به گزارش پارس به نقل از فارس، علیرضا دایمی در مورد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری و ابلاغ وظایف دستگاهها در این زمینه از سوی معاون اول رئیس جمهور افزود: سیاست وزارت نیرو این است که با توجه به نقشی که در تولید انرژی به ویژه در برق منطقه دارد و اقداماتی که تاکنون انجام شده است، تبدیل به هاب (قطب) انرژی منطقه شود، یعنی ما بتوانیم کمبود انرژی در منطقه را تأمین و مدیریت انرژی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: مزیتی که باعث شده این شرایط برای ایران رقم بخورد، این است که ایران به منابع انرژی نفت و گاز دسترسی دارد و نکته دوم داشتن توان فنی برای اجرا و ساخت نیروگاه است.

وی اضافه کرد: در خصوص داشتن منابع نفت و گاز همه چیز مشخص است و در خصوص نکته دوم باید اذعان شود که ایران رتبه چهاردهم در جهان از لحاظ تولید برق دارد و تقریباً می توان گفت که به تمام کشورهای همسایه مراوده و صادرات برق داریم.

وی خاطر نشان کرد: بخشی از برق افغانستان، ترکیه و عراق توسط نیروگاه های برق ایران تأمین می شود و نکته آخر و قابل توجه این است که ایران توان ساخت نیروگاه برق را دارد و این دانش فنی در کشور منحصر به فرد است، به طوری که اخیراً طراحی و ساخت تمام واحدهای نیروگاهی در داخل کشور انجام می شود که این یک مزیت بزرگ است.

وی ادامه داد: پس سه مزیت داشتن منابع نفت و گاز، داشتن نیروهای متخصص و توان فنی بالا و سوم عهده دار شدن تأمین انرژی کشورهای همسایه است.

دایمی با اشاره به اینکه ایران می خواهد تقاضای برق کشورهای همسایه در زمان اوج را نیز تأمین کند، گفت: در حال حاضر صادرات برق ایران ۱۱ میلیارد کیلووات ساعت است که حدود یک بیستم تولید داخلی اضافه داریم که به کشورهای همسایه در زمان مناسب اقدام به صادرات برق کنیم.

*۵۰ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تامین می شود

وی در پاسخ به این سؤال که برای توسعه صادرات برق آیا به توان بخش خصوصی توجه خواهد شد، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد تولید برق کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود، بنابراین باید با رویکردهای اقتصاد مقاومتی برنامه های قبلی اصلاح شود و برنامه های خود را منطبق با آن برنامه های قبلی پیش ببریم.