خطرناکترین مقاصد گردشگری برای زنان+ تصاوير
کشورهایی نظیر ترکیه که سالانه میلیونها گردشگر را به خود جلب میکند، در این لیست قرار گرفتهاند. در ادامه دلایل خطرناک بودن این مقاصد ذکر شدهاند.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- سفر به مقاصد خارجی دورافتاده و عجیب، تجربه منحصر به فردی است که بسیاری از زنان جهان به آن عادت کردهاند. این تجربه برای بسیاری از آنان یک ماجراجویی کاملا امن و رهاییبخش است که هرگز آن را فراموش نخواهند کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس» به نقل از دیلی میل، در شرایطی که برخی افراد خیابانی و رانندههای پرخاشگر تاکسی ممکن است برای بعضی از مسافران تنها مزاحمت ایجاد کنند، کشورهایی وجود دارند که زنان در آنها ممکن است در معرض زنستیزی، بیاحترامی و خطر قرار بگیرند. جنایات وحشتناک علیه زنان در کشورهایی مانند هند به موضوعی عادی تبدیل شده است، اما برخی از مقاصد محبوب گردشگری مانند ترکیه و مراکش هم هستند که آنقدر که تصور میشود دوستدار زنان نیستند.
جولی کرتزر، مالک سایت مرکز بینالمللی سفر برای زنان، مطالب مفصلی درباره موضوع امنیت زنان در خارج نوشته و بر این باور است در بحث درباره خطراتی که گردشگران زن با آنها روبهرو میشوند، باید صادق بود. او میگوید: زمانی که میبینم برخی از مکانها چقدر ناامن هستند، واقعا وحشتزده میشوم.
اگر زن باشید حتی نمیتوانید به برخی از کشورها وارد شوید، با این وجود اکثر وبسایتهای سفر، این مساله را نادیده میگیرند و فقط زنان را به رفتن به این مکانها تشویق میکنند. ما موافق ماجراجویی زنان هستیم، اما نباید خودمان را فریب بدهیم و بگوییم در همهجا از زنان استقبال میشود. برای زنان، تفاوت زیادی بین سفر به برزیل و سفر به دانمارک وجود دارد. پس دستکم بیایید درباره خطراتی که وجود دارد صادق باشیم.
استفانی یودر، وبلاگنویس آمریکایی، نیز که سفرهای فراوانی را تجربه کرده است میگوید که در سفرهایش چندان احساس امنیت نمیکرده و بر اهمیت تفکیک واقعیت از تبلیغات تاکید میکند. او میگوید: من خیلی خوششانس بودم. در هیچجایی مانند آفریقای جنوبی احساس خطر نکردهام. در حالیکه آمار جرم و جنایت در آنجا بالاتر است و گردشگران در آنجا هدف دزدی خشونتآمیز قرار میگیرند، بنابراین من مواظب بودم پس از تاریک شدن هوا تنها بیرون نروم و چیزهای با ارزش به همراه نداشته باشم.
او معتقد است گردشگران زن نسبت به مردان با چالشهای بیشتری روبهرو هستند، اما این مساله نباید موجب خانهنشینی زنان شود. یودر میافزاید: مطمئنا مکانهایی وجود دارند که در آنها به زنان به عنوان شهروندان درجه دوم نگاه میشود و این مساله تاسفبار است. اما من فقط سعی میکنم به یاد آورم که اکثر مردم واقعا مهربان هستند و همه تلاشم را میکنم به طور مناسب لباس بپوشم تا ناخواسته توجهات را به خودم جلب نکنم.
سایت میلآنلاین تراول برخی از مقاصد گردشگری را که گردشگران زن باید در بازدید از آنها محتاط باشند، ارائه کرده است. به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، کشورهایی نظیر ترکیه که سالانه میلیونها گردشگر را به خود جلب میکند، در این لیست قرار گرفتهاند. در ادامه دلایل خطرناک بودن این مقاصد ذکر شدهاند.
1-هند
در بخشهایی از هندوستان تجاوز دستهجمعی به زنان محلی و گردشگران به سطح نگرانکنندهای رسیده است و گزارشها نشان میدهد در هر 20 دقیقه یک مورد آزار جنسی گزارش میشود.
مقامات برای مجازات متجاوزان دچار مشکل هستند و براساس اعلام دفتر ملی ثبت جرایم، از سال 2010 تاکنون جنایات علیه زنان 1.7 درصد افزایش یافته است. اخیرا در شمال هندوستان، یک دانشجوی ژاپنی توسط دارو بیهوش و به او تجاوز شد. چندی پیش نیز یک ویدئو وحشتناک از تجاوز گروهی به دو زن منتشر شد.
2- برزیل
بهرغم حضور گسترده زنان در کارناوال ریو که شهرت جهانی دارد، نباید این واقعیت را فراموش کرد که اکثر نقاط برزیل در چنگال گروههای جنایتکار و پلیس سوءاستفادهگر قرار دارد. براساس اعلام وزارت بهداشت برزیل، در سالهای 2009 تا 2012 آمار تجاوز به زنان 157 درصد افزایش یافته است. دو سال پیش یک گردشگر آمریکایی جلوی چشم نامزدش در یک اتوبوس عمومی مورد تجاوز دستهجمعی قرار گرفت؛ متجاوزان دستان نامزد او را بسته بودند. سال گذشته مقامات برزیل تلاش کردند در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال اقداماتی را در این زمینه انجام دهند، اما تجاوز، خشونتهای جنسیتی و سرقتهای مسلحانه از گردشگران، همچنان بهعنوان یک مشکل باقی است.
