کشورهاي خليج فارس در مقابل کاهش توليد نفت مقاومت مي کنند
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیما خبرگزاری فرانسه در گزارشی از کویت به قلم عمر حسن عبدالله نوشت : کارشناسان عقیده دارند کشورهای نفتی خلیج (فارس) که در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) عضو هستند در مقابل هرگونه کاهش تولید در نشست ماه ژوئن اوپک، مخالفت خواهند کرد.
تصمیم این کارتل نفتی برای کاهش ندادن تولید در ماه نوامبر موجب کاهش 60 درصدی بهای نفت شد که طی هفته های اخیر اندکی بهبود یافته است. به رغم افزایش تولید ناشی از استخراج نفت شیست، بسیاری از اعضای اوپک سهم خود را از بازار حفظ کردند.
عبدالوهاب ابو داهش اقتصاد دان عربستانی در این مورد می گوید:«حفظ سهم خود در بازار برای کشورهای خلیج (فارس) یک اولویت است. این کشورها همچنین با راهبرد ماه نوامبر خود که موجب کاهش تولید نفت شیست آمریکا و کاهش تعداد چاه ها شد، به این امر ترغیب می شوند.»
به دلیل کاهش درآمدهای نفتی ، بسیاری از اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت، از جمله ایران و ونزوئلا ، آشکارا کاهش تولید نفت اوپک با هدف افزایش بهای آن را خواستار شدند.
موسی مارافی عضو سابق شورای عالی نفت کویت نیز در این مورد می گوید:«فکر نمی کنم در نشست آتی اوپک تغییر ایجاد شود. کشورهای خلیج (فارس) به دفاع از سهم خود در بازار می پردازند. آنها تنها در صورت توافق با کشورهای غیر عضو اوپک ، کاهش تولید را خواهند پذیرفت که این نیز هرگز روی نمی دهد.»
عربستان، کویت ، امارات و قطر از اعضای اوپک هستند که تولیدشان از سال 2011 ، سه و نیم میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. این کشورها در مجموع روزانه دوازده و نیم میلیون بشکه نفت صادر می کنند که دو سوم صادرات نفت اوپک را تشکیل می دهد.
جمال اللوقانی معاون بازاریابی شرکت نفت کویت هفته گذشته در نشستی در خصوص انرژی اعلام کرد موضوع سهم بازار بسیار حساس است. به عقیده وی افزایش تولید نفت آمریکا به نه میلیون و 400 هزار بشکه در روز به واشنگتن اجازه داد واردات نفت سبک از آفریقا ر ا متوقف کند. واشنگتن همچنین واردات نفت سنگین از آمریکای لاتین را کاهش داد و نفت کانادا را جایگزین آن کرد.
اللوقانی تصریح کرد :«این موضوع فشار را بر کشورهای عضو اوپک به ویژه کشورهای خلیج (فارس) که باید برای حفظ سهم بازار و پیدا کردن مصرف کنندگان جدید در آینده همکاری کنند ،بیشتر می کند. »
بهبود بهای نفت و کاهش تولید نفت شیست احتمالا راهبرد کشورهای عضو اوپک را تقویت می کند.
به گفته وزارت انرژی آمریکا تولید نفت این کشور در ابتدای ماه مه با 112 هزار بشکه کاهش در روز به نه میلیون و 260 هزار بشکه در روز رسید.
نوال الفوزی نماینده کویت در اوپک هفته گذشته گفت:«بهای نفت بهبود یافته است، تولید نفت در خارج از اوپک به ویژه در آمریکا کمتر از قبل بوده و تقاضا نیز افزایش داشته است.»
طی هفته های اخیر بهای نفت حدود 40 درصد افزایش داشته است اما همچنان زیر سطح 100دلار در ژوئن 2014 است.
ارسال نظر