فقر تا ۱۵ سال دیگر، برای همیشه تمام میشود؟
روز یکشنبه دوم آگوست ۲۰۱۵، ۱۱ مرداد ۹۴، ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل روی پیش نویس سند نهایی به توافق رسیدند که دستور کار جدید توسعه پایدار خواهد بود. این دستور کار در سپتامبر امسال توسط رهبران جهان در اجلاس سران توسعه پایدار در نیویورک به تصویب می رسد.
به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاینکشورها با جمع بندی روند مذاکرات که بیش از دو سال به طول انجامید و شاهد مشارکت بی سابقه جامعه مدنی بوده روی برنامه ای بلند پروازانه که شامل 17 آرمان جدید توسعه پایدار است توافق کردند که تحقق محو فقر، ترویج شکوفایی و رفاه مردم را با رعایت حفظ محیط زیست تا 2030 به دنبال دارد.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از این توافق در مقرملل متحد در نیویورک استقبال کرد و گفت آن یک دستور کار فراگیر، متحول کننده و یکپارچه را شامل می شود که نوید بخش نقطه عطف تاریخی برای جهانیان است.
وی افزود: این دستور کار متعلق به بشریت است، برنامه عمل برای محو فقر در تمام ابعاد آن، برای همه مکان ها و بدون برگشت پذیری است و هیچ کس را جا نخواهد گذاشت. به دنبال اطمینان از صلح و رفاه است و تشویق برای مشارکت با مردم و جهان درکانون آن قرار دارد. 17 آرمان یکپارچه، به هم پیوسته و غیر قابل تفکیک توسعه پایدار، اهداف همه افراد بشربوده که نشان دهنده مقیاس، جهان شمولی و بلندپروازی این دستور کار جدید است.
به گفته دبیر کل سازمان ملل، اجلاس ماه سپتامبر که در آن دستور کار جدید تصویب خواهد شد دوره نوینی از توسعه پایدار را ترسیم می کند که در آن فقر ریشه کن خواهد شد، همه افراد بشر در رفاه سهیم خواهند بود و عوامل اصلی تغییرات اقلیمی مهارمی شود.
او گفت: نظام ملل متحد آماده است تا از اجرای دستور کار جدید حمایت کند که بر اساس نتیجه موفق سومین کنفرانس بین المللی تامین مالی برای توسعه در آدیس آبابا بنا شده است. این دستور کار مسیر رسیدن به یک توافق هدفمند در کنفرانس تغییرات اقلیمی پاریس در ماه دسامبر را هموار می سازد.
انتظار می رود بیش از 150 تن از رهبران جهان برای شرکت در اجلاس سران برای توسعه پایدار در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک بین 25 تا 27 سپتامبر گردهم آیند تا به طور رسمی سند نهایی دستور کار پایدار را تصویب کنند.
دستور کار جدید توسعه پایدار بر اساس موفقیت آرمان های توسعه هزاره بنا شده و به رهایی بیش از 700 میلیون نفر از فقر یاری رسانده است. هشت آرمان توسعه هزاره در سال 2000 با هدف پاسخ به گستره ای از مسائل شامل کاهش فقر، گرسنگی، بیماری، نابرابری جنسیتی، و دسترسی به آب و تاسیسات بهداشتی در سال 2015 به تصویب رسید.
آرمان های توسعه پایدار جدید و دستور کار گسترده تر پایداری ، بسیار فراتر رفته و به علل اصلی فقر و نیاز جهانی برای توسعه می پردازد که همه افراد بشر را در بر می گیرد.
ایران با این جمعیت متعادل اگر خادمین کاردان و دلسوز داشته باشد باید الان هم فقر نمی داشت .