3- ترکیه
فاصله هوایی استانبول تا لندن کمتر از چهار ساعت است، اما این شهر از لحاظ رفتار با زنان بسیار از لندن دور است. اقدام به تجاوز و سپس قتل وحشیانه اوزگهجان اصلان، دانشجوی بیست ساله، موضوع خشونتهای جنسیتی را به تیتر یک روزنامهها تبدیل کرد. این جنایت وحشتناک اعتراضات و راهپیمایی زنان را درپی داشت؛ زنانی که به دنبال افزایش آگاهی نسبت به خشونت علیه خود هستند.
4-تایلند
هرساله میلیونها گردشگر به تایلند سفر میکنند، اما قتل وحشیانه دیوید میلر و تجاوز به هانا ویتریج و قتل او در سپتامبر گذشته نقطه ضعف و خشونت این کشور را به نمایش گذاشت. در سال 2013 نیز پس از آن که یک دانشجوی 20 ساله اسکاتلندی مورد تجاوز دستهجمعی قرار گرفت و کسی حاضر نشد به نفع او شهادت دهد، پلیس تهدید کرد این دانشجو را بازداشت میکند. براساس اعلام مرکز اطلاعات خشونتهای خانگی تایلند، خشونت علیه زنان یک مشکل رو به رشد در این کشور است که به دلیل استفاده گسترده مواد مخدر تفریحی و نوشیدنیهای الکلی روی میدهد.
5-مصر
سفر به شرمالشیخ و غردقه سالها است که نقطه اتکا صنعت گردشگری مصر بهشمار میرود. اما پس از وقوع بهار عربی در سال 2011 این کشور دچار بیثباتی و موج بیسابقه خشونتهای جنسی علیه زنان شده است. با توجه به حضور کمتر پلیس در خیابانها و افزایش شدید حملات جنسی، تعداد بازدیدکنندگان از آثار باستانی این کشور کاهش یافته است.
6- کلمبیا
در شرایطی که مقامات کلمبیا تلاش دارند مشکلات این کشور را حل کنند، صنعت گردشگری درحال رونق گرفتن است. گرچه این کشور نسبت به 10 سال قبل امنتر شده است، اما خشونتهای جنسی علیه زنان، به ویژه علیه زنان بیخانمان در مناطق فقیرنشین، همچنان ادامه دارد. نظرسنجی انجام شده توسط بنیاد تامسون رویترز در سال 2014 نشان میدهد بوگوتا، پایتخت کلمبیا، ناامنترین سیستم حملونقل عمومی را دارد. این شهر فاقد سیستم مترو است و فقط یک شبکه اتوبوسرانی دارد. براساس اعلام دیدبان حقوق بشر، پلیس فاسد این کشور نیز سابقه خوبی درمورد حفاظت از زنان ندارد و متجاوزان به ندرت به دست عدالت سپرده میشوند.
7- آفریقای جنوبی
باتوجه به شروع به کار شرکت هواپیمایی اسکایوایز متعلق به آفریقای جنوبی، صنعت گردشگری این کشور روز به روز بهتر و بهتر میشود. اما بهرغم محبوبیت آفریقای جنوبی در میان گردشگران، این کشور هنوز یکی از خطرناکترین مقاصد گردشگری جهان است. این کشور آفریقایی دارای یکی از بالاترین آمار تجاوز و آزارجنسی است و سرقت مسلحانه امری عادی تلقی میشود. در سالهای 2013- 2012 بیش از 66 هزار مورد حمله جنسی گزارش شده است، یعنی به ازای هر 100 هزار نفر، 127 نفر مورد حمله جنسی قرار گرفتهاند.
8- مراکش
یکی دیگر از مقاصد گردشگری که برای گردشگران بریتانیایی زیاد دور نیست، مراکش است. اما این کشور سابقه خوبی درمورد حقوق زنان ندارد. به گردشگران زنی که قصد سفر به این کشور را دارند توصیه میشود لباسهای پوشیده به تن کنند. گرچه وزارت خارجه این کشور معتقد است درحال حاضر جرایم خشن یک مساله عمده به شمار نمیرود، اما معمولا گردشگران زن به ویژه آنهایی که به تنهایی سفر میکنند، مورد مزاحمت مردان قرار میگیرند.
9- مکزیک
گرچه هرساله میلیونها آمریکایی و افراد مشهور سفر امنی را به مکزیک تجربه میکنند، اما بخشهایی از این کشور در چنگال بیقانونی مطلق گرفتار است. با وجود اینکه دولت مکزیک اقدامات فراوانی را برای حفاظت از مناطق مهم گردشگری انجام داده است، اما هنوز گزارشهایی از جنایتهای مسلحانه و خشن وجود دارد. براساس اعلام وزارت خارجه مکزیک، تجاوز به زنان در شبکه حمل و نقل عمومی یک تهدید قابل توجه به شمار میرود.
10- کنیا
صنعت گردشگری کنیا به دلیل حیات وحش شگفتانگیز و پارکهای سافاری این کشور رونق گرفته است. اما مسالهای که کمتر به آن توجه شده، شهرت این کشور در خشونت علیه زنان است. براساس اعلام صندوق توسعه سازمان ملل برای زنان، «زنان در همه سنین، سطح تحصیلی و طبقه اجتماعی در مناطق شهری و روستایی کنیا در معرض خشونت قرار دارند». در سال 2010 یک بررسی ملی نشان داد 32 درصد از دختران قبل از رسیدن به سن بزرگسالی خشونت جنسی را تجربه کردهاند. در ماه نوامبر سال گذشته هم حمله به یک زن جوان موجی از اعتراضات زنان را درپی داشت. در این کشور همچنین ربودن و آزارجنسی گردشگران امری متداول است.
ارسال نظر