یک ریال یارانه و تسهیلات به صنعت ندادهاند
رییس خانه صنعت و معدن استان تهران ضمن اعلام اینکه تاکنون حتی یک ریال تسهیلات و یارانه در اختیار بخش تولید قرار نگرفته است، گفت: یارانه تولید نمیخواهیم؛ با توجه به کاهش نرخ تورم، نرخ سود سپرده و نرخ سود تسهیلات را کم کنند.
محمدرضا مرتضوی با اشاره به وضعیت تولید در کشور اظهار کرد: صنعت، معدن و تولید مسائلی زنده و پویا هستند که اگر در این خصوص یک برنامهریزی ممتد در بخشهای خدمات، ایده و صنایع داشته باشیم میتوانیم در توسعه کشور نقش پررنگی را ایفا کنیم.
وی ادامه داد: انجمن ها و سازمانهایی که تشکیل دادهایم میتوانند به عنوان مغز متفکر توسعه صنایع و معادن کشور باشند و کمک حال بخش تجارت شوند.
رییس خانه صنعت و معدن تهران با اشاره به پررنگ شدن نقش دولت در اقتصاد اظهار کرد: کار بزرگی پیشروی ماست. طبق اسناد بالادستی در بخش توسعه و تولید کشور با چالشی روبرو هستیم که نقش بخش خصوصی را کمرنگ کرده است. باید برخی از این موانع از سر راه تولید برداشته شوند تا آسیبپذیری اقتصاد در کشور به حداقل برسد. باید بتوانیم نقش دولت را تا جایی که وظیفه حاکمیتی ندارد، کمرنگتر کنیم.
مرتضوی افزود: دیدیم که در ارتباط با اصل 44 چه مسائلی پیش آمد و چه نتایج عکسی شکل گرفت. هرگز بخش خصوصی نمیتواند رو در روی دولت قرار گیرد، بلکه باید با ایده جدید حاکمیت را متقاعد به پیشبرد کار کند.
وی در ارتباط با یارانه پنج درصدی که قرار بوده است از طریق سود تسهیلات به بخش صنعت اختصاص داده شود، گفت: از همان روز اول گفتیم که در طرح هدفمندی یارانهها سهم تولید لحاظ نشده و هیچ چیزی دست ما را نمیگیرد. فکر میکنم به جای اینکه از مساله انحراف پیدا کنیم باید عمیقتر به مساله نگاه کنیم.
رییس خانه صنعت و معدن تهران با بیان این که یارانه تولید نمیخواهیم، اظهار کرد: شاهد کاهش نرخ تورم هستیم، اما این سوال را مطرح میکنیم که چرا سود سپرده کم نمیشود. اگر بانکها از دولت میخواهند سهم بخش تولید را پرداخت کنند و از جیب دولت خرج کنند ما را وارد این بازی نکنند. تورم در حال یک رقمی شدن است و سوال من این است که نرخ بهره بانکی چرا کم نمیشود. نباید تاوان سیستم بانکداری نادرست را مردم و بخش تولید بپردازند.
مرتضوی همچنین در خصوص اختصاص تسهیلات به بخش تولید گفت: ما نیازی به پنج درصدی که لحاظ شده نداریم، چرا که اصلا چنین رقمی داده نمیشود و تا امروز نیز یک ریال هم به بخش تولید پرداخت نشده است.
ارسال نظر