عادتهای اتمی بهتر است یا اثر مرکب؟
اگر از طرفداران کتابهای حوزهی موفقیت و خودیاری هستید و دوست دارید در مسیر زندگیتان پیشرفت کنید، حتماً نام دو کتاب محبوب و موفق این حوزه را شنیدهاید: عادتهای اتمی و اثر مرکب. هر دو از کتابهای پرفروشی هستند که دربارهی این موضوع نوشته شده است. هر دو کتاب دربارهی مسیر موفقیت صحبت میکنند و راهکارهایی را هم برای رسیدن به موفقیت ارائه میدهند. راهکارهایی که بر اساس شکل دادن به عادتهای کوچک و تاثیرگذار و برداشتن گامهای کوچک در مسیر است. اما سوال اصلی این است که کدام کتاب را بخوانیم؟
اگر شما هم وقتتان محدود است یا اینکه دوست داشته دارید بدانید کدام یک از این دو کتاب بیشتر میتواند به شما کمک کند، این یادداشت برای شما است. این نوشته به معرفی این دو کتاب اختصاص دارد تا به شما در انتخاب کتاب مناسبتان برای رسیدن به موفقیت کمک کند؛ در ابتدا هردو کتاب به صورت کلی مرور میشوند. با مقایسهای میان دو کتاب، به پاسخ این سوال دست پیدا میکنیم: عادتهای اتمی بهتر است یا اثر مرکب؟
عادتهای اتمی از کجا آمده است؟
کتاب عادتهای اتمی (Atomic Habits) در سال 2018 منتشر شد. این کتاب یکی از مهمترین و البته پرفروشترین کتابهایی است که در زمینهی ساخت عادتهای خوب و به کار بردن آنها در زندگی نوشته شده است. جیمز کلیر با نوشتن کتاب عادتهای اتمی موفق شد تا رتبهی اول پرفروشهای نیویورکتایمز را با فروش ده میلیون نسخه از آن خود کند.
عادتهای اتمی همانطور که روی جلد کتاب هم نوشته شده است، یک راه ساده و اثبات شده برای ایجاد عادات خوب و شکستن عادات بد است. جیمز کلیر کتاب را با داستانی از زندگی خودش آغاز میکند. اینکه چطور یک سانحهی واقعاً دردناک که در دوران دبیرستان برایش اتفاق افتاده بود، زندگیاش را بهم زد، مشکلاتی در دیدن، راه رفتن و از همه مهمتر بیسبال بازی کردن برایش به وجود آورد. دست و پنجه نرم کردن با احساس درهم شکستی و افسردگی هم در کنار تمام این مسائل برایش وجود داشت.
اما جیمز کلیر موفق شد با کمک عادتهای اتمی، مسیر زندگیاش را تغییر دهد و به مشکلاتی که بر سر راهش قرار گرفته بود، غلبه کند. چگونگیاش را میتوانید در این کتاب بخوانید.
اثر مرکب چیست؟
اثر مرکب (The Compound Effect) نوشتهی دارن هاردی در سال 2010 منتشر شد. این کتاب نیز یکی از کتابهای پرفروش نیویورک تایمز بوده است. دارن هاردی بیش از بیست و پنج سال به انتشار مجلهی موفقیت مشغول بوده و به خوبی با راز و رمزهای موفقیت آشنا است. او همچنین به واسطهی فعالیتهایش با انسانهای موفق بسیاری صحبت کرده است و نتیجهی تمام این صحبتها رسیدن به رازی است که آن را در کتابش بیان کرده است.
کتاب اثر مرکب ، همان سیستم عاملی است که زندگی ما را اداره میکند؛ اما واقعیت این است که خوب بودن یا بد بودن آن، کاملاً به ما، عادتهای ما و انتخابهای کوچک و بزرگی بستگی دارد که در زندگی میگیریم. حال باید از خودمان بپرسیم چطور میتوانیم در این مسیر، انتخابهای هوشمندانهای بگیریم و در نهایت به نتیجهای عظیم و ارزشمند، برسیم؟
جیمز کلیر کیست؟
جیمز کلیر (James Clear) نویسنده و سخنران آمریکایی، 22 نوامبر 1985 در اوهایو به دنیا آمد. او پس از فارغالتحصیلی از رشتهی بیومکانیک در سال 2008 به عنوان مربی عملکرد مشغول به کار شد و کمی بعد به نوشتن و سخنرانی کردن روی آورد. جیمز کلیر در میان خوانندگانش به سبک خاص نگارشش مشهور است. اینکه میتواند به صورت مستقیم و بدون حاشیه رفتن، پیام و مقصودش را بیان کند. همان جراحت وحشتناکی که در دبیرستان برایش اتفاق افتاد، مسیر زندگی او را تغییر داد و او را به یکی از نویسندگان موفق در حوزهی کتابهای خودیاری و موفقیت تبدیل کرد.
