادآور شد: حدود 17 استان و 250 خانوار در کشور مشغول به امر باغداری و کشت و برداشت محصول هستند که دراین میان استان های کرمان، خراسان رضوی و جنوبی، فارس، سمنان و استان تهران از اولویت بیشتری در این امر برخوردار هستند.
وی با اشاره به 73 هزار هکتار باغات پسته مدرن گفت: در واقع علاوه بر باغات موجود از امسال به تدریج 73 هزار هکتار باغات مدرن و تازه احداث وارد عرصه تولید می شوند.
مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در ادامه عنوان کرد: میزان تولید پسته در واحد سطح نصف عملکرد جهانی است که همواره این امر به سبب خشکسالی های اخیر، کیفیت نامطلوب آب و مدیریت نادرست باغداری از جمله نقاط ضعف تولید پسته در کشور ما به شمار می روند .
گفتنی است که در این میان باغداران نمونه در هر هکتار 10 الی 15 تن محصول برداشت کردند.
روئین تن با اشاره به اقدامات وزارت جهاد در راستای حفظ رتبه اول تولید در جهان یادآور شد: افزایش بهره وری و عملکرد در باغات پسته ضمن افزایش تولید محصول با کیفیت و قدرت رقابت در داخل و خارج از کشور نیز کاهش هزینه های تولید در بردارد.
وی در ادامه بیان کرد: بهبود صنایع فرآوری، کمک به تقویت و تشکل های بخش خصوصی، تامین سرمایه تسهیلات ارزان قیمت جهت خرید محصول، ثبات نرخ ارز، ساماندهی صادرکنندگان و کاهش تعرفه صادرات از جمله اقدامات وزارت جهاد در راستای رونق و حفظ مقام اول دنیا محسوب می شود.
ارسال نظر