پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی گفت: شرکت‌هایی که بابک زنجانی تأسیس کرده بود، در مناطق آزاد بودند و معافیت مالیاتی داشتند.

حسین وکیلی، معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: شرکت‌هایی که بابک زنجانی تأسیس کرده بود، در مناطق آزاد بودند و معافیت مالیاتی داشتند. در آن بخشی هم که مشمول پرداخت مالیات بوده است، به مشکل مالیاتی برنخوردیم.

وی افزود: مثلا امیرمنصور آریا هم به همین شکل بوده است؛ پرونده مالیاتی او هم از نظر مالیاتی درست بود، اما از آنجایی که فاکتورهایی را که برای دریافت وام صادر کرده بودند، ماهیت درآمدی نداشت، دادگاه به ما اعلام کرد اینها را در نظر نگیرید، چون صوری بودند؛ ولی درباره مالیات این تیپ اشخاص تا آخر مسیر می‌رویم. 

وی اضافه کرد: طبق اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی، ٢٠‌ درصد GDP زیر چتر مالیات نیست. 

وی در مورد سختی گرفتن مالیات از برخی اقشار گفت:  گرفتن مالیات از کسانی که معاملات و فعالیت‌های زیرزمینی دارند؛ سخت است اما هم ‌اینک تمام مبادی در حال شناسایی و کنترل هستند. 

وکیلی افزود: اختیارات قانونی و الزاماتی در مواجهه با کسانی‌که اطلاعات کافی دراین‌باره دارند، گرفته شده است. در پیشرفته‌ترین کشورها مانند آمریکا نیز ١٥‌ درصد فرار مالیاتی وجود دارد، ولی سعی ما بر این است که به میانگین کشورهای توسعه‌یافته برسیم.

وی اضافه کرد:  فعالیت فعالان زیرزمینی در انبارها و ناوگان حمل‌ونقل کشور جاری است و از یک تولیدکننده یا یک مبدا ورودی مشخص وارد می‌شود، اگر بتوانیم پیوند اینها را پشت سیستم‌ها برقرار و پیدا کنیم، قطعا می‌توانیم‌ درصد بالایی از ناشناخته‌ها را شناسایی کنیم. 

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با اشاره به آمار منتشره درخصوص میزان مالیات دریافتی گفت: واقعیت این است که با توجه به تورم سال‌های گذشته، رشد مالیات آن‌قدر زیاد نبوده، اما در سه سال اخیر سالانه حدودا رشد ٢٥ تا ٣٥‌ درصدی داشتیم. 

وکیلی افزود: رییس سازمان امور مالیاتی حدودا ٩٠ تا ٩٥‌درصد قول تحقق بودجه مصوب مالیاتی را داده‌، بنابراین تلاش خود را خواهیم کرد. در چهار ماه ابتدای سال ٢١‌هزارو ٤٠٠ ‌میلیارد تومان مالیات وصول شده است. 

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در مورد نگاه های متفاوتی که در مورد دریافت مالیات مطرح می شود گفت: صرف نظر از اینکه چه دولتی بر سر کار باشد، مالیات تامین‌کننده درآمد و هزینه‌های دولت است. دولتی عاقل است که کل هزینه‌های خود را از محل مالیات تأمین کند. 

وکیلی افزود: اتفاقا آنچه هم ‌اکنون در مبحث اصلاح قانون مالیات‌ها به تصویب رسیده، در دولت قبل شدیدتر هم بود و دولت یازدهم آن را رقیق‌تر کرد؛ به‌عنوان مثال از دیدگاه دولت دهم در لایحه مالیات وجود داشت ولی دولت یازدهم مالیات بر ثروت را حذف کرد 

وی اضافه کرد: بنابراین اصلا این‌طور نیست که بگوییم دولت یازدهم‌ درصدد است تا درآمدهای خود را صرفا از محل مالیات پوشش دهد. باید سعی شود هزینه‌های دولت به واسطه درآمدهای مالیاتی پوشش داده شود و سرمایه‌گذاری‌ها نیز از طریق درآمدهای نفتی و سرمایه‌ای انجام بگیرد.