احتمال بازگشت به سهمیهبندی بنزین
معاون سابق ستاد سوخت با تاکید بر اینکه دولت نباید کارآیی کارت سوخت را نادیده بگیرد، تصریح کرد: با شرایط فعلی در عرضه و قیمت سوخت خانوادهای که تعداد خودرو بیشتری دارد، از یارانه بیشتری برخوردار است.
به گزارش پارس،حسین هاشمی با اشاره به تک نرخی کردن قیمت بنزین از 5 خردادماه سال جاری، گفت: اگرچه در جامعه مطرح شده است که قیمت بنزین آزاد شده اما باید گفت هماکنون همین بنزین نیز با نرخ یارانهای عرضه میشود زیرا اختلاف قیمت در داخل و فوب خلیج فارس وجود دارد.
معاون سابق ستاد سوخت با تأکید بر اینکه تصمیمگیران اگرچه میخواهند نظامی را ایجاد کنند که رفتار مصرفکنندگان عادلانه باشد،افزود: اما با این رویه قطعا به این سمت حرکت نخواهیم کرد. به عنوان مثال اگر یک خانواده دارای 5 خودرو باشد بنابراین نسبت به خانوادهای که تنها یک خودرو دارد و یا خانوادهای که اصلا خودرو ندارد قطعاً از یارانه بیشتری برخوردار خواهد بود.
هاشمی با تاکید بر اینکه بهتر بود برای هر خانواده سهمیه و حق مصرفی را در نظر گرفت تا به سمت عادلانه شدن مصرف انرژی گام برداریم، تصریح کرد: روح هدفمند کردن یارانهها نیز متعادلسازی در مصرف انرژی بود.
معاون سابق ستاد سوخت با تاکید بر اینکه برای ایجاد کارت سوخت هزینههای بسیار زیادی صرف شده است، خاطرنشان کرد: نباید کاری کنیم که این هزینهها نادیده گرفته شود. جمع شدن کارت سوخت ابهام زیادی را هم در دید کارشناسان و هم در دید مردم ایجاد خواهد کرد.
هاشمی گفت: الان قیمت نفت پایین است و بر این اساس قیمت بنزین نیز کاهش پیدا کرده میتوان سهمیهها را حذف کرد، اما اگر تا دو سال و یا چند سال آینده قیمت نفت افزایش پیدا کند و به طبع آن قیمت بنزین نیز بالا رود آنگاه عاقلانهترین کار بازگشت نظام سهمیهبندی است زیرا از این طریق میتوان کنترل مصرف داشت.
وی اظهار داشت: هرچه قیمت بالا میرود، میزان سوبسیدی که دولت پرداخت میکند بیشتر است به همین دلیل حتماً باید سیستم کارت سوخت حفظ شود تا بتوانیم در آینده به این سیستم متکی باشیم.
هاشمی ادامه داد: نکته مهم آن است که باید نواقص این سیستم برطرف شود و مهمترین نقص آن آفلاین بودن کارت سوختهاست که باید تبدیل به سیستم آنلاین شود، از این طریق میتوان رهگیری خودروها و میزان مصرف سوخت را نیز به طور دقیق داشته باشیم و در نهایت منجر به کنترل و کاهش قاچاق سوخت خواهد شد.
ارسال نظر