سئو چیست ؟

واژه سئو ( SEO ) مخفف عبارت Search Engine optimization به معنی بهینه سازی موتور های جست و جو می باشد.

سئو را می‌توان این چنین تعریف کرد : مجموعه اقدامات و فرآیند هایی که موجب بهبود رتبه‌ی یک وبسایت برای کلمات کلیدی خاص در صفحه نتایج موتور‌های جست‌وجو همچون گوگل می‌شود. البته با به روز رسانی هایی که موتور های جست‌جو در طول سال های گذشته صورت داده اند این بهینه سازی باید بیشتر در راستای بهبود تجربه کاربری باشد. امروزه دیگر می‌توانیم SEO را Search Experience Optimization تعبیر کنیم٬ به معنی بهینه سازی تجربه کاربر به هنگام جست‌وجو.

سئو یک استراتژی بلندمدت است که به زمان و تلاش نیاز دارد. با این حال، اگر به‌درستی صورت گیرد، می‌تواند تأثیر به‌سزایی بر کسب‌وکار شما داشته باشد.

بازار کسب و کارهای آنلاین در ایران روز به روز داغ‌تر می‌شود و به همین دلیل، تعداد سایت‌ها نیز افزایش می‌یابد. در این رقابت تنگاتنگ، سایت‌هایی که رتبه بالاتری در نتایج جستجو دارند، ترافیک بیشتری را جذب می‌کنند و این امر فروش و سودآوری بیشتری را برای ایشان در پی دارد. حال این سؤال پیش می‌آید که چطور می‌توان رتبه های بالای نتایج جست‌وجو را به خود اختصاص داد؟ در جواب این سؤال باید با سئو بیشتر آشنا شویم.

چرا سئو اهمیت ویژه ای دارد؟

با بهینه کردن وبسایت خود به موتور های جست‌و‌جو کمک میکنید که وبسایت شما و محتوای آن را بهتر درک کنند تا بتوانند ارتباط آن را با سرچ کاربران بسنجند و در نتیجه شما را به مخاطبان‌اتان وصل کنند. با سرمایه گذاری در سئو صاحبان کسب و کار های آنلاین می‌توانند رتبه بندی صفحات خود را بهبود دهند و بازدید وبسایتشان را بالا ببرند ترافیک مطلوبی دریافت کنند که نتیجه‌ی آن جذب مشتریان بالقوه و افزایش فروش است.

امارهای قابل توجهی در طی سال های گذشته در مورد موتور های جست‌وجو و استفاده کاربران از آن ها ارائه شده که با تامل در آن ها اهمیت سئو را درک خواهید کرد.

امروزه جمعیتی در حدود ۳.۷ میلیارد نفر از طریق دیوایس های شخصی خود به اینترنت دسترسی دارند.

بر اساس گزارش Statista، در سال ۲۰۲۳، متوسط ​​میزان استفاده از موتورهای جستجو در سراسر جهان به عدد ۸.۱ میلیارد جستجو در روز رسیده است.

به طور متوسط ​​هر فرد ۳.۵ بار در روز از موتورهای جستجو استفاده می کند.

و درصد کلیک ها بر روی لینک های مختلف در نتایج جستجو به شرح زیر است.

  • لینک اول:  ۲۸.۵ درصد
  • چهار لینک اول:  ۶۳ درصد
  • صفحه دوم:  ۴ درصد
  • صفحات بعدی:  ۱ درصد

حال با توجه به این که تعداد سایت‌های موجود در فضای وب بر اساس تخمین‌های مختلف، عددی بین ۱.۷ تا ۲.۴ میلیارد است و این وبسایت ها حدود ۳۰ تریلیون صفحه مجزا دارند می‌توان به جرأت گفت که اگر شما در کیوورد های هدف خود جزو ۴ نتیجه اول در نتایج جستجو نباشید عملا شانس زیادی در دنیای دیجیتال نخواهید داشت. و اینجاست که میتوانیم به وضوح درک کنیم که سئو تا چه میزان حائز اهمیت است.

