1- هزینه ی مسکن خرید یا اجاره 30 تا 50 درصد هزینه ی ماهانه ی یک خانوار را تشکیل می دهد.

2- با توجه به جمعیت فعلی کشور برای به تعادل رسیدن بازار مسکن باید سالانه بین 1500000 تا 2000000 واحد مسکن در کشور تولید شود.

3- اجرای طرح مسکن مهر علی رغم تمامی مشکلات اجرایی، نواقص و عیوب توانست با تولید 2300000 واحد در 4 سال ضمن حذف قیمت زمین، جلوی شیب تند بی مسکن شدن رو تا حدودی بگیرد.

4- با روی کار آمدن دولت یازدهم و وزارت عباس آخوندی ضمن تعطیلی طرح مسکن مهر، تورم حاصل از اجرای این طرح 41 درصد اعلام شد، این در حالی بود که مراجع رسمی چون بانک مرکزی و مرکز آمار، نرخ تورم کل اقتصاد کشور در خرداد92(پایان دولت دهم) را در همین حدود محاسبه کرده بودند. دولت یازدهم خلق پول حاصل از این طرح توسط بانک ها را بالغ بر 43هزار میلیارد تومان، در 4 سال اجرا ی طرح می داند.

5- طرح های جایگزین آخوندی برای مسکن مهر شامل دو بخش می شود:
اول: افزایش وام مسکن به میزان تا سقف 55 میلیون تومان
دوم: اجرای طرح موسوم به مسکن اجتماعی
اولی ضمن تحریک عرضه کنندگان مسکن برای افزایش قیمت، به دلیل رقم بالای اقساط(700هزار تا 1 میلیون تومان در ماه) عملا تغییری در وضعیت متقضیان پدید نمی آورد در طرح مسکن اجتماعی هم آنچه تا کنون در رسانه ها مطرح شده ساخت سالانه 50 هزار تا 150 هزار واحد مشارکتی مردمی– دولتی در سال است(500هزار تا 1500000واحد در 10سال ) که با ارقام پیش بینی شده در برنامه و هم چنین نیاز کشور فاصله ی معناداری دارد هرچند برای همین دومی هم هنوز هیچ اقدام جدی ای صورت نگرفته  است.

6- حجه الاسلام ابوترابی فرد، نايب ريیس مجلس شورای اسلامی در برنامه هفته  گذشته خیابان ایران(شبکه ی یک) ضمن تایید خبر برداشت  4.2میلیارد دلاری دولت یازدهم از صندوق توسعه ی ملی خبر از خلق 6 هزار میلیارد پول توسط بانک ها در 8 ماهه اخیر داد این به معنای خلق 13000میلیارد تومان پول در همین مدت 8 ماهه ی دولت یازدهم است.

7- روش پی گرفته شده توسط آخوندی در بخش مسکن را می توان در مسئله راه هم تا حدودی تعمیم داد یعنی استراتژی کلان دولت و آخوندی توقف کلیه ی پروژه های عمرانی در این حوزه است .در واقع کاهش تورم به سبک تعطیلی تولید مدل مطلوب دولت است، دولت می خواهد بگوید مصرف بنزین یک ماشین را کاهش داده البته با خاموش کردن و پارک کردن آن در گوشه ی پارکینگ.