پايگاه خبري تحليلي «پارس»- دولت برای حذف یارانه ثروت مندان گام بسیار کوتاهی را می خواهد بردارد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، بالاخره با فشارهای قانونی مجلس و بی قانونی دولت در سال 1393، در حذف یارانه ثروتمندان، در سال جاری قرار است دولت گامهایی برای این مهم بردارد.

بر همین اساس بحث حذف یارانه ثروتمندان به جای وزارت امور اقتصادی و دارایی و ستادهدفمندی، این موضوع به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به مسوولیت علی ربیعی سپرده شده است.

علی طیب نیا و علی ربیعی طرفدار حذف قابل توجه حذف یارانه ثروتمندان هستند ولی برخي مسولين عالي اجرايي به شدت با هرگونه حذف مخالف هستند. با این همه با وجود فشار مجلس روحانی پذیرفته که در پاسخ به مجلس بخش کوچکی از یارانه بگیران ثروتمند، حذف شوند.

بر این اساس، دولت قرار است در مرحله اول 25 هزار نفر و مرحله دوم 250 هزار نفر و در مرحله آخر، 1 میلیون نفر را از دریافت یارانه حذف کند.

گفته می شد در جلسات عالی نظام چندین بار از شخص رئیس جمهور بحث حذف یارانه ثروتمندان پیگیری شده است. وي در اين زمينه وعده هايي داده است.

yaraneservat (2)

حذف يارانه افراد پردرآمد شجاعت مي‌خواهد
اين واقعيتي است كه تلويحا از سوي محافل مختلف شنيده مي‌شود ولي به طور مستقيم كمتر به آن پرداخته شده است.

بحث حذف یارانه ثروتمندان و یا به تعبیری غیرمستحق‌ها كه هم عمر دولت یازدهم است، به روش خود انصرافی آغاز شد. انواع خبرها منتشر شد؛ از راستي‌آزمايي فرم‌ها، چك كردن حساب‌هاي مردم، عدم پرداخت تسهيلات به دريافت‌كنندگان يارانه، جريمه افرادي كه اطلاعات غيرواقعي در فرم درج كرده باشند و ... تا بلكه نتيجه طرح خودانصرافي آن چيزي شود كه دولت مد نظردارد. اما نهايتا روش خودانصرافی با موفقیت همراه نشد و از جمعیت۷۷میلیون نفری ایران فقط ۲میلیون و۴۰۰هزارنفر،یعنی حدود۴درصد از مردم به تعبیر آقای روحانی دست رد به سینه یارانه نقدی زدند.

مسئولان هم ترجیح دادند پرداخت یارانه را به جای درگیری با افکار عمومی ادامه دهند. با رفتن بودجه 94 به مجلس دوباره بحث حذف يارانه افراد پردرآمد كليد خورد. دولت رقم يارانه‌ها را همانند سال 93 بدون تغيير ديده بود اما مجلس تعديل اين رقم را نهايتا تصويب كرد.

دولت یازدهم از نظر سیستم اقتصادی و مالی، آنقدر توانمند نیست که بتواند ثروتمندان و طبقه متوسط و مستضعفان جامعه را تشخیص دهد و طبقه بچه پولدارهای تهرانی پورشه سوار را از دریافت یارانه زنان سرپرست خانواری که با میخ صاف کردن گذران زندگی می‌کنند، حذف کند.

دولت از نظر مقبولیت اجتماعی که با رفراندوم 96.8 درصدی یارانه‌ها مشخص شد، خود را در درجه‌ای از بحران می‌بیند که حاضر است حتی در شرایط بد اقتصادی که گریبانگیر اوست، ماهانه صدها میلیارد تومان به ثروتمندان بی‌نیاز جامعه بدهد که حداقل پسند همین طبقه را در سبد اجتماعی خود داشته باشد.