گلایههای شافعی در مراسم تودیع
رئیس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با ابراز گلایه از برخی تصمیمات دولتهای گذشته در خصوص واگذاری طرحهای صنعتی زیر مجموعه ایدرو، گفت: به جای واگذاری سهام ایدرو در شرکتهای مختلف باید سهام این سازمان ارزیابی و در بورس بین مردم عرضه شود.
به گزارش پارس به نقل از مهر ، غلامرضا شافعی در مراسم تودیع خود از ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به وضعیت فعلی خودرو اشاره کرد و گفت: در برخی از مقاطع در سال 90 تولید خودرو با افزایش بسیار مناسبی مواجه شد و به یک میلیون و 700 هزار دستگاه رسید. این در حالی است که سال 91 تولید خودرو به شدت افول کرد.
رئیس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: تا سال 75 شاخص تولید خودرو 124 هزار دستگاه در سال بود که از این رقم، 80 هزار دستگاه آن پیکان بود اما از سال 76 به بعد سرمایه گذاری قابل توجهی در صنعت خودرو صورت گرفت.
وی با اشاره به برخی نگاههای غیر کارشناسی به صنعت خودرو ایران، خاطرنشان کرد: در خرداد سال 91 جلسه ای در ایران خودرو با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد که به دلیل برخی مسائل تحریم، افزایش نرخ ارز و عدم تامین مالی صنعت از سوی بانکها مقرر شد تا به هر یک از خودروسازان یک هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد که تا این لحظه این اعتبار به آنها پرداخت نشده است.
شافعی در ادامه اظهار داشت: هم اکنون تحریم قطعات خودرو کم رنگ تر شده و خودروسازان شرقی و غربی برای حضور در صنعت خودروسازی ایران علاقه نشان می دهند اما نکته حائز اهمیت این است که باید با اغتنام فرصت همکاری بین ایران و شرکت های دنیا خودروسازان بتوانند کیفیت، تنوع و تولید مناسب تر را در دستور کار قرار دهند.
شافعی به خودروسازان توصیه کرد: از دستاورهای خود در دوران تحریم حفاظت کنند و آن را کنار نگذارند، چراکه در مقطعی برخی کشورها تولید 40 تا 50 هزار دستگاه خودرو ایران را به دلیل ندادن یک قطعه متوقف کردند.
وی اظهار داشت: باید از این فرصت استفاده و خود را تجهیز کرد اما باید خوداتکایی را نیز فراموش نکرد.
شافعی در ادامه به اهداف ایران برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در افق 1404 اشاره و خاطرنشان کرد: ترکیه و عربستان رقبای ایران هستند؛ اگر چه از حیث درآمد سرانه قطر دست بالاتری خواهد داشت، ضمن اینکه ترکیه برای سال 2025 میلادی درآمد ملی دو هزار و 200 میلیارد دلاری را هدفگذاری کرده است و ایران نیز نباید به کمتر از این رضایت دهد.
معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: سهم صنعت از تولید ناخالص ملی 20.2 درصد است که اگر صنعت و معدن را موتور پیش برنده توسعه بدانیم، در آن صورت این بخش باید 550 میلیارد دلار از تولید ملی را به خود اختصاص دهد.
وی اظهار داشت: در این راستا هر یک از سازمانهای توسعه ای باید 110 میلیارد دلار را تامین کند که بر این اساس، چنانچه تولید خودرو نیز به سه میلیون دستگاه در سال رسد و متوسط درآمدزایی هر خودرو 15 هزار دلار باشد، آنگاه 45 میلیارد دلار از این محل به دست خواهد آمد.
ارسال نظر