به 

به گزارش پارس، علیرضا حائری در گفت وگو بافارس اظهار داشت: این برای چندمین سال متوالی است که مقام معظم رهبری مسائل اقتصادی و تولیدی را محور و سرلوحه فعالیت های کشور قرار می دهند و همه مسئولان نظام را موظف به حرکت در حول این محور می کنند.

وی افزود:   با توجه به ادامه تحریم های بین المللی علیه کشور، باید آنچه که  در برنامه های توسعه پنج ساله کشور در حد شعار باقی مانده است، تحقق یابد  و اقدامات لازم برای از بین بردن اتکای اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی صورت گیرد.

حائری  با تأکید بر لزوم  افزایش تولید ملی، توسعه صادرات و افزایش درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی به منظور تحقق شعار امسال، گفت:   این مسئله طی چند سال اخیر به دلیل اخذ تصمیمات غیرکارشناسی با مشکلات زیادی روبرو شده، ولی برای تحقق شعار امسال باید به این مقوله توجه ای ویژه شود تا وابستگی اقتصاد کشور  به ارز حاصل از صادرات نفت به طور کامل قطع شود.

وی تصریح کرد: در این زمینه تمام تلاش مسئولان سیاسی کشور باید معطوف به رفع تحریم های نا عادلانه علیه کشور باشد و دیپلماسی کشور  نیز در آن مسیر فعالتر شود.

به  گفته حائری، به منظور تحقق شعار سال جاری، اجرای برخی شروط مانند بهره برداری حداکثری از ظرفیت واحدهای تولیدی ضروری است.

*    فعال شدن ظرفیت خالی واحدهای صنعتی 

دبیر انجمن صنایع نساجی توضیح داد: با در نظر گرفتن شرایط فعلی اقتصاد کشور، برنامه ریزی جهت هدایت منابع کشور به منظور استفاده از ظرفیت های خالی واحدهای صنعتی فعال بهترین گزینه برای افزایش تولید در صنایع نساجی و پوشاک است، اما این صنایع با دو مشکل اساسی تأمین سرمایه در گردش و همچنین مواد اولیه مورد نیاز برای ادامه چرخه تولید خود روبرو هستند.

وی افزود: این مسئله  طی سال گذشته با افزایش نرخ ارز، از میان رفتن خطوط اعتباری بانکی در نتیجه تحریم های بین المللی و همچنین برخی تصمیمات غیرکارشناسانه مسئولان به عنوان تحریم های داخلی به قوت خود باقی مانده و  هیچ اقدام مؤثری در راستای کاهش فشارهای وارد شده به واحدهای صنعتی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: رونق اقتصادی هر کشور نیازمند توسعه تولید داخلی است و مسئولان  باید  در این راستا اقدامی اساسی انجام دهند.

حائری با بیان اینکه برای تأمین مواد اولیه و نقدینگی واحدهای تولیدی  و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود باید تصمیمی کارشناسانه و قابل اجرا اتخاذ شود، گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب شده در واحدهای نساجی کشور قادر به تامین عمده نیاز کشور است و حتی در برخی رشته ها توان تولید بیش از نیاز داخل وجود دارد که در صورت تأمین سرمایه در گردش و مواد اولیه می توان بدون نیاز به سرمایه گذاری جدید نسبت به افزایش تولید اقدام کرد.

*  استفاده از  منابع مالی برای اتمام طرح های نیمه تمام

وی جهت دهی منابع مالی  کشور به سمت اتمام پروژه های نیمه تمام را از دیگر الزامات تحقق حماسه اقتصادی دانست و پیشنهاد کرد تا اتمام طرح های نیمه تمام صنعتی و  به ویژه  صنعت نساجی و پوشاک که بخشی از سرمایه گذاری ارزی و ریالی آن صورت گرفته در دستور کار مسئولان اقتصادی و صنعتی کشور قرار گیرد و از سرمایه گذاری جدید برای ایجاد واحدهای صنعتی به جز  در موارد ضروری که گلوگاه تولید این صنایع است، جلوگیری شود.

دبیر انجمن نساجی ادامه داد: با عمل به این  دو پیشنهاد  و با کمترین سرمایه گذاری می توان به بالاترین سطح از تولید و اشتغال دست یافت که قطعاً باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین  افزایش ارز حاصل از صادرات کالا و محصول خواهد شد.

وی با اشاره به هدف گذاری وزارت صنعت برای استقلال ارزی، ارزآوری و تعهد تولیدکنندگان به ساخت کالاهای صادراتی و کیفی طی سال جاری، گفت: در صورت تحقق این موارد در سال جاری، شاهد رونق تولیدات  در آینده ای نه چندان دور و همچنین توسعه صادرات و افزایش درآمدهای ارزی خواهیم بود که این امر باعث می شود، تا برنامه های پنج ساله کشور تحقق یافته و اقدامات لازم برای از بین بردن اتکای اقتصاد کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت صورت گیرد.

به گفته وی، در این صورت  درآمدهای نفتی کشور به جای استفاده در هزینه های جاری، در راستای توسعه ساختارهای زیربنایی هزینه خواهد شد.