به گزارش پارس به نقل از جوان ، آلبرت بغزیان، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تاثیر کاهش نرخ تورم بر معیشت خانواده اظهار داشت: تعیین نرخ تورم یک مسئله ریاضی است، به طور مثال در سال گذشته ما تورم 35 درصدی داشتیم و در حال حاضر این تورم به 25 درصد رسیده است بنابراین تورم 10 نسبت به سال گذشته کاهش داشته و در واقع نسبت به سال قبل قیمت‌ها 10 درصد کمتر افزایش داشته است و از این رو گفته می‌شود نرخ تورم کاهش پیدا کرده است، اما همچنان قدرت خرید مردم پایین است.

بغزیان ادامه داد: کاهش نرخ تورم به منزله ارزانی نیست. زمانی می‌توان گفت قیمت‌ها کاهش پیدا کرده است که نرخ تورم منفی باشد، اما از آنجا که اکنون نرخ تورم مثبت است، همچنان با افزایش قیمت‌ها مواجه هستیم، اما نه به شدت آن افزایشی که در سال گذشته رخ داد.

به گفته بغزیان، اعلام کاهش نرخ تورم به نوعی بازی با الفاظ است و در واقع اگر سال گذشته نرخ تورم 35 درصد بود امسال مردم با 25 درصد افزایش تورم روبرو هستند.

این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است، در سال گذشته نرخ تورم 35 درصد افزایش پیدا کرد و دلیل آن افزایش نرخ ارز، جهش دستمزدها و تحریم‌ها بود و این در حالی است که در سال جاری ما با این افزایش‌ها مواجه نیستیم و تورم فعلی ناشی از افزایش دستمزدها و قیمت‌های تنظیم شده است اما این افزایش تورم نباید به اندازه 25 درصد باشد.

وی عنوان کرد: کاهش نرخ تورم به نشانه این نیست که شرایط زندگی بهتر شود چرا که کماکان قدرت خرید مردم پایین آمده است،‌در سال گذشته این قدرت خرید 35 درصد بود و در سال جاری نیز 25 درصد کاهش پیدا می‌کند و در نهایت 60 درصد می‌شود و افراد کاملا حس می‌کنند تورم قدرت خریدشان را کم کرده است اما تفاوت این کاهش این است که سال گذشته ناگهان 35 درصد کم شد و امسال 25 درصد.

بغزیان یادآور شد: تا زمانی که نرخ تورم مثبت باشد مردم این احساس زیان را خواهند داشت.