SEO به عنوان زیرمجموعه بازاریابی دیجیتال

سئو یکی از کلیدی ترین کانال‌های بازاریابی دیجیتال است که بر بهبود بازدید وب‌سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو تمرکز دارد. از علل اثرگذاری این کانال می‌توان به درونگرا ( Inbound ) بودنش اشاره کرد که موجب می‌شود مخاطبان احساس کنند خودشان شما را یافته اند و حس اعتماد در ایشان به این طریق ایجاد می‌شود . سئو یک استراتژی بازاریابی دیجیتال مقرون به صرفه است که می‌تواند نتایج بلندمدت به دنبال داشته باشد.

مزایای سئو برای کسب و کار شما

سئو اگر درست و ساختارمند صورت گیرد می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر نتیجه کسب و کار شما داشته باشد. سئو همچنین نرخ بازگشت سرمایه (ROI) خوبی را ارائه می‌دهد، زیرا پس از انجام سرمایه‌گذاری اولیه تا مدت ها موثر است. از دیگر مزایای سئو برای کسب و کار شما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • افزایش ترافیک کلی وبسایت
  • تبدیل بازدیدکنندگان بیشتری به مشتری
  • بهبود و افزایش اعتبار سایت
  • تقویت برندیگ
  • ایجاد اعتماد در مخاطبان

رفتار کاربران چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

اولین و آخرین هدف موتور های جستجو رفع نیاز مخاطب و رساندن آن‌ها به هدفشان است. درک و بهبود رفتار کاربران به معنای ایجاد یک سایت با محتوای باکیفیت، کاربرپسند و مرتبط است که نه تنها کاربران را جذب می‌کند بلکه آن‌ها را تشویق به تعامل بیشتر و بازگشت مجدد می‌کند. این امر به نوبه خود می‌تواند به بهبود رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو کمک کند. وقتی کاربران زمان زیادی را صرف مطالعه محتوا در یک سایت می‌کنند، به طور مکرر به آن بازمی‌گردند، و یا تعداد زیادی از صفحات را مرور می‌کنند، این رفتارها به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که سایت دارای محتوای باارزش و مفیدی است. همچنین اگر کاربران پس از جستجوی کلمات کلیدی خاصی وارد سایت شوند و مدت زمان قابل توجهی را در آن سپری کنند، این امر نشان‌دهنده این است که محتوای سایت برای آن کلمات کلیدی مرتبط و مفید است. رفتار کاربران همچنین می‌تواند نشان‌دهنده کیفیت تجربه کاربری (UX) باشد. به عنوان مثال، اگر کاربران به سرعت از سایت خارج شوند یا در یافتن اطلاعات مورد نیاز خود دچار مشکل شوند، ممکن است نشان‌دهنده طراحی نامناسب وب‌سایت یا محتوای غیرمرتبط باشد. بهبود UX می‌تواند به کاهش نرخ پرش و افزایش زمان ماندگاری در سایت کمک کند، که هر دو عامل می‌توانند بر سئو تاثیر مثبت داشته باشند.

چگونه سئو کنیم؟

سئو فرآیندی پیچیده و تخصصی است که به دانش و تجربه کافی نیاز دارد. اما به طور کلی، می توان سئو را به سه دسته کلی تقسیم کرد:

سئو داخلی (On-Page SEO) بهینه سازی محتوا، ساختار٬ کدها و لینک های داخلی وب سایت

سئو خارجی (Off-Page SEO) ایجاد بک لینک از سایت های دیگر و افزایش اعتبار نزد موتور های جست‌وجو

سئو تکنیکال (Technical SEO) فرآیند بهینه سازی سایت برای خزیده شدن توسط موتورهای جست‌وجو

نتیجه گیری:

با خواندن این مطلب، با مفهوم سئو سایت، اهمیت و ویژگی‌های آن آشنا شدید. سئو یکی از روش‌های مقرون‌به‌صرفه و موثر در بازاریابی دیجیتال است. برای موفقیت در این مسیر، دانش، تجربه و صبر و حوصله شما از اهمیت بالایی برخوردار است. درک و پیاده‌سازی سئو می‌تواند وب‌سایت شما را به رتبه‌بندی بالاتر در موتورهای جستجو٬ افزایش ترافیک و در نهایت کسب درآمد بیشتر برساند.برای مشاوره رایگان و دریافت خدمات سئو با تیم سئو روم همراه باشید.