به گزارش پارس به نقل از تسنیم، روابط عمومی بانک مرکزی، اعلام کرد: اعضای این گروه به سرپرستی مارتین سریسولا، ضمن دیدار با سیف، رئیس کل بانک مرکزی با مقامات ارشد اقتصادی کشورمان از جمله نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، حجت الاسلام پورمحمدی وزیر دادگستری و مدیران عامل برخی از بانک های کشور نیز به گفتگو پرداختند. این هیات که از ۵ الی ۱۹ بهمن ماه سال جاری در کشورمان حضور داشت، در نشست پایانی خود طی گزارشی اعلام کرد: رکود اقتصادی در ایران به دلیل شوک های بزرگی است که در چند سال اخیر تجربه شده اما علائم رکود درحال کم رنگ شدن است و این امر می تواند برای آینده کشور امید بخش باشد.

گزارش کارشناسان صندوق انعکاس وسیعی در جامعه بین الملل دارد و در تعیین سیاست های شرکای تجاری در خصوص مبادلات تجاری فیمابین و سرمایه گذاری در کشور نقش بسیار موثری ایفاء می نماید.

هیات اعزامی صندوق همچنین وضعیت میان مدت اقتصاد ایران را با توجه به توافق اخیر با گروه ۱+۵ رو به بهبود ارزیابی کرده و ضمن تایید روند نزولی تورم در ایران، کاهش بیشتر آن را منوط به تداوم سیاست های انقباضی پولی دانسته است. هیات فوق، کسری بودجه ۲ تا ۳ درصد از GDP را عاملی برای تعادل اقتصادی بیان نموده ولی سطوح بالاتر کسری بودجه را عاملی برای تورم بیشتر ذکر نموده است.

شایان ذکر است این هیات در جریان برگزاری سمیناری با عنوان « سیاست های پولی و رابطه تورم تولید در ایران» با حضور اساتید دانشگاه ها و صاحب نظران نیز دیدگاه های خود را درباره اقتصاد ایران مطرح نمود.

گفتنی است یکی از وظایف صندوق بین المللی پول طبق مفاد اساسنامه (ماده ۴) ، تهیه گزارش از وضعیت اقتصادی و سیاست های پولی و ارزی و ارائه کمک های فنی به کشورهای عضو است.

ارائه کمک های فنی به کشورهای عضو نیز از دیگر وظایف صندوق بین المللی پول به شمار می رود و به همین منظور، اعضای گروه ماده ۴ همه ساله ضمن سفر به کشورهای عضو، دیدگاه های کارشناسی و توصیه های سیاستی خود را در اختیار مقامات کشور میزبان قرار می دهند. کشور عضو نیز می تواند در زمینه سیاست گذاری از این توصیه ها استفاده کند.