نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با پارس:
کسری 5 هزارمیلیاردی در پرداخت یارانه نقدی/ سهم بخش بهداشت و تولید در دولت یازدهم نیز پرداخت نشد
با توجه به این قیمت، متوسط ایجاد درآمد دولت از این محل حدود 7000 میلیارد تومان است که البته باز هم دولت را با مشکل مواجه میکند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت تصور می کند حذف پر درآمدها سخت است. دولت نمی خواهد فضای اجتماعی و پایگاه اجتماعی را از دست بدهد حتی به قیمت متهم شدن به نقض قانون این کار را نمیکنند.
محمدرضا پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، اظهار داشت: آقای وزیر اقتصاد سال گذشته در صحن علنی اعلام کرد ده میلیون نفر پردرآمد را شناسایی کردهایم. خب ده میلیون نفر را که میگویید شناسایی کردیم و اطلاعاتش هم موجود است باید بگذارند کنار. اما تا امروز که من با شما صحبت میکنم این کار انجام نشده است.
وی در مورد عملکرد دولت یازدهم در خصوص فاز دوم هدفمندی یارانهها گفت: بر اساس قانون دولت محترم باید درباره منابع و مصارف هدفمندی بالانس ایجاد کند. چیزی که دولت قبل رعایت نمیکرد و ما دهها بار به آقای احمدینژاد تذکر دادیم.
وی افزود: منابع و مصارف هدفمندی در طول سه سال گذشته به این شکل بود، 28 هزار میلیارد تومان منابع از محل افزایش حاملهای انرژی داشتیم و 42 هزار میلیارد تومان مصارف ما بود. 14 هزار میلیارد تومان کسری سالانه دراین میان باعث شده بود دولت از بانک مرکزی وام بگیرد، استقراض انجام دهد و همین امر حجم نقدینگی را در کشور بسیار افزایش داد.
پورابراهیمی اضافه کرد: بنابراین هدف اول، بالانس منابع و مصارف بود. دولت یازدهم درخصوص بالانس گفت من این کار را انجام میدهم. اعلام کرد میزان مصرف را برابر میکنم با میزان منبع. الان با افزایش قیمتی که دولت اعمال کرد (بنزین به هزار تومان و گازوئیل به 300 تومان رسید) با توجه به این قیمت، متوسط ایجاد درآمد دولت از این محل حدود 7000 میلیارد تومان است که البته باز هم دولت را با مشکل مواجه میکند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان ساخت: اگر 7000 میلیارد تومان را با 28 هزار میلیارد تومان جمع کنیم میشود 35 هزار میلیارد تومان. درخصوص مصارف هم که آن تعداد افرادی که حدود یک درصد انصراف دادند که میشود 2000 میلیارد تومان که البته واقعا 1500 میلیارد تومان بیشتر نیست، اما ما خوشبینانه میگوییم 2000 میلیارد تومان.
پورابراهیمی افزود: با این تفاسیر 42 هزار میلیارد تومان مصرف دولت قبل به 40 هزار میلیاردتومان کاهش یافته و 35 هزار میلیارد تومان منبع وجود دارد. من اعتقاد دارم اگر دولت به همین روش بخواهد ادامه دهد همین امسال پنج هزار میلیارد تومان کسری اعتبارات خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا دولت یازدهم سهم بخش بهداشت و تولید را پرداخت کرده است یا نه؟ گفت: از جمله موضوعاتی که ما در دولت آقای احمدی نژاد به آن انتقاد داشتیم این بود که میگفتیم چرا به تولید کمک نمیکنید. چرا به بهداشت کمک نمیکنید. در قانون جدید در قالب قانون بودجه 93 ذکر شده است که تولید و بهداشت جایگاه ویژهای درفاز دوم دارد. وقتی دولت در پرداخت نقدیاش با 5000 میلیارد تومان کسری روبهروست از کجا میخواهد سهم بهداشت و تولید را بدهد، بنابر این به نظر من اتفاق خاصی در این بخش نخواهد افتاد.
ارسال نظر