شیوه سنتی مانع خودکفایی در تولید گوشت
یک کارشناس علوم دامی گفت: ایران به دلیل داشتن تنوع دامی و بالا بودن توان و ظرفیت تولید میتواند بیش از نیاز داخلی گوشت قرمز تولید کند اما داشتن شیوه سنتی و بهکار نگرفتن دانش و نیروی متخصص نتوانسته نیاز داخلی این محصول را برآورده کند.
به گزارش پارس محمد مرادی شهربابک در گفت وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که گوشت گوسفند تولید داخلی به دلیل تولید طبیعی و کیفیت بالا می تواند بازار خوبی در منطقه خاورمیانه داشته باشد، اظهار کرد: یکی از مشکلات در صنعت دامپروری تامین علوفه دام است که می توان با تولید علوفه در نقاطی که صرفه اقتصادی بیشتری دارد، این نیاز را پاسخ داد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: با تصویب طرح انتزاع وظایف بازرگانی کشاورزی از وزارت تجارت، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست گذاری اصولی تری را در هماهنگی تولید، واردات و صادرات اعمال کند.
وی با بیان این که باید در تولید برخی از محصولات در فصولی از سال مازاد داشته باشیم، افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید برای صادرات پایدار و درازمدت برنامه ریزی شود. همچنین این وزارتخانه، ضمن ساماندهی واردات باید به افزایش کیفیت و کمیت تولیدات داخلی بپردازد.
مرادی با اشاره به این که بخش کشاورزی نتوانسته در تولید داخلی از علم و فناوری روز دنیا استفاده کند، گفت: علی رغم تولید علمی در بخش کشاورزی طی سال های اخیر، این بخش فاصله ی زیادی با فناوری های روز دنیا دارد و مدیریت صحیحی برای بهبود تولید صورت نگرفته است.
این کارشناس ادامه داد: کشور ما در تولید علم در بخش کشاورزی رتبه سوم را در منطقه خاورمیانه دارد اما از نظر بهره وری کشاورزی این رتبه را نداریم؛ بدین معنا که علم را به فناوری تبدیل نکرده ایم لذا لازم است وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارت علوم این نقص را برطرف کند.
وی با اشاره به قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در کشور، گفت: بالا بودن قیمت های تمام شده ی تولیدات داخلی انگیزه ی واردات می شود. این روش شاید در کوتاه مدت باعث رضایت مصرف کننده داخلی شود اما نبود تولید داخلی در درازمدت منجر به ضرر مصرف کننده نیز خواهد شد.
ارسال نظر