پايگاه خبري تحليلي «پارس»- مدیرعامل هلال ‌احمر خوزستان گفت: تکرار روزهای آلوده، ريزگردها و شدت آلودگی در سال ‌های اخیر افزایش پیدا کرده و این مساله توجه جدی کلیه مسوولان دستگاه‌ های مرتبط را می‌ طلبد.

علي خدادادي مدیرعامل هلال ‌احمر خوزستان در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» در مورد وضعيت ريزگردها در شهر اهواز و استان خوزستان گفت: قطعا آلودگی هوا یک بحران است و می‌تواند ملی و فراملی باشد که درحال حاضر بخش وسیعی ازجمله استان خوزستان با آن درگیر است. بحث اول هم این است که باید این تغییرات اقلیمی علت‌ شناسی شود.

وي افزود: ما باید این گرد و غبارها را آنالیز کنیم و یک کار تحقیقاتی بزرگ در تمام حوزه‌ها صورت گیرد؛ هم در زمینه علت ‌یابی و بحث‌های اقلیمی و هم در زمینه هواشناسی، تا مشخص شود که این گرد و غبارها چه علتی دارد؛ پریودیک است یا نه؛ در زمان‌های مشخصی اتفاق می‌افتد یا نه؛ در اصل باید مستندسازی کنیم.

وي افزود: باید این وقایع را ثبت کرده و آن را با گذشته مقایسه کنیم تا آمادگی لازم برای مقابله با بحران را داشته باشیم.

خدادادي در مورد اقدامهاي انجام شده در اين زمينه گفت: اولین نكته آن است كه مثل هر بحران دیگری که ایجاد می‌شود باید آمادگی لازم برای مقابله با آن را داشته باشیم و به مصدومان و افرادی که در معرض خطر هستند کمک‌رسانی کنیم. 

وي افزود: اگر کسانی دچار ناراحتی‌های تنفسی یا قلبی شده‌اند، آنها را به مراکز درمانی انتقال دهیم و بین افراد نیازمند ماسک توزیع کنیم.

مدیرعامل هلال ‌احمر خوزستان با اشاره به اينكه بايد در اين زمينه اقدامات فراملي و فرامنطقه اي انجام شود گفت: بخش عمده‌ای از گرد و غبارهایی که ایجاد می‌شود منشا داخلی دارد که نیازمند همکاری بخش‌های مختلف مثل وزارت کشاورزی، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت و وزارت کشور است. 

خدادادي افزود: این سازمان‌ها باید درخصوص برنامه‌های کوتاه‌مدت و درازمدت مثل درختکاری یا برنامه‌هایی که نیازمند یک نگاه تخصصی است بررسی‌های لازم را انجام دهند.

مدیرعامل هلال ‌احمر خوزستان درخصوص همكاري هلال احمر و وزارت بهداشت گفت: تلاش داريم از طریق سازمان بهداشت جهانی، صلیب‌سرخ و کمیته هماهنگی جوانان منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه مذاکراتی داشته باشند و از طریق وزارت خارجه توافق‌هایی صورت گیرد و با برنامه‌ریزی منطقه‌ای مانع از توسعه این امر شوند و علت و منشا خارجی گرد و غبارها را رفع کنند. 
وي با اشاره به اينكه  آلودگی اخیر بیش از ٦٦ برابر حدمجاز است گفت: درصدد آن هستیم که اگر اعتباری در اختیار ما قرار دهند، بتوانیم ماسک‌هایی بین مردم توزیع کنیم.

مدیرعامل هلال ‌احمر خوزستان در مورد محل تامبن اعتبار اين كارها گفت: قرار شده از طرف اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان اعتباری در این زمینه به ما اختصاص دهند. خوشبختانه جمعیت هلال‌احمر هم ماسک‌هایی با کیفیت بالا تولید کرده است؛ مثلا شرکت سها هلال ماسک‌های نانو با کیفیت بالا و قیمت پایین دارد که می‌تواند مشکل افراد نیازمند را حل کند و ما آن را توزیع ‌کنیم.