به گزارش پارس به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد -فریبرز واحدی در این باره اظهار کرد: متوسط قیمت زمین در اروپا ۴۰۰ یورو برای هر مترمربع است این در حالی است که در تهران به دلیل غیر واقعی و کاذب بودن قیمت ها، هرمترمربع زمین در جنوبی ترین نقطه شهر با میانگین جهانی آن برابری می کند. وی با اشاره به افزایش ۵۰ تا ۶۰ برابری قیمت زمین و جهش قیمتی در این بخش طی ۲۰ سال اخیر، گفت: معتقدیم با توجه به این افزایش قیمت، تسهیلات جدید بانکی به میزان ۳۵ تا ۵۰ میلیون تومان به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای مردم برای تهیه مسکن در تهران نیست و در حال حاضر همزمان با انجام مطالعات بازنگری طرح جامع مسکن، وزیر راه وشهرسازی نیز در تلاش است تا رقم تسهیلات خرید را برای پایتخت افزایش دهد.


واحدی تاکید کرد: برنامه های جدید مسکن باید به گونه ای تدوین شود که مسکن از کالای سرمایه ای در نتیجه افزایش عرضه و تعادل با سطح تقاضا به کالای مصرفی تبدیل شود و میزان مداخله دولت در این بخش با واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی و افزایش انگیزه تولید مسکن، به حداقل برسد. وی با اشاره به سهم قابل توجه بخش مسکن در اقتصاد کشور گفت: اگر به دنبال کاهش رکود تورمی در اقتصاد کشور هستیم باید رونق بخش مسکن در اولویت قرار بگیرد، البته رونق به معنای افزایش قیمت مسکن نیست و با توجه به شرایط حال حاضر، پیش بینی می شود قیمت ها در سال آینده با افزایش عرضه با کاهش بیشتر یا حداقل، با ثبات روبه رو شود. مدیرکل اداره راه وشهرسازی استان تهران با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی قیمت مسکن در برخی مناطق تهران ادامه این روند را باعث ایجاد رونق در معاملات مصرفی بازار مسکن عنوان کرد.


ممنوعیت های جدید برای تهران


واحدی همچنین با اعلام خبر بازنگری در افق جمعیتی شهر تهران در مجموعه شهرسازی و معماری وزارت راه وشهرسازی گفت: در حال حاضر افق جمعیتی شهر تهران که تا سال ۱۴۰۰ قرار بود تا سقف ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بسته شود، در معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه وشهرسازی در دست بررسی و بازنگری است. وی با بیان اینکه قرار است سقف جمعیتی جدید تهران و البرز در این بازنگری با توجه به تجاوز صورت گرفته از سقف ۵/۷ میلیون نفر، روی ۵/۱۲ میلیون نفر بسته شود، توضیح داد: دلیل این بازنگری این است که رکورد سقف جمعیتی تعیین شده تا قبل از رسیدن به افق پیش بینی شده در نتیجه عواملی همچون افزایش ساخت وسازها شکسته شده و لازم است برنامه ریزی ها بر مبنای تغییرات و تحولات صورت گرفته انجام شود.


واحدی همچنین در ادامه، با اشاره به تصمیم گیری های جدید برای شهر تهران در مجموعه شهرسازی و معماری وزارت راه وشهرسازی گفت: براساس مصوبات جدید از این پس هر گونه تغییر کاربری در کمیسیون ماده پنج که برخلاف ضوابط طرح تفصیلی جدید شهر تهران باشد، ممنوع است.


وی ادامه داد: این در حالی است که تا پیش از این، کمیسیون ماده پنج برخلاف این طرح قانونی نسبت به تغییر کاربری در برخی فضاها، مجوز صادر می کرد. مدیر کل اداره راه وشهرسازی استان تهران با ابراز نگرانی از فروش تراکم در کلان شهرها به خصوص تهران به عنوان منبع درآمد شهرداری ها خاطرنشان کرد: باید دولت برنامه ریزی های لازم را به منظور تامین بودجه پروژه های عمرانی در شهرها از محل بودجه سالانه کل کشور در دستور کار خود قرار دهد، تا شهرداری تهران برای تامین مالی پروژه ها مجبور به کسب درآمد از محل ساخت و ساز نباشد. وی با تاکید بر اینکه باید سرانه های مناسب شهری برای برخورداری از حقوق شهروندی در شهر تهران لحاظ شود، گفت: در حال حاضر خروجی رضایت بخشی از اقدامات صورت گرفته در شهر تهران موجود نیست.