واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به انجمن غیردولتی
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر با بیان اینکه نیاز واردات کشور به شکر حدود ۷۰۰ هزار تن است، گفت: تنظیم بازار این محصول به این انجمن واگذار شد.
به گزارش پارس،به نقل از فارسبهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با تاکید بر اینکه تنظیم بازار قند و شکر به این انجمن واگذار شده است، گفت: در سالهای اخیر به دلیل ناهماهنگی بین تولید و واردات، لطمات زیادی به تولید داخل وارد شد و این ناهماهنگیها منجر به نوسان قیمت شکر در بازار میشد.
وی افزود: انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر از اواخر سال گذشته آمار و ارقام مستندی به وزارتخانههای مختلف به ویژه وزارت جهاد کشاورزی در مورد موجودی کارخانهها و سایر مسائل ارائه کرد که علیرغم ایجاد تشکیک برخی افراد، با اطمینان وزارت جهاد کشاورزی، ثابت کردیم که توان تنظیم بازار داخلی را با توجه به موجودی کارخانهها داریم.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر با بیان اینکه تنظیم بازار قند و شکر از ابتدای امسال با نظارت کامل وزارت جهاد کشاورزی به انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر واگذار شد، تصریح کرد: بنابراین با پشتوانه موجودی کارخانهها درخواست شد که اجازه واردات صادر نشود و بدون کوچکترین التهاب و تنشی موفق به تنظیم بازار شکر شدیم.
دانایی با بیان اینکه هر ساله در ماههای مرداد و شهریور افزایش قیمت قند و شکر ایجاد میشود، تصریح کرد: با تنظیم بازار امسال حتی در این دو ماه افزایش قیمت در بازار ایجاد نشد.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر بیان داشت: نرخ مصوب شکر 94 - 93، 2300 تومان بود که با توجه به پرداخت 200 تومان یارانه این محصول در بازار با قیمت 2100 تومان عرضه شد.
وی با اشاره به نیاز 2 میلیون و 100هزار تنی شکر در کشور گفت: یک میلیون و 400 هزار تن آن در کشور تولید میشود.
دانایی با بیان اینکه سالانه حدود 700 هزار تن به واردات شکر نیاز داریم، گفت: فعلا در حال بررسی میزان نیاز وارداتی هستیم و در اواخر سال برای میزان واردات و تأمین بازار سال آینده تصمیمگیری میشود.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر تصریح کرد: فقط در مقطعی که به واردات نیاز باشد اقدام به واردات شکر و تأمین آن از خارج میکنیم.
دانایی با بیان اینکه شکر سه گروه ذینفع دارد، گفت: مصرفکننده، دولت و کارخانهها یا همان تولیدکنندگان که هر سه باید از این جریان منتفع شوند.
وی افزود: بنابراین باید شکر ارزان به دست مصرف کننده برسد و کارخانههای قند و شکر از تولید سود ببرند و از آن طرف هم خیال دولت از بابت تأمین نیاز مردم راحت و آسوده باشد.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر گفت: سال گذشته تنظیم بازار توسط این انجمن به خوبی انجام شد و امسال هم تمام سعی خود را برای تنظیم بازار این محصول میکنیم.
دانایی بیان داشت: فعلا تولید چغندر ادامه دارد و کارخانهها در حال خرید محصول تولید کارخانهها هستند و برنامهریزی ما برای تأمین نیاز داخلی در زمان تولید از طریق تولیدات داخلی است.
وی افزود: تاکید انجمن در واردات برنج تأمین به موقع آن و خارج از فصل تولید است.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مسئولیت تنظیم بازار شکر به عهده انجمن صنفی صنایع قند و شکر با نظارت وزارت جهاد کشاورزی است.
ارسال نظر