به گزارش پارس به قنل از فارس, نیلچیان با بیان اینکه طرح آبرسانی به تهران از سد امیرکبیر شامل ۲۹.۵ کیلومتر تونل انتقال آب و تصفیه خانه ششم آب تهران به ظرفیت ۱۵ مترمکعب برثانیه (شامل دوفاز ۷.۵ مترمکعب بر ثانیه) است افزود: تصفیه خانه ششم آب تهران در حال حاضر بیش از ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مجری طرح انتقال آب از سد تنظیمی امیرکبیر به تهران در این رابطه گفت: آب مورد نیاز تهران از سدهای پنج گانه امیرکبیر، لار، لتیان، طالقان و ماملو تامین می شود. در حال حاضر بیش از ۵۰ سال از عمر مفید سد امیرکبیر می گذرد و سامانه های انتقال آب آن نیز از سد تا آبگیر بیلقان گرفته تا تصفیه خانه های شماره یک و دو تهران عمر زیادی دارند.

وی با تاکید بر اینکه عمر زیاد سد و سامانه انتقال و تصفیه نیازمند طراحی و جایگزینی توسط سامانه جدید و مطمئنی بود، اظهار داشت: در چنین وضعیتی طرح انتقال آب از سد تنظیمی کرج به تهران در دو بخش تونل انتقال و تصفیه خانه طراحی و اجرایی شده که در بخش تونل مراحل نهایی آن را سپری می کنیم.

نیلچیان همچنین اضافه کرد: این تونل در دو قطعه ساخته شده که قطعه نخست آن از از محل تصفیه خانه تا دره کندر و قطعه دوم نیز از کندر تا سد تنظیمی حفاری شده است و آب را در ارتفاع ۱۵۴۲ متر به تهران منتقل می کند.

نیلچیان درباره طرح تامین آب شرب تهران از سد تنظیمی امیرکبیر، گفت: یکی از ویژگی های مهم طرح تصفیه خانه عدم استفاده از پمپاژ است. این طرح با توجه به اینکه در ارتفاع بالا آب را از تونل انتقال تحویل می گیرد قادر خواهد بود بدون استفاده از پمپاژ که هزینه و استهلاک زیادی دارد، آب سالم و مطمئنی را برای ۳.۵ میلیون نفر از شهروندان تهران تامین کند.

سد امیرکبیر با هدف کنترل سیلاب های بهاره و جلوگیری از خسارت های ناشی از سیل، تامین آب شرب سالانه تهران به میزان ۳۴۰ میلیون مترمکعب، تنظیم آب برای مصارف آبیاری و کشاورزی اراضی حومه کرج به میزان ۱۳۰ میلیون مترمکعب در سال و تولید انرژی برقابی جهت کمک به شبکه سراسری برق به ویژه در ساعات اوج مصرف در فاصله ۶۳ کیلومتری شمال غربی تهران و در کیلومتر ۲۳ جاده کرج – چالوس، در شمال شهرستان کرج قرار دارد.