به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، بنابر آماری که از سوی نهاد ساویلز (Savikks) تهیه شده، لندن در سال ۲۰۱۴، رتبه گران‌ترین شهر دنیا را به خود اختصاص داده است. ساویلز برای بررسی خود شاخص‌هایی را در نظر گرفته که شامل هزینه هر شاغل در زمینه اجاره خانه، فضای زندگی و فضای کاری است.


بنا بر این بررسی، لندن با هزینه سالانه ۱۲۰ هزار و ۵۶۸ دلار در سال ۲۰۱۴ رتبه اول را از میان ۱۲ شهر مورد بررسی به خود اختصاص داده است. این هزینه طی ماه‌های ژانویه تا ژوئن حدود ۳ /۵ درصد و نسبت به سال ۲۰۰۸ حدود ۷/ ۳۸ درصد افزایش داشته است. لندن در سال ۲۰۰۸، رتبه پنجم گران‌ترین شهر جهان را به خود اختصاص داده بود.

در بررسی شاخص‌های ساویلز، غذا، مسافرت و دیگر موارد در نظر گرفته نشده است، شاید اگر این موارد در نظر گرفته می‌شد، لندن گران‌ترین شهر دنیا انتخاب نمی‌شد، زیرا بنا بر بررسی‌هایی که در اوایل سال جاری توسط «اکونومیست اینتلیجنتس یونیت» (EIU) صورت گرفته بود و در آن ۴۰۰ قلم از ۱۶۰ محصول و خدمات در ۱۴۰ شهر جهان مورد ارزیابی قرار گرفته بود، مشخص شد که سنگاپور با سبقت از توکیو گران‌ترین شهر جهان است و لندن در رتبه پانزدهم قرار گرفته بود.

به نظر می‌آید یکی از مسائلی که باعث شده لندن در ارزیابی ساویلز در زمره گران‌ترین شهر جهان قرار بگیرد، افزایش ارزش پوند استرلینگ در برابر دلار آمریکا بود. بنا به نوشته فایننشیال تایمز، ارزش پوند انگلیس در پایان ماه ژوئن به بالاترین سطح در ۶ سال اخیر رسیده بود.

در اين ميان چنانچه در بررسی گران‌ترین شهرهای دنیا، قیمت خانه معیار قرار می‌گرفت در این صورت شهر هنگ‌کنگ به خاطر این موضوع گران‌ترین شهر دنیا بود، زیرا قیمت خانه در این شهر حدود ۴۰ درصد بالاتر از لندن است. قیمت خانه در هنگ‌کنگ در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ تقریبا دو برابر شده است.

 
جدول زیر تغییرات گران‌ترین  شهرهای دنیا را نشان می‌دهد: