30 هزار روستا در کشور خالی از سکنه
مشاور معاون توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در مناطق محروم گفت: از 92 هزار روستا در کشور، 30 هزار روستا خالی از سکنه است.
به گزارش پارس به نقل از فارساحمد خوارزمی امشب در گردهمایی تشریح ابعاد اجرایی طرح مشارکت مردم در راهاندازی واحدهای تولیدی روستایی و مناطق کمتر توسعه یافته شهرستانهای فردوس، بشرویه و سرایان اظهار داشت: هنر علم اقتصاد این است که بین خواستههای نامحدود و امکانات محدود، توازن ایجاد میکند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 20 هزار کارتنخواب در تهران وجود دارد که بیش از 15 هزار نفر آنان را جوانان روستاها تشکیل میدهند که این هزینههای زیادی را به دولت تحمیل و آسیبهای اجتماعی را نیز افزایش میدهد.
مشاور معاون توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در مناطق محروم با اشاره به وجود یکمیلیون و 200 هزار نفر حاشیهنشین در مشهد، تصریح کرد: تعداد زیادی از این حاشیهنشینها را روستائیان تشکیل میدهند و چون در روستا برای آنان شرایط کار و تولید فراهم نشده به شهر مهاجرت کردهاند.
خوارزمی با اشاره به اینکه طرح راهاندازی واحدهای تولیدی در روستاها یک فرصت ویژه در دولت تدبیر و امید است، یادآور شد: اگر روستائیان از این فرصت برای ایجاد اشتغال استفاده نکنند، عقبماندگی اقتصادی شدت پیدا خواهد کرد و روستاها روزبهروز بیشتر از گذشته خالی از سکنه میشود.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل عدم ایجاد شرایط تولید و عدم استفاده از آب و خاک در روستاها، از 92 هزار آبادی و روستا در کشور بیش از 30 هزار روستا خالی از سکنه است.
مشاور معاون توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در مناطق محروم افزود: اقتصاد کشورهایی نظیر آلمان و مالزی با ایجاد تعاونیها اداره میشود چرا که تعاونیها نقش بسزایی در توسعه عدالت اجتماعی و جلوگیری از فسادها دارند.
خوارزمی تصریح کرد: از 782 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور به هر نفر مبلغ 10 میلیون تومان سرانه از نقدینگی تعلق میگیرد که یک چهارم این مبلغ باید به سمت روستاها برود و در روستاها هزینه شود.
پرداخت تسهیلات ارزان قیمت حق هر روستایی است
وی با اشاره به اینکه محور اقتصاد مقاومتی، تولید و محور تولید، روستا است، یادآور شد: حق هر روستایی است که با استفاده از تسهیلات ارزانقیمت برای خود اشتغال ایجاد کند و روستای خود را سرپا نگه دارد.
مشاور معاون توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری در مناطق محروم گفت: دولت به میزان چهار برابر آورده روستائیان، تسهیلات با کارمزد سه درصد واگذار میکند که برای روستاهای مرزی این تسهیلات 9 برابر آورده روستائیان و با کارمزد صفر درصد است و این تسهیلات با بازپرداخت دو سال دوران مشارکت، یک سال تنفس و از سال چهارم به مدت پنج سال انجام میشود.
فرماندار فردوس نیز از آمادگی این شهرستان برای اجرای طرحهای پیشنهادی و الگویی در روستاها خبر داد و افزود: تعاونیها باید در اجرای این سرمایهگذاری موثر در روستاها، شریک شوند.
محمدرضا رجبیمقدم تصریح کرد: امروزه راهاندازی پروژههای تولیدی کاری بسیار دشوار و مشکل است چرا که پروسه کارهای اداری بسیار طولانی و نفسگیر است.
لازمه به ذکر است در این گردهمایی، بخشداران و دهیاران روستاهای شهرستانهای فردوس، بشرویه و سرایان طرحهای پیشنهادی خود را ارائه دادند.
ارسال نظر