پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یحیی آل‌اسحاق گفت: آنچه تاکنون از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت درباره اقتصاد مقاومتی انجام شده است در راستای اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نبوده و باید کمی درباره موارد یاد شده تجدیدنظر کنیم.

دکتر یحیی آل‌اسحاق وزیراسبق بازرگانی و رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: لازم است یک روحیه جهادی داشته باشیم و هرگز منفعلانه به برنامه اقتصاد مقاومتی نگاه نکنیم چون اگر به آن بی‌تفاوت باشیم و دائم بگوییم این سیاست‌ها جواب نمی‌دهد یا این که وقت دیگری بهتر است به آن فکر کرده یا اجرایی کنیم، به خواسته‌ها و برنامه‌هایی که برای رسیدن به آن هزینه کرده‌ایم هرگز دست نخواهیم یافت. از این رو باید با اعتقاد راسخ به آنچه تا امروز به عنوان نسخه اقتصاد مقاومتی به آن رسیده‌ایم عمل کرده و آن را اجرایی کنیم.

وی افزود: وقتی صحبت از اقتصاد مقاومتی می‌کنیم به این معنی است که درآمد و اقتصاد ایران ممکن است مورد تهاجم قرار گیرد به همین دلیل باید از آن دفاع کنیم. 

وزیراسبق بازرگانی با اشاره به موضوع نفوذ در عرصه اقتصادی گفت: باید مرزهای اقتصادی ایران را مانند مرزهای جغرافیایی حفاظت کنیم تا مبادا کسی فکر نفوذ داشته باشد. اگرچه خطر نفوذ اقتصادی ممکن است بسیار سخت‌تر باشد.

آل‌اسحاق افزود: این سختگیری که درباره مرزهای جغرافیایی در زمان دفاع مقدس یا حتی همین امروز می‌بینیم در مورد دفاع از مرزهای اقتصادی کشورمان دیده نمی‌شود تا بتوانیم بگوییم نفوذ را به حداقل خود رسانده‌ و برای مقابله آماده‌ایم. 

وی اضافه کرد: هنوز برخی روزنه‌ها برای نفوذ دشمن شرایط مناسبی دارد که شاهد مثال آن هشدارهای رهبر معظم انقلاب است. چون ایشان با دید باز و آگاهی کامل به تمام حوزه‌های کشور واقف هستند و در صورت وجود هرگونه مشکل به مسئولان مربوط هشدار می‌دهند و برایشان نقشه راهی مشخص می‌کنند.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران درخصوص مقابله در برابر نفوذ بیگانگان گفت: این کار، هنگام تحریم‌ باید بگویم کار بسیار ساده‌تر است تا وقتی قصد داریم با خارج از مرزهای ایران تعامل کنیم و همزمان هم مقاوم باشیم. 

آل‌اسحاق افزود: درباره تحریم و مقابله با نفوذ بیگانه که لازم به یادآوری نیست؛ چون طی 12 سال گذشته یعنی دوران تحریم‌های سخت و غیربشردوستانه غرب علیه ایران دیدیم اقتصاد ایران و آرمان‌های انقلاب هرگز دستخوش تغییرات نشد، زیرا تمام راه‌های نفوذ با هوشیاری تمام بسته شده بود، ولی درباره نفوذ اقتصادی هنگام تعامل باید بسیار هوشیارتر عمل کنیم.

وی اضافه کرد: به نظر من وقتی غربی‌ها به این نتیجه رسیدند که از طریق تحریم‌ها نمی‌توانند به خواسته‌های خود برسند و راه نفوذی ندارند، تصمیم گرفتند از راه تعامل وارد شوند تا بتوانند بخش‌های مختلف ایران را در موقعیتی حساس‌ و در شرایطی هم تحت فشار قرار دهند. 

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان ساخت: هدف همان است و به دنبال این هستند که مجموعه رفتارهایمان مطابق میل آنها باشد و اینجاست که همه مسئولان در بخش‌های مختلف باید آماده مقابله باشند و با بستن راه‌های نفوذ جلوی رسیدن به خواسته‌هایشان را بگیرند.

آل‌اسحاق افزود: کسی با اصل تعامل مشکل ندارد و فقط حرف این است که چگونه تعامل کنیم چون هنگام تعامل ممکن است ضربه‌پذیرتر باشیم و با تمام توان برای جلوگیری از نفوذ برنامه‌ریزی کنیم.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران درخصوص دایره پروژه نفوذ گفت: امروز برنامه احتمالی آنها که به دنبال نفوذ در ایران هستند این است که به گونه‌ای با سیاستگذاران و تصمیم‌گیرندگان ایران تعامل کنند که ناخواسته آنها را در کانالی که خودشان (غربی‌ها) می‌خواهند هدایت کرده و در زمان لازم برای رسیدن به اهداف شومشان عرصه را بر ایران تنگ کنند.

وی افزود: درباره شراکت کشورهای خارجی با بنگاه‌های اقتصادی ایران نکته این است که آنها در انتخاب شرکا به دنبال این هستند کسانی را به عنوان شریک انتخاب کنند که همراه فکری خودشان باشند.

وزیراسبق بازرگانی تاکید کرد: درباره حضور خارجی‌ها در پروژه‌های حساس و بزرگ باید هوشیار باشیم تا جلوی انحصار را بگیریم و به صورتی قرارداد ببندیم که در شرایط اضطراری و وقتی خواستیم مقابل درخواست‌های غیر معقول غربی‌ها ایستادگی کنیم برای اقتصاد کشورمان مشکل ایجاد نشود و خطری رشد اقتصادی ما را تهدید نکند. 

آل‌اسحاق افزود: به عنوان مثال می‌توانم به دوران تحریم اشاره کنم، چون در بسیاری از موارد پزشکی انحصار وجود داشت. در دوران تحریم دشمنان مردم ایران حتی نیازهای پزشکی ما را در اختیارمان قرار ندادند و بسیاری از بیماران کشورمان را با دردسر مواجه کردند. 

وی اضافه کرد: هرچند این موضوع باعث شد متخصصان خدوم ایرانی درزمینه دارو و تجهیزات پزشکی به پیشرفت‌هایی دست یابند، اما نباید دوباره این مورد در کشورمان تکرار شود.