پايگاه خبري تحليلي «پارس»- روز گذشته دبير انجمن صنايع لبني كشور از آزادسازي قيمت شير خبر داد و گفت كه از اول تيرماه قيمت اين محصول براساس عرضه و تقاضا و بسته به كيفيت و نوع بسته‌بندي تعيين مي‌شود. 

استناد رضا باكري دبير انجمن صنايع لبني براي آزاد شدن قيمت شير به مصوبه‌اي است كه ۱۲ تيرماه ‌سال گذشته از سوي ستاد تنظيم بازار صادر شده است. هرچند به گفته وي، قيمت شير خام از كيلويي ۱۱۱۰ تا ۱۲۵۰ تومان متغير است ولي شيري كه به دست مصرف‌كننده مي‌رسد قيمت مشخصي ندارد و اين عرضه و تقاضاي بازار است كه نرخ آن را تعيين مي‌كند. البته در همين روز معاون وزير جهاد كشاورزي يك‌بار ديگر آزادسازي قيمت شير را رد كرده و گفته است كه قيمت شير خام از سوي ستاد تنظيم بازار ۱۴۴۰ تومان تعيين شده است. 

به گفته حسن ركني، ستاد تنظيم بازار، اين قيمت را براي شركت‌هاي توليدي از دامداري‌ها از اول تيرماه سال‌جاري مصوب كرده است. مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران ايران مسئول ديگري است كه آزادسازي قيمت شير را رد كرده و گفته است كه آزادسازي قيمت شير ريشه به تيشه دامپروري كشور خواهد زد. به گفته سعيد سلطاني، دولت اگر ماده ۳۳ قانون افزايش بهره‌وري را اجرا كند كمك شاياني به توليد‌كننده خواهد كرد. در اين قانون آمده دولت علاوه بر خريد تضميني موظف است هر ساله قيمت خريد تضميني را تعيين كند كه اين قيمت متشكل از سود و هزينه توليد است. 

به اعتقاد اين مسئول اتحاديه دامداران، قيمت كارشناسي خريد تضميني جهاد كيلويي ۱۵۰۰ تومان، قيمت اتحاديه دامداران ۱۶۵۰ تومان همراه با ۱۰‌درصد سود قانوني و قيمت ستاد تنظيم بازار كيلويي ۱۴۴۰ تومان بود، اين درحالي است كه مبلغ خريد بايد به موقع پرداخت شود و از سوي ديگر قيمت علوفه و مواداوليه پرورش و توليد شير ثابت بماند. بنابراين درحالي‌كه دبير انجمن صنايع لبني كشور اعتقاد دارد كه آزادسازي قيمت شير نياز به مصوبه جديدي ندارد و ستاد تنظيم بازار تيرماه پارسال تكليف آن را روشن كرده است، معاون وزير جهادكشاورزي و مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران ايران با استناد به مصوبات همين ستاد آزادسازي قيمت شير را رد مي‌كنند. 

در طول ۱۰ روز گذشته اين دومين‌بار است كه ميان مسئولان انجمن صنايع لبني و وزارت جهاد كشاورزي درباره قيمت شير در رسانه‌ها عليه يكديگر موضع مي‌گيرند. در اين ميان تنها اتفاقي كه مي‌افتد سردرگمي مصرف كنندگان است. بر اين اساس به احتمال زياد توليدكنندگان و توزيع‌كنندگان شير به استناد اظهارات دبير انجمن صنايع لبني، اين محصول را با قيمت‌هاي دلخواه و متفاوت به فروش مي‌رسانند و تنها باعث زيان مردم مي‌شوند. بدين‌ترتيب بهتر است براي روشن شدن تكليف ستاد تنظيم بازار با صدور اطلاعيه‌اي شفاف به اين رفت و برگشت رسانه‌اي خاتمه دهد. 

آزادسازي ساير كالاها در راه است
هرچند هنوز تكليف آزادسازي قيمت شير به‌عنوان نخستين كالاي اساسي و موردنياز خانوارها روشن نشده است ولي زمزمه‌هاي آزادسازي ساير كالاها نيز به گوش مي‌رسد. براساس شنيده‌ها دولت و ستاد تنظيم بازار، سياست آزادسازي را درخصوص برخي از كالاهايي كه در آنها رقابت وجود دارد را در دستوركار قرار داده است و بر همين اساس در روزهاي آينده بايد منتظر قيمت‌هاي آزاد و رقابتي براي ساير كالاهاي اساسي بود