به گزارش پارس به نقل از فارس ، علی‌رغم اینکه بارها مقامات مسئول وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو اعلام کرده اند که برای تامین خدمات زیربنایی واحدهای مسکن مهر 5600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و 250 هزار مسکن مهر منتظر تامین خدمات زیربنایی برای واگذار شدن هستند اما ظاهرا دولت قصد توجه به پروژه مسکن مهر و تکمیل هر چه زودتر این واحدها ندارد.

بنابراین گزارش، هیئت وزیران به تازگی مصوب کرد مبلغ 5000 میلیارد ریال به‌صورت تملک دارایی سرمایه‌ای از محل منابع ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور،  برای احداث و تکمیل فاضلاب با اولویت شهرهای جدید پردیس، گلبهار، صدرا، هشتگرد، پرند و تصفیه‌خانه پروژه‌های مسکن مهر در شهرهای جیرفت، پیامبر اعظم بندرعباس،‌ لپویی ورزقان فارس، ولیعصر خوی، گلمان ارومیه، صفادشت تهران‌، مهرگان تبریز و مهرآباد رودهن در اختیار وزارت نیرو قرار گیرد اما این مصوبه نه تنها چیز جدیدی نیست بلکه تمدید مصوبه سال گذشته است.

مهرآبادی با تأکید بر اینکه بارها اعلام کرده‌ایم که برای تکمیل خدمات زیربنایی واحدهای مسکن مهر 5600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است،‌ گفت: امیدواریم که این اعتبارات به تدریج تخصیص یابد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 300 هزار واحد مسکن مهر داشتیم که به دلیل نبود آب، برق و گاز واگذار نمی‌شدند گفته بود که با تلاش‌های انجام شده توانستیم حدود 60 هزار واحد مسکن مهر را با تأمین آب، برق و گاز به متقاضیان واگذار کنیم اما در حال حاضر حدود 240 هزار واحد مسکن مهر را به دلیل نبود خدمات زیربنایی نمی‌توانیم واگذار کنیم.

اواسط شهریور ماه سال گذشته جلسه‌ای برای تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر با حضور مسئولان ارشد وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد.

*وعده نوبخت با گذشت یک سال هنوز عملیاتی نشده است

در این جلسه نوبخت به جهانگیری و سایر مسئولان ارشد وزارتخانه ها قول داد دولت 700 میلیارد تومان و وزارت نیرو 300 میلیارد تومان برای تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر تا پایان شهریور تقبل کنند،البته در این جلسه قول داده شد تا 1000 میلیارد تومان دیگر هم در شش ماهه دوم سال جاری اختصاص یابد.

در مهر ماه سال گذشته تخصیص 300 میلیارد تومان به وزارت نیرو از سوی نوبخت ابلاغ شد، اما همان زمان گزارش‌ها ها حاکی از این بود که این رقم قرار است از محل حق انشعابات احداث شبکه آب، برق و فاضلاب مسکن مهر تامین شود، در عین حال با گذشت چند ماه از این ابلاغیه هنوز از اختصاص اعتبار 300 میلیارد تومان خبری نیست و مشخص نیست وزارت نیرو این مبالغ را در کجا هزینه کرده است.

اگر چه 300 میلیارد تومانی هم که در اوسط مهر ماه سال گذشته ابلاغ شد و 1700 میلیارد تومان وعده داده شده از سوی نوبخت را باید به فال نیک گرفت اما این مبلغ در برابر اعتبار مورد نیاز مسکن مهر برای زیر ساخت‌ها بسیار ناچیز است و با مبلغ 5600 میلیارد تومان پیش بینی شده مورد نیاز برای تکمیل آب و برق مسکن مهر فاصله زیادی دارد.

حال که شش ماه از سال گذشته و سال 94 به میانه رسیده، گزارش‌ها حاکی از این است که 240 تا 250 هزار مسکن مهر آماده تحویل منتظر تامین آب،برق و گاز هستند تا واگذار شوند.

انتظار می‌رود رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با گذشت یک سال از جلسات خود با مسئولان وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و وزارت نیرو به وعده خود جامه عمل بپوشاند و هر چه سریعتر اعتبارات لازم مربوط به خدمات زیربنایی مسکن مهر را اجرایی کند.

پیشتر سرتیپ زاده جانشین نماینده تام‌الاختیار وزیر نیرو در امور آب و برق مسکن مهر با بیان اینکه بحران آب، تامین آب طرح‌های مسکن مهر را بیشتر با مشکل مواجه کرده است، گفت: وزارت نیرو تامین آب کوتاه‌مدت را انجام داده اما تامین پایدار آب و برق نیازمند تخصیص منابع مورد نیاز است.

احمد اصغری مهرآبادی قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر نیز با اشاره به اینکه اگر این مبالغ پرداخت شود، قادر هستیم 3 برابر آن مبلغ کار انجام دهیم، تأکید کرد: اگر این اعتبارات تخصیص یابد آمادگی این را داریم که بیش از 700 هزار مسکن مهر را تحویل دهیم.

با توجه به تاخیر در اختصاص اعتبارات از سوی دولت برای تامین خدمات زیربنایی و عدم توان متقاضیان در پرداخت آورده به نظر می رسد که باید منتظر تکمیل و اتمام پرونده مسکن مهر در سال 96 بود. پایانی که آغاز گشایش‌های مالی تازه با بازگشت منابع اختصاص یافته به مسکن مهر است.