دارن هاردی کیست؟
دارن هاردی (Darren Hardy) 26 فوریه 1971 متولد شد. او اولین کسبوکارش را در هجدهسالگی آغاز کرد و سالها به عنوان ناشر مجلهی موفقیت فعالیت کرد. دارن هاردی به دلیل ایدههایش شناخته میشود. ایدههایی تفکر برانگیز که به مخاطبان کمک میکند تا در مسیر تغییر زندگی و رشد و پیشرفت شخصی گام بردارند. او با فرستادن پیامهای روزانه، نوشتن کتابهایی دربارهی موفقیت و راههای به دست آوردن آن و آموزش دادن آموختههایش به مشتاقان به آنها کمک میکند. او به دلیل تاثیرگذاری فعالیتهایش تا الان، لقب استاد تاثیرگذاری را هم به دست آورده است.
با خواندن کتاب عادتهای اتمی چه چیزی به دست میآورید؟
جیمز کلیر در کتاب عادتهای اتمی با مخاطبان عام صحبت میکند. یعنی خوانندگان کتابش در هر سن و سالی باشند، میتوانند از این کتاب بیاموزند و سهم خود را بردارند. نویسنده مسیری را برای مخاطبانش ترسیم میکند و سپس قدم به قدم او را همراهی میکند تا در این مسیر گام بردارد. با کمک برنامهها و پیشنهاداتش، به مخاطبش کمک میکند تا عادتهای خوب و جدید را بسازد و مانند یک راهنما، خواننده را همراهی میکند تا بر مشکلاتش غلبه کند.
در واقع آنچه که کتاب عادتهای اتمی را به کتابی محبوب و کاربردی تبدیل کرده است، این است که این کتاب به شما کمک میکند تا مسیر خودتان را بسازید و عادتهای مثبت و تاثیرگذار را در وجودتان شکل دهید. بنابراین اگر به دنبال کتابی هستید که در زندگی واقعی، کارآیی داشته باشد و بتوانید مطالبش را به صورت عملی در زندگی شخصی خود پیاده کنید، عادتهای اتمی انتخاب مناسبی برای شما است؛ با خواندن عادتهای اتمی یا شنیدن کتاب صوتی عادتهای اتمی در مسیر ایجاد تغییرات قدم برمیدارید و بهرهوری خود را بالا میبرید.
با خواندن کتاب اثر مرکب چه چیزی به دست میآورید؟
دارن هاردی در کتاب اثر مرکب، ایدههایی عالی را مطرح میکند. ایدههایی که هرچند ممکن است کوچک به نظر برسند اما در نهایت مخاطب را به سمت ایدهی نهایی و غایی که بزرگتر است، راهنمایی میکند: همان موفقیتی که همه انتظارش را میکشند. نویسنده خوب میداند که چطور باید به جزئیاتی توجه کند که از چشم همه پنهان میماند. او با حوصله و بیان مثالهای فراوان این جزئیات را توضیح میدهد و پیامش را واضح میکند و نشان میدهد که دیدن و توجه نشان دادن به یک نقطهی کوچک، چطور میتواند در ایجاد نتیجهی نهایی تاثیرگذار باشد. او بلد است به مخاطبش نشان دهد که با ایجاد کردن تغییرات کوچک میتوانیم نتیجه را به نفع خودمان تغییر دهیم.
دارن هاردی در بیان کردن و پرداخت افکاری قدرتمند ماهر است. بنابراین اگر به دنبال کتابی هستید که به ذهنتان وضوح ببخشد، این کتاب انتخاب مناسبی برای شما است. با خواندن کتاب اثر مرکب، با تفکر انتقادی آشنا میشوید و میتوانید با خواندن داستانهای افراد موفق دیگر، الهامبخش مسیر زندگی خود باشید.
نتیجه گیری
درنهایت سوالی که باید پاسخ بدهیم این است که با خواندن این کتابها در پی به دست آوردن چه چیزی هستیم؟ آیا در تلاشیم تا اطلاعاتمان را دربارهی یک موضوع خاص بالا ببریم و یا میخواهیم با روشهای کاربردی آشنا شویم؟ آیا کتاب خواندن قرار است به ما وضوح ذهنی بدهد و برایمان الهامبخش باشد یا به ما کمک میکند تا در مسیر قدم برداریم و نتایج عملی را دنبال کنیم؟
انتخاب میان دو کتاب خاص، محبوب و موفق که دربارهی یک موضوع مشترک صحبت میکنند، چندان ساده نیست. بنابراین با پیدا کردن نیاز اصلیمان میتوانیم به جواب برسیم. اگر نیاز ما بالا بردن اطلاعات دربارهی موضوع است، اثر مرکب همان کتابی است که باید بخوانیم. اما اگر به دنبال کتابی هستیم که اطلاعات را در مسیر به کار گیرد، باید سراغ عادتهای اتمی را بگیریم.
ارسال نظر