جدیدترین گزارش سازمان ملل متحد درباره نرخ تورم در ایران
سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش، نرخ تورم ایران را امسال ۱۴ درصد و سال آینده ۱۲ درصد و نیز تولید ناخالص داخلی را امسال ۲.۵ درصد و سال آینده ۲.۸ درصد اعلام کرد که بین کشورهای در حال توسعه تنها نسبت به ونزوئلا وضعیت بهتری داریم.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی منطقه آسیا و ایران اعلام کرده است رشد اقتصادی در جنوب آسیا به تدریج فراتر رفته و از پیشبینی قبلی ۴.۹ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۵.۴ درصد در سال ۲۰۱۵ و ۵.۷ درصد در سال ۲۰۱۶ خواهد رسید.
گزارش سازمان ملل متحد حاکی است در حالیکه بهبود وضعیت اقتصادی در هندوستان مشهود است، سایر اقتصادها مانند بنگلادش و ایران هم پیشبینی میشود که رشد اقتصادی بهتری نسبت به پیشبینی دوره قبل داشته باشند.
براساس این گزارش، نرخ تورم شرق آسیا در سطح قبلی یعنی ۲ تا ۳ درصد و فراتر از چشمانداز قبلی خواهد بود. میانگین نرخ تورم منطقهای برای شمال آسیا با کاهش تدریجی از ۱۴.۷ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۷.۲ درصد در سال ۲۰۱۶ خواهد رسید.
براساس این گزارش، برای اعضای اوپک چندین چشمانداز مثبت در انتظار است تا عرضه نفت خود را پایدار کنند، تولید نفت و صادرات در جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۵ افزایش مییابد و فراتر از یک میلیون بشکه در روز جاری خواهد بود در صورتی که مذاکرات هستهای ایران و اعضای شورای امنیت به توافق برسد.
سایر اقتصادها مانند بنگلادش و جمهوری اسلامی ایران پیشبینی میشود که رشد صادراتی قویتری نسبت به پیشبینی دوره قبل به لطف تقویت رشد داخلی و تقاضای خارجی داشته باشند. در گزارش سازمان ملل متحد پیشبینی شده است که رشداقتصادی امسال همان روند صعودی سال ۲۰۱۴ را که به دلیل پایداری وضعیت بنگاههای اقتصادی بزرگ پایدار میشود و احتمالاً برداشته شدن بخشی از تحریمها و افزایش صادرات غیرنفتی ایجاد شد، ادامه یابد.
بهبود بیشتر اقتصادی به هر حال وابسته به توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ است که به ویژه این مسئله در مورد صادرات نفت و بخش مالی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
در کشورهایی مانند هندوستان، ایران، پاکستان و سریلانکا نرخ بیکاری زنان بسیار بالاتر از مردان خواهد بود، در ایران نرخ بیکاری زنان ۱۹.۴ درصد در نیمه دوم سال ۲۰۱۴ بود که در مقایسه با ۹ درصد مردان رقم بسیار بالایی است. به ویژه این مسئله زمانی نگران کننده است که نرخ مشارکت نیروی کار بین زنان بسیار پایینتر از مردان است.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، GDP یا تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران در سال جاری ۲.۵ درصد و در سال آینده ۲.۸ درصد خواهد بود. این در حالی است که ایران GDP دو درصدی را سال گذشته و ۱.۹- درصد را در دو سال گذشته داشت. ایران در فاصله بین سالهای ۲۰۰۶ تاکنون کمترین تولید ناخالص داخلی را در سال ۲۰۱۲ با رقم ۶.۶- درصد تجربه کرد و بیشترین تولید ناخالص داخلی طی این سالها ۸.۳ درصد در سال ۲۰۰۷ بود.
امسال ونزوئلا GDP رشد تولید ناخالص داخلی ۰.۵- درصد خواهد داشت که کمتر از ایران است اما کشورهایی مثل ترکیه، تایلند، تایوان، آفریقای جنوبی، سنگاپور، عربستان سعودی، فیلیپین، پرو، پاکستان، نیجریه، مکزیک، مالزی، کره، رژیم صهیونیستی همه رشد تولید ناخالص داخلی بیشتر از ایران خواهند داشت و این ترتیب در سال ۲۰۱۶ هم تکرار خواهد شد.
*سازمان ملل متحد: نرخ تورم ایران امسال ۱۴ درصد و سال آینده ۱۲ درصد
گزارش سازمان ملل متحد حاکی است که نرخ تورم ایران امسال (۲۰۱۵ میلادی) ۱۴ درصد خواهد بود و این رقم در سال آینده به ۱۲ درصد میرسد. براساس این گزارش در فاصله ۲۰۰۶ تاکنون بیشترین نرخ تورم ایران در سال ۲۰۱۳ به میزان ۳۹.۳ درصد بوده و کمترین میزان در سال ۲۰۱۰ به میزان ۱۰.۱ درصد بوده است.
در بین کشورهای در حال توسعه، ایران تنها از ونزوئلا که امسال نرخ تورم ۵۳.۲ درصد را تجربه خواهد کرد نرخ تورم کمتری دارد و از بقیه کشورهای در حال توسعه نرخ تورم بیشتری دارد.
گزارش سازمان ملل متحد همچنین حاکی است که ایران در سال ۲۰۱۳ ، ۵.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از محل مالیات تأمین کرده است در حالیکه ظرفیت تامین از طریق مالیات با توجه به شرایط فعلی ۱۳.۱ درصد بوده است بنابراین شکاف ۷.۲ درصدی بین مالیات اخذ شده و آنچه که ظرفیت داشت، وجود دارد.
در این میان حتی کشور افغانستان، بنگلادش، بوتان و پاکستان میزان اخذ مالیات بیشتری نسبت به ایران دارند.
ارسال نظر