پايگاه خبري تحليلي «پارس»- وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آمار بیکاری خیلی هشدار‌دهنده است 10 میلیون جویای کار در سال‌های آینده رقم بزرگی است و برای غلبه بر آن به توان زیادی نیاز است.  

دكتر علی ربیعی وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس»، اظهار داشت: براي عقب ماندگي ها و رفع معضل بيكاري كه به ما 10 ميليون شغل در سالهاي آينده نزديك مي شود همه قوا و دستگاهاي مختلف اجرايي و غير اجرايي با يكديگر همكاري و تعاون داشته باشند.

وي افزود: مسوولين وزارت كار، خود را مسوول در زمينه اشتغال و رفع مشكل بيكاري مي دانند و ما بر اين باوريم كه مسوول پیگیری سیاست‌های فعال یعنی دستگاه‌هایی که باید ایجاد شغل کنند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وي تاكيد كرد: البته در حال حاضر علاوه بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ساير  دستگاه‌هایی که باید ایجاد شغل کنند و تمامي اركان دولت خود را مسوول مي دانند و به اين مقوله مهم، اهميت مي دهند.

وي اضافه كرد: مطابق قانون شورای‌ عالی اشتغال باید هر شش ماه یک بار برگزار شود. این شورا در دولت یازدهم میانگین هر 45 روز یک بار برگزار شده است و برنامه‌ریزی دولت برای سال 1400 رشد 6.5 درصد در تولید ناخالص ملی است که اگر غیر از این باشد موفقیتی در این حوزه حاصل نخواهد شد. 

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اقدامات انجام شده براي افزايش سطح اشتغال در دولت يازدهم گفت: تيتروار و خلصه به سرفصل كارهايي كه انجام ده اگر بخواهم اشاره كنم اين است كه ما اين فعاليت هاي را انجام داده ايم؛ تقویت مدیریت و سیاستگذاری بازار کار، بهبود نظام اطلاعات بازار کار، حمایت مالی از طرح‌های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی، پایدارسازی کسب‌وکارهای خرد، کوچک و متوسط، اقتصادی، حمایت‌های فنی و حقوقی از بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی، توسعه مشاغل خانگی، خود‌اشتغالی و کسب‌وکارهای خرد، افزایش انعطاف در بازار کار، ساماندهی اشتغال اتباع خارجی، ساماندهی و توسعه اشتغال ایرانیان خارج از کشور تدوین شده است. 

وي افزود: همچنین راه‌اندازی سامانه ملی کاریابی‌ها، تکمیل زنجیره ارزش کسب‌وکار، تهیه طرح تقویت و توسعه مراکز مشاوره و کلینیک‌های کسب‌وکار، اجرای طرح  تامین مالی خرد، تشکیل ستاد هماهنگی اشتغال روستایی به منظور ساماندهی اشتغال روستاییان، تعیین و توزیع استانی حجم تسهیلات مورد نیاز بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی، تامین تسهیلات قرض‌الحسنه مورد نیاز مشاغل خانگی و طرح‌های خوداشتغالی و کسب‌وکار خرد از جمله دیگر برنامه‌ها است.

وي با اشاره به اينكه پيش از تصدي اين وزارتخانه، مطالعاتي در اين خصوص داشته گفت: من دو سال و نیم پنج کشور هند، مالزی، کره، سنگاپور و چین را مورد مطالعه عمیق قرار داده‌ام که چگونه کشورهای تازه صنعتی شده از بحران عبور کرده‌اند، و آنچه یافتم و تنها راه عبوری که می‌توان کشور را از آن نجات داد، ایجاد شغل است و شغل است و شغل، و من آن را ارج می‌نهم. 

وي در مورد آماري كه در گذشته از اشتغال زايي منتشر مي شد گفت: در سال‌های اخیر در هر سال آمارهایی از اشتغال میلیونی عرضه می‌شد، در جلسات مشترکی که با مرکز آمار داشتیم مشخص شد که در هر سال تنها 75 هزار شغل ایجاد شده است. 

وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره عملكرد مثبت دولت در حوزه سلامت و توجه به حوزه بيمه و درمان گفت: کارت بیمه و دفترچه باید دارای ارزش باشد. حتماً ما در نظام بیمه‌ای با هماهنگی وزارت بهداشت باید شرایطی فراهم کنیم که افراد بتوانند با وضعیت مناسبی درمان‌شان را طی کنند. یکی از بحث‌های مقام معظم رهبری این بود که بیمار به ‌جز رنج بیماری نباید رنج دیگری داشته باشد. 

دكتر ربیعی افزود: من خود به عینه این موضوع را تجربه کردم. سال 84 در دانشگاه وضعیتی پیش آمد که بیمه را قطع کردند و همسرم در وضعیت شیمی‌درمانی قرار داشت و من واقعاً سختی این موضوع را درک کردم. 

لازم به ذكر است مرحومه نرگس حسین زاده تبریزی همسر علي ربيعي که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد، در اولین ساعات بامداد روز 20 خرداد 85 دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.

علي ربيعي پيش از اين، استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور و عضو هیأت علمی موسسه آموزش عالی کار بوده است