به گزارش پارس به نقل از ایسنا: علی چگینی درباره وضعیت بازار مسکن و پیش بینی آینده این بازار اظهار کرد: بازار مسکن همیشه دچار رونق و رکود بوده یعنی دوره‌ای وجود داشته که شاهد افزایش قیمت ها بوده ایم و دوره‌ای هم ثبات قیمتی پیش آمده است.


وی با بیان این‌که دلیل اصلی این موضوع آن است که بازار مسکن فقط از مولفه‌های درون بخشی تبعیت نمی کند، افزود: اثر بخشی این بازار هم از مولفه‌های درون بخشی مانند قیمت مصالح ساختمانی و دستمزدها است و هم ناشی از مباحث برون بخشی مانند نرخ تورم عمومی و ساختار اقتصادی جامعه، نقدینگی وبازارهای رقیب است.

مدیر کل دفتربرنامه ریزی و اقتصاد مسکن خاطرنشان کرد: بازار مسکن از آثار بیرونی و درونی تاثیرپذیر است به گونه‌ای که پس از افزایش قیمت درسال 91و ابتدای سال92، قیمت مسکن از خرداد ماه 92روند نزولی و ثبات داشته است.

چگینی با بیان این‌که آثار اقتصاد کلان اعم از هدفمندی‌ یارانه‌ها، بحث گرانی نرخ ارزو آثار غیر مستقیم تحریم ها در بخش مسکن نیز تخلیه شد، گفت: آثار تغییر و تحول به خوبی در این حوزه قابل مشاهده بوده است.

وی با اشاره به این‌که اقتصاد به سمت رکود پیش رفته، ادامه داد: بر همین اساس قیمت‌ها و مبادلات در بازار مسکن به این موضوع گره خورده و پیش بینی می شود تا پایان امسال تحولی در بازار مسکن بوجود نیاید.

مدیر کل دفتربرنامه ریزی و اقتصاد مسکن در ادامه با تاکید به این‌که بحث مصرف کننده و سازنده مباحثی هستند که باید به آن‌ها به عنوان سیاست‌گذار توجه شود، ادامه داد:‌ اگر فقط به مصرف کننده توجه شود و قیمت ها کاهش یابد، دیگر تولیدی در بازار مسکن وجود نخواهد داشت و تولیدکنندگان از بازار خارج می شوند.

چگینی افزود: افزایش تقاضای آتی پدید می آید که نهایتا با جهش قیمت ناگهانی دراین حوزه روبرو می شویم.

وی با تاکید بر این‌که باید درون نگری در این حوزه وجود داشته باشد که هم تولیدکننده فعالیت کند و هم مصرف‌کننده به هدف خود برسد، تصریح کرد: در حال حاضر حباب در بازار مسکن تخلیه شده است.

چگینی خاطرنشان کرد: پیش بینی نمی شود که در آینده نزدیک قیمت مسکن در کشور افزایش داشته باشد.