به گزارش پارس به نقل از  مهر، معاون اول رئیس جمهور گفت : نرخ رشد منفی اقتصاد در سال‌های ۹۱ و ۹۲ در سال ۹۳ سه درصد مثبت شده است.


اسحاق جهانگیری امروز در مراسم بهره برداری از سیستم کنترل اتوماتیک قطار با اشاره به اینکه سال ۹۳ سال خوبی بود و اتفاقات مهمی در سطح بین الملل و کشور روی داده است، اظهارداشت: در این سال کشور موفق شد با ساز و کارهایی که اندیشید و با دیپلماسی فعالی که به راه افتاد، ایران هراسی را که به‌وجود آمده بود در صحنه بین المللی بشکند و ایران به عنوان یک کشور متمدن معرفی شود.

به گفته معاون اول رئیس جمهور، رئیس جمهور قبلاً از تروریسم به عنوان یک خطر به جهان اخطار داده بود. برهمین اساس، ایران به دنبال راهکار برای حل این مشکل تروریسم است و در صحنه بین المللی نقش ایفا می کند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت در تلاش است چند مانع توسعه را برطرف کند، تصریح کرد: در کشورهای همسایه مبادلات تجاری خوبی داشته ایم و حجم مبادلات تجاری به ۱۵۰ میلیارد دلار در سال ۹۳ رسید.

وی ادامه داد: طرح‌های مهمی در زمینه اقتصادی با فاینانس خارجی گشایش اعتبار داشت و فقط ۱۸ میلیارد دلار فاینانس در چین گشایش اعتبار شد، ضمن اینکه این میزان مبادلات و استفاده از منابع خارجی جزو معدود ارقامی است که اتفاق افتاده است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه نرخ تورم در سال ۹۳ از ۴۰ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت، اظهارداشت: در سال ۹۳ حجم تسهیلات بانکی نسبت به سال ۹۲ چهل درصد افزایش یافت و در بودجه رشد قابل توجهی داشته ایم، ضمن اینکه اعتبارات عمرانی نیز به سی هزار میلیارد تومان افزایش یافت و جایی مشکلی نداریم.

جهانگیری، توسعه اشتغال، صادرات نفتی و حمایت از تولید رقابتی و رونق اقتصادی را از موضوع های اصلی سال ۹۴ اعلام کرد که با اجرایی کردن لایحه قانونی حمایت از تولید رقابتی، بخش قابل توجهی از موانع تولید برطرف خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه در سال ۹۴ برنامه قانونمند متفاوتی از ۵ سال گذشته تدوین می کنیم که از نظر شکل و محتوا متفاوت خواهد بود و برنامه ای جامع و کلی نگر است، به سواحل مکران و سواحل کشور اشاره کرد و گفت: از سواحل کشور غفلت شده است و این سواحل جمعیت کمی دارند در حالیکه برخی مناطق کشور دارای ازدحام جمعیت است که با برنامه ریزی و ظرفیت سازی تلاش می کنیم در این مناطق رونق ایجاد کنیم.

جهانگیری اظهار داشت : با توافق با کشورهای منطقه هم در توسعه کشور و هم کشورهای همسایه رونق ایجاد می کنیم.

وی در ادامه گفت: حجم بسیار بالایی از بار و مسافر کشور با سیستم جاده ای جابجا می شود و با توجه به ظرفیت‌هایی که در شبکه راه آهن ایجاد شده زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شده است، ضمن اینکه برقی کردن راه آهن تهران ـ مشهد جزو اولویتهای راه و شهرسازی است و در سال ۹۴ اجرایی خواهد شد.

در ادامه این مراسم، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفت: با نصب و استفاده از سیستم های اتوماتیک کنترل مرکزی در 11 هزار کیلومتر خط آهن کشور،علاوه بر افزایش ایمنی در شبکه، از حداکثر ظرفیت های موجود در بخش حمل و نقل ریلی کشور نیز استفاده می شود.

در همین حال، محمد پورسیدآقایی مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز از طرح‌های توسعه سامانه های هوشمند کنترل و هدایت قطار با تلاش متخصصان داخلی خبر داد و گفت : همه شبکه ریلی کشور به سیستم‌های کنترل اتوماتیک (هوشمند) قطار مجهز می شود.