قادری عضو کمیسیون برنامه مجلس در گفتگو با پارس:
دولت همچنان فعالیت اقتصادی را معطل تحریمها نگه داشته/ پیشنهاداتی کاربردی برای دوران پساتحریم
اگر این اتفاق بیفتد در کوتاهمدت شرایط اقتصادی در حالت ثبات قرار میگیرد، اما بعد از آن شاهد کاهش توان داخلی و اتکای بیشتر به واردات هستیم که این موضوع با هدف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و رویکردهای فعلی دولت تناقض دارد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت فعالیت اقتصادی را معطل تحریمها نگه داشته است و متاسفانه همچنان این روند را ادامه می دهد.
دکتر جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: همیشه باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که ممکن است دوباره به شرایط تحریم برگردیم. در همین راستا باید زیرساختهای اقتصادی کشور را تقویت کنیم و الگوی مناسب رشد و توسعه را در چارچوب اقتصاد مقاومتی بهکار گیریم.
وی افزود: برای تحقق این موضوع باید طرحهای اولویتدار معرفی شود و از دلارها و سرمایههایی که در اختیار داریم برای آنها هزینه کنیم. بهترین راهکار هم برای محقق شدن این موضوع این است که هم زیرساختهای عمومی و هم زیرساختهای بخشهای تخصصی تقویت شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درخصوص الزامات تحقق این هدف گفت: باید فعالیتمان طوری باشد که الگوی اقتصادی ما، اتکا به توانمندیها و ظرفیتهای داخلی را بیشتر کند و از ظرفیتهای موجود بدرستی استفاده شود، چون همه میدانیم نباید دلارهای نفتی موجود به صورتی هزینه شود که صرفا برای ورود کالاهای مصرفی مورد نیاز به آنها توجه داشته باشیم؛ در واقع اقتصاد کشور نباید روی واردات مانور دهد.
قادری افزود: اگر این اتفاق بیفتد در کوتاهمدت شرایط اقتصادی در حالت ثبات قرار میگیرد، اما بعد از آن شاهد کاهش توان داخلی و اتکای بیشتر به واردات هستیم که این موضوع با هدف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و رویکردهای فعلی دولت تناقض دارد.
وی اضافه کرد: از دلارهای موجود باید در جهت بهبود زیرساختها و افزایش سرمایهگذاریهای صنعتی و کشاورزی استفاده شود؛ به طوریکه این هزینه، ارزش افزوده به دنبال داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه تقویت بنیه اقتصادی ایران هم باید به سمت بنگاههای علمی و زیرساختهای مجموعههای دانشبنیان هدایت شود گفت: این سرمایهگذاری باعث میشود وابستگی علمی و فنی ایران به دیگر کشورها کاهش یافته و در این زمینه توسعه برایمان به ارمغان آورد.
قادری افزود: در کنار این نباید فراموش کنیم منابع در اختیار دولت حتما باید صرف بخش عمرانی شود و تا حد امکان سرمایهگذاریهایی را که نرخ برگشت بالایی دارد، انجام دهیم.
وی اضافه کرد: بحث بهرهوری در ایران موضوعی جدی است و اجازه نداریم در این شرایط دشوار منابع را در بخشی بهکار بگیریم که مزیت نسبی در آنها نداریم یا بهرهوری پایینی داریم، بنابراین اولویتبندی براساس بهرهوری حتما مد نظر باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقوله وابستگی و استقلال گفت: سرمایهگذاری در حوزههایی باید اتفاق بیفتد که میتواند استقلال اقتصادی را برایمان به دنبال داشته باشد.
قادری افزود: وابستگیها در سطوح مختلف اقتصادی باید به حداقل برسد و این موضوع را نباید بهعنوان یک شعار تلقی کرد. برای کاهش وابستگیها باید اقدام عملی و اجرایی را شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: بهعنوان مثال با هر بار بودجه بستن میتوان کاهش وابستگی به فروش نفت را در نظر گرفت و هر سال سهم صندوق توسعه ملی را افزایش داد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان ساخت: توجه بیش از پیش به بخشهایی که ارزش افزوده ایجاد میکند میتواند اقتصاد کشور را پویاتر کند. پتروشیمی یکی از همان بخشهاست که با وجود ظرفیتهای فراوان در حاشیه قرار دارد و آنطور که باید و شاید به جایگاه اصلی خود در اقتصاد کشور نرسیده است.
وی یاداور شد: در همین حال توجه به بخشهایی مانند پزشکی که در آن توانمندیهای خوبی داریم و موجب ارزآوری و امنیت سلامت میشود، الزامی است. گردشگری هم میتواند کمکی اقتصادی و بعلاوه ابزاری موثر برای ارتباطات ما با جهان باشد.
قادری افزود: زمانی که کشورها برای بهبود وضعیت گردشگری برنامهریزی کرده و گردشگران وارد کشور میشوند همه جوانب آن منطقه را در نظر میگیرند و اگر ما خودمان در مرحله اول به این موضوع توجه کنیم و از میراثی که در اختیار داریم بخوبی نگهداری کنیم و سرمایهگذاری لازم را انجام دهیم در کوتاهمدت شاهد بازگشت این سرمایه و ورود ارز به کشور خواهیم بود. توجه به بخشهای حمل و نقل ریلی و دریایی هم میتواند از برنامههای دولت در دوران پس از رفع تحریمها باشد.
بعد ازدوسال اینده هم سخن گوی محترم گزارش میدهند چونکه موفق نشدیم تحریم هارو برداریم فعالیت اقتصادی میسر نشد