به گزارش پارس به نقل از ایسنا ، رضا باکری با اشاره به اینکه در نهایت دولت درباره تعیین قیمت شیرخام تصمیم‌گیری خواهد کرد، افزود: هم‌اکنون قیمت شیرخام 1110 تومان بوده که افزایش این قیمت باعث خواهد شد مابه‌التفاوت آن روی قیمت محصولات لبنی اعمال شود.

وی افزود: تعیین قیمت 1440 تومانی برای شیرخام به معنای افزایش 29.7 درصدی آن خواهد بود که این باعث می‌شود قیمت محصولات لبنی نیز حدود 20.8 درصد افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: در گزارش چندی پیش انجمن صنایع لبنی نیز اعلام شده بود که به جز شیرخام سایر فاکتورها مانند افزایش هزینه‌های حمل تاثیر 15 درصدی روی قیمت محصولات لبنی گذاشته است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فراورده‌های لبنی در پاسخ به این سوال که آیا بازار کشش افزایش 35 درصدی قیمت لبنیات را خواهد داشت؟ اظهار کرد: به هر حال دولت در این زمینه تصمیم‌گیر بوده و در صورت افزایش قیمت شیرخام افزایش قیمت لبنیات ناگزیر خواهد بود.

او همچنین در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره کاهش 42 درصدی مصرف لبنیات در کشور براساس آمار بانک مرکزی چیست؟ گفت: البته در زمینه اعلام این خبر اشتباهی رخ داده است. بانک مرکزی اعلام کرده بعد از اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها مصرف مواد خوراکی خانوار 18 درصد کاهش یافت که 42 درصد از این کاهش معادل 7.5 درصد مربوط به شیر و لبنیات بوده است. بنابراین اعلام کاهش 42 درصدی مصرف لبنیات درست نیست.

باکری گفت: صنعت لبنیات هرگاه در بازار داخلی با کمبود مصرف مواجه شده رو به صادرات آورده تا از این طریق بتواند کسری خود را جبران کند.

وی با بیان اینکه دامداران نیز بنگاههای تولیدی هستند که مشکلات خاص خود را دارند، گفت: در نهایت کارگروه ستاد تنظیم بازار تصمیم خواهد گرفت که چطور از دامداران حمایت کند. در ماه‌های پایانی سال قبل با اختصاص 300 میلیارد تومان جلوی افزایش قیمت شیرخام گرفته شد. حال باید دید امسال وضعیت چگونه خواهد بود.