به گزارش پارس به نقل از مهر، لایه اوزون در لایه استراتوسفر جو زمین است که با جذب پرتوهای فرابنفش خورشید موجبات ادامه حیات و زندگی انسان ها روی کره زمین را فراهم می کند. اما در سال های اخیر و به دلیل انتشار مواد و گازهای شیمیایی آلوده نظیر گازهای گلخانه ای کلروفلوئور و کربن، مقدار زیادی از این لایه محافظ از بین رفته و تراکم آن در لایه های زمین به شدت کاهش یافته تا خطرات بسیاری را برای سلامت زمینیان در برداشته باشد.

اما چندی پیش خبرهای متفاوتی منتشر شد تا نگرانی هایی که در رابطه با لایه اوزون وجود داشت، کاهش یابد. کارشناسان فضایی اعلام کردند:" لایه اوزون در برخی از نقاط کره زمین رو به بهبود است. ترمیم لایه اوزون می تواند به دلایلی مانند امضای پروتکل مونترال در سال 1987  میلادی باشد. کشورهای امضا کننده این پروتکل متعهد شدند تا به مرور زمان استفاده از  ماده سی اف سی در یخچال ها و قوطی های اسپری را کاهش دهند. 

اما اکنون خبرهای امیدوار کننده دیگری نیز از سوی ناسا منتشر شده که می تواند باعث کاهش نگرانی ها در رابطه با تخریب لایه ازون باشد. سوراخ لایه ازون در قطب جنوب نه تنها افزایش نیافته بلکه روند تخریبی آن نیز متوقف شده است. این خبر ناسا می تواند پیرو خبرهای ماه های گذشته باشد که لایه ازون در حال ترمیم است. تخریب لایه ازونباعث ابتلا به سرطان پوست، افزایش بیماری های پوستی و .... می شود.

یکی از کارشناسان ناسا در این رابطه می گوید:" سوراخ لایه ازون در این نقطه نسبت به سال 1990 میلادی یا سال 2000 میلادی با کاهش تغییر محسوسی مواجه شده و  علاوه بر آن لایه ازون می تواند در حضور کلر، فلوئور یا برم تخریب شود اما میزان مواد ذکر شده در سطح لایه اوزون به میزان جزئی کاهش پیدا کرده یا بهتر است بگوییم که ثابت مانده اند.

پیش بینی می شود با تغییر سطح لایه ازونمیزان دمای هوا یا میزان طوفان ها و رعد و برق ها نیز با تغییر قابل توجهی مواجه شوند. زیرا می دانیم که برای ترمیم لایه ازون باید مدت زمان زیادی صرف شود تا بخش های آسیب دیده ترمیم شوند. محققان و کارشناسان ناسا معتقدند بدون پروتکل مونترال ممکن بود که سطح لایه ازون تا سال 2050 میلادی 10 برابر مخرب تر از وضعیت فعلی می شد."