پیرامون مشخص شدن مقصر حادثه پارک ارم؛
صنعتت فرسوده تفریح و سرگرمی کلانشهر ها
با توجه به نیاز روز افزون به توسعه صنعت سرگرمی و تفریح به عنوان یکی از عرصه های مهم زندگی شهری امروزی، خصوصا در کلانشهر ها، باید با سرمایه گذاری ها و حمایت های ویژه ای همراه باشد
پایگاه خبری تحلیلی پارس- بخش شهری- ساعت 23:15 شب 19 اردیبهشت وقوع حادثه اید دردناک در شهربازی لونای 1 پارک ارم از طریق تماس های مردمی به هلال احمر اعلام شد. بلافاصله تیم های امدادی این سازمان به محل حادثه اعزام شدند و در بررسی های اولیه مشخص شد به علت سقوط ترن هوایی سه زن مجروح شده اند. این زنان که 26، 28 و 30 ساله بودند از ناحیه سر، دست و نخاع دچار ترومای شدید شده بودند و پس از اقدامات اولیه دو نفر از آنها توسط اورژانس و یک نفر دیگر نیز توسط هلال احمر به بیمارستان حضرت رسول منتقل شدند.
پس از این اتفاق، بررسی های مختلفی در مورد علت حادثه صورت گرفت، عده ای از ابتدا سعی نمودند که از این اتفاق بهره برداری سیاسی نموده و شهرداری تهران را سیبل حملات خود قرار داند. در حالی که واقعیت امر این بود که مجموعه مورد نظر در اختیار بهره بردار بخش خصوصی بود و بازرسی ها نیز حکایت از تایید استاندارد بودند وسایل و شرایط بهره برداری می داد. ناظرین شهرداری نیز بر تاریخ گواهی های استاندارد کسب شده کنترل داشتند و قصوری از سوی مجموعه شهرداری دیده نمی شد.
اکنون و پس از انجام بررسی های دقیق: سازمان استاندارد نظر خود را در مورد مسببین این حادثه اینگونه اظهار داشته است: در مورد حادثه اخیر در شهربازی ارم، از همان ابتدای وقوع حادثه سازمان ملی استاندارد ایران با اعزام دو تیم بازرسی بررسی های خود را در دو حوزه تحلیل علت وقوع حادثه و بررسی مجدد وسیله تفریحی در روزهای شنبه 20 اردیبهشت و دوشنبه 22 اردیبهشت آغاز و از وسیله ترن هوایی بصورت مجدد بازرسی کرد و همچنین شرایط و نحوه بازرسی شرکت بازرسی کننده ای که تاییدیه صادر کرده است را مورد ارزیابی قرار داد. بازرسی های مجدد انجام شده حکایت از ضعف عملکرد شرکت بازرسی کننده و تخلف وی در برخی حوزه ها دارد که پرونده آن شرکت برای متوقف کردن ادامه فعالیت بازرسی از تجهیزات تفریحی در دست اجراست. همچنین انجام بازرسی مجدد در کوتاهترین زمان ممکن از سایر تجهیزاتی که از شرکت فوق تاییدیه معتبر دارند در دستور کار سازمان ملی استاندارد ایران قرار گرفته است.
گرچه اینگونه اتفاقات ناگوار، برای مجموعه فضای شهری و آرامش عمومی مردم ناخوشایند و ناگوار می نماید، اما بهر برداری های سیاسی و جناحی نیز نوعی خودزنی است. زیرا بد بین نمودن مردم به مجموعه خدمتگذاران و اشتباه یک عده را به پای همه گذاشتن نیز اشتباه است. در این زمینه آنچه مشخص است و بارها نیز در شهر های مختلف کشور شاهد آن بوده ایم، فرسوده و بروزنبودن این تجهیزات است که به نظر می رسد با توجه به نیاز روز افزون به توسعه صنعت سرگرمی و تفریح به عنوان یکی از عرصه های مهم زندگی شهری امروزی، خصوصا در کلانشهر ها، باید با سرمایه گذاری ها و حمایت های ویژه ای همراه باشد تا ان شا الله بیش از شاهد انگونه حوادث ناگوار نباشیم.
ارسال نظر