فتنهای که در نطفه آبان ۹۸ خفه شد
مصطفی هدایی؛ کارشناس مسائل سیاسی و رسانهای در یادداشتی با توجه به حوادث تلخ آبان ۹۸ و آشوبهای برنامهریزی شده در آن مقطع، به موشکافی و نگاه دوباره به ریشههای آن و فتنهها و توطئههای پشت پرده آن پرداخت
مصطفی هدایی؛ کارشناس مسائل سیاسی و رسانهای در یادداشتی با توجه به حوادث تلخ آبان ۹۸ و آشوبهای برنامهریزی شده در آن مقطع، به موشکافی و نگاه دوباره به ریشههای آن و فتنهها و توطئههای پشت پرده آن پرداخت:
در یک روند کلی سال ۹۸ و ۲۰۱۹ میلادی از مهمترین مقاطع تاریخی پس از انقلاب اسلامی هستند. روند تحولات در این سال در ایران و منطقه گویای نقشههای شومی جهت تغییرات اساسی بود. اواخر سال ۹۷، دولت آمریکا تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه ولی گسترده را بار دیگر به بهانه خروج از برجام علیه ایران بازگرداند. جان بولتون بهعنوان مشاور وقت امنیت ملی کاخ سفید از تابستان داغ و جشن پیروزی در میدان آزادی تهران سخن گفته بود و صهیونیستها و اعراب وابسته به غرب، در کنار مرزهای ایران در حال ایجاد ناامنی و توطئه چینی برای وارد کردن بیثباتی و ناامنی به داخل کشور بودند.
از بهار سال ۹۸ سیر تحولات شتاب ویژهای گرفت. تقابلات نظامی در منطقه و خلیج فارس به اوج خود رسید. حمله به نقتکشها و کشتیهای غیرنظامی در خلیج فارس، مشکوک و قرار گرفتن ایران بهعنوان مظنون و متهم اصلی در رسانههای خارجی و ضدانقلاب نشان دهنده زمینه چینی جهت تغییر معادلات بینالمللی بود. از جمله یکی از مشکوکترین این حوادث، حمله به کشتی ژاپنی همزمان با حضور نخست وزیر این کشور در تهران و دیدار با مقامات بلندپایه نظام بود. بسیاری از تحلیلگران نظامی اندیشکدههای خارجی از جمله اندیشکده گروه بحران از قریبالوقوع بودن درگیری نظامی میان آمریکا و ایران خبر میدادند.
مجموعه فشارهای خارجی، ناامنیها در مرزها و درگیریها و توطئهها در خلیج فارس در کنار افزایش بیمهابای قیمت ارز و ایجاد چالشهای اقتصادی و معیشتی، سال ۹۸ را به سال ویژهای تبدیل ساخته بود. در میانه همین سال بود که زمزمههای افزایش قیمت بنزین به گوش میرسید. موضوعی که در آبان ماه عملی شد و جرقهای شد بر انبار باروتی که از قبل فراهم آمده بود. افزایش قیمت حاملهای سوخت چندین سال بود که عملی نمیشد ولی این مهم در سال ۹۸ در اوج مشکلات اقتصادی مردم صورت گرفت. در حالی که افزایش تدریجی این محصول راهبردی میتوانست از بسیاری از پیامدهای افزایش ناگهانی جلوگیری بهعمل آورد. اجرای سه برابر شدن قیمت بنزین و سهمیهبندی آن عوارضی داشت و عقبنشینی از این تصمیم نیز عواقبی به مراتب خطرناکتر بهدنبال داشت. به هرحال تصمیم بر اجرایی و اصرار بر آن بود.
ورود پیاده نظامهای مخفی دشمن به معرکه
بهطور کلی افزایش قیمت هر نوع کالایی نارضایتی و اعتراض افکار عمومی را در پیدارد. این یک امر طبیعی است و کسی از گرانی استقبال نمیکند. در این بین افزایش فشارهای اقتصادی آمریکا با هدف ایجاد آشوب در داخل روز به روز بیشتر میشد. آنها هدفشان را رسماً اعلام کرده بودند که تحریمها بر کمبود مواذ غذایی و کالاهای اساسی و در نتیجه بالا رفتن قیمتها متمرکز است تا مردم را علیه حاکمیت جمهوری اسلامی بشوراند. از اینرو از مدتها قبل کادرهای سازماندهی شده برای سوءاستفاده از محیط نارضایتی و اعتراضات احتمالی در داخل ایران فعال شده بودند. آبان ۹۸ بستری را فراهم ساخت تا این کادرها با تجهیزات نظامی و اسحله وارد میدان شوند.
در بسیاری از کانونهای شورش و اعتراض، افراد نشاندار و کادرهای تیمی حضور داشتند. غارت و تخریب به یکی از بیسابقهترین حجم در سه دهه گذشته در شهرهای کوچک و حاشیه شهرهای بزرگ رسید و متاسفانه تعدادی از هموطنان هدف تیراندازیهای مشکوک قرار گرفتند و برخی از نیروهای بسیجی و انتظامی نیز در درگیریهای مسلحانه مجروح یا شهید شدند.
فتنه آبان ۹۸ قرار نبود در همان نقطه خاموش شود بلکه شروعی بود برای سلسله آشوبهای گستردهتر و در نهایت از کار انداختن دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی برای ایجاد بیثباتی و ناامنی عمیق در داخل ایران. همراهی سران کشورهای غربی از جمله آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی با آشوبهای ایران، نشانگر توطئه چینی بینالمللی برای براندازی و حتی تجزیه ایران بود.
عملکرد قاطع نیروهای انتظامی و امنیتی باعث شد تا این فتنه توان جولان بیشتری پیدا نکند. با این وجود قطعات پازل ضربهزدن به حاکمیت جمهوری اسلامی و اقتدار و قدرت آن در منطقه از سوی دشمنان ادامه پیدا کرد. میتوان گفت آبان ۹۸، یکی از بسترهای اصلی برای ترور ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس المهدی را در عراق فراهم کرد. کمتر از دو ماه بعد از شورشهای آبان، در دیماه سردار سلیمانی از سوی آمریکا ترور شد و یکی از ستونهای اصلی و قدرتمند نظامی در سپاه قدس به خیل عظیم شهدای انقلاب و جنگ پیوست.
طرح و توطئه اصلی خلع سلاح ایران، ناامنی و بیثباتی، براندازی و در نهایت جنگ داخلی و تجزیه ایران است. بخشهای از این پازل با فرمولهای مختلف از سوی دشمنان همواره در حال اجرایی شدن هستند و آبان ۹۸ نیز بخشی از این نقشه بود که با اقتدار جمهوری اسلامی خنثی شد. به نظر میرسد در آینده نزدیک نیز دشمنان در پی اجرایی کردن قطعاتی از توطئه باشند و از اینرو باید در کنار هوشیاری و مقابله با فتنههای داخلی و خارجی، آگاهیسازی افکار عمومی را از این جریانات مورد توجه قرار داد.
ارسال نظر