فرمانده ناجا:
دولت کانادا در قضیه خاوری شانه خالی میکند
فرمانده نیروی انتظامی گفت: پلیس ایران با کانادا توافقنامه قانون استرداد مجرم را دارد اما دولت کانادا در قضیه خاوری شانه خالی میکند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم با حضور در حاشیه حضور در دفتر مرکز نظارت همگانی ۱۹۷ در مورد طرح امنیت اخلاقی گفت: قطعا نیروی انتظامی به وظایف خود ادامه می دهد اما آن چیزی که شما در خیابان ها می بینید تنها ظاهر این مساله اجتماعی است و ریشه ها بدتر است.
وی با بیان اینکه گروه های انحراف اخلاقی و فساد اینترنتی در قالب مشروبات، موادمخدر، باندهای فساد و… فعالیت می کنند گفت: این موارد متعددی است که با آن که ناپیدا است اما موضوع فجیعی است و پلیس روی آن تمرکز دارد اما ما نمی دانیم از صحنه های آشکار موجود در جامعه نیز غافل باشیم.
فرمانده ناجا با ابراز خوشحالی از اهتمام ویژه دولت یازدهم در رعایت و اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: اگر قانون حجاب و عفاف توسط آن ۲۶ دستگاهی که وظایفشان مشخص شده، اجرا شود بار برخورد خیابانی به شدت کاهش می یابد.
احمدی مقدم با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای اجتماعی کشور گفت: امیدواریم ۲۶ دستگاه دیگر در حوزه ایجابی به وظایف خود عمل کند.
فرمانده نیروی انتظامی همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده خاوری و همکاری و اعلام آمادگی اینترپل ایران برای همکاری با کانادا گفت: اینترپل هیچ ضمانت اجرایی ندارد و تنها بستری برای همکاری های دو جانبه و چند جانبه میان کشورها است.
وی با بیان اینکه پلیس ایران با پلیس کانادا توافقنامه قانون استرداد مجرم دارد گفت: با این حال دولت کانادا شانه خالی می کند به گونه ای که در ابتدا اصلا قبول نداشتند که این فرد آنجا زندگی می کند و بعد از اثبات این قضیه نیز اعلام کردند که اطلاعی از مکان وی ندارند و ما نیز اعلام آمادگی کردیم که در چارچوب وظایف پرونده را مشترکا بررسی کنیم. تا این پرونده به پایان برسد.
احمدی مقدم همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات وزیر کشور مبنی بر قصور ناجا در جمع آوری معتادان گفت: من این سخنان را نشنیدم اما ایشان مسئولیت ستاد مبارزه با موادمخدر را برعهده دارد و باید موانع را برطرف کنند و در این میان نیروی انتظامی نیز بارها اعلام کرده که آماده جمع آوری معتادان و موادفروشان است و اگر اردوگاه و محل نگهداری این افراد وجود داشته باشد، این افراد مجددا به خیابان باز نمی گردند.
وی در مورد اعلام وزارت بهداشت مبنی بر نقش افاغنه در انتقال بیماری وبا گفت: نیروی انتظامی بارها اعلام کرده که هر کمکی لازم باشد در این راستا به وزارت بهداشت ارائه خواهد کرد اما در نظر داشته باشید که بخشی از این افاغنه به صورت غیرقانونی وارد کشور می شوند و این در حالی است که بخش بسیاری از این اتباع به صورت قانونی وارد کشور می شوند، اما نسبت به تمدید اقامت اقدام نکرده و اقامت غیرقانونی در کشور دارند که یکی از مشکلات عدم تمدید قرارداد کمبود مراکز ارائه خدمات به اتباع بیگانه است که درصدد افزایش این دفاتر هستیم و حتی در وزارت کار نیز برای اتباع غیرمجاز دفاتر کفالت تاسیس می شود.
فرمانده ناجا همچنین با بیان اینکه من نمی توانم تایید کنم که روزی پنج یا ۱۰ هزار افاغنه وارد کشور می شوند گفت: تنها افاغنه نیستند که ممکن است ناقل بیماری باشند و این اپیدمی از سمت این افراد باشد و درصدد آن هستیم که اتباع بیگانه را تحویل اردوگاه های وزارت کشور دهیم که در این اردوگاه ها خدمات بهداشتی نیز دریافت می کنند.
احمدی مقدم همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در انتخاب فرماندهان نیروی انتظامی استان ها نظر مردم نیز پرسیده می شود گفت: معمول نیست که ما در نظرسنجی های خود در مورد شخص فرمانده نیز نظرسنجی کنیم اما در استان هایی که عملکرد آنها ضعیف باشد و نتوانند رضایت مردم را کسب کنند، نسبت به تغییر آنها اقدام می شود.
وی با بیان اینکه برخی مشکلات ناشی از عدم امکانات و عدم همکاری سایر دستگاه ها به وجود می آید گفت: تلاش داریم در زمان انتصاب دقت کنیم. این انتصاب براساس سامانه (سامان) دارای آهنگ منظم است به گونه ای که عملکرد فرماندهان در این سامانه ثبت و در هنگام انتصاب از این سامانه کمک می گیریم.
احمدی مقدم همچنین در مورد اجرای طرح مکنا در نیروی انتظامی گفت: مکنا یا طرح مدیریت کیفیت ناجا از کلانتری ها آغاز شده است و در سه حوزه فیزیک کار، اصلاح فرآیند و رفتار کارکنان خلاصه می شود و برای اجرای مناسب این طرح برنامه تشویقی خاصی در نظر گرفتیم، به گونه ای که بالاترین فردی که در یک کلانتری این معیارها را کسب کند، علاوه بر اهدای ۱۳ سکه بهار آزادی نسبت به افزایش حقوق و ارائه ارشدیت به آنها اقدام می شود. اما توجه داشته باشید که اجرای این طرح به سه تا پنج سال زمان نیاز دارد و در حال حاضر یگان مرزبانی و پلیس آگاهی داوطلبانه اعلام کردند که آماده اجرای این طرح هستند.
وی با بیان اینکه برای بیستمین مرتبه است که با حضور در دفتر مرکز نظارت همگانی ۱۹۷ به سوالات و درخواست های مردم پاسخ می دهد گفت: خاطرم هست که در جلسات ابتدایی نوع درخواست ها و مطالبات متفاوت بود و در حیطه سوءرفتار، اهمال و شکایات بود. اما آرام آرام این مساله تغییر کرد و نوع مراجعات مردم رنگ و بوی مطالبات ماموریتی داشت به گونه ای که با بررسی سامانه ۱۹۷ دریافتیم که در سال ۸۴ حدود ۴۰ درصد از تماس ها شکایت بود اما در حال حاضر میزان شکایات تنها ۴ درصد است.
احمدی مقدم با بیان اینکه در شش ماه اول امسال ۳۰۰ هزار تماس با نیروی انتظامی برقرار شده که از این میان تنها ۱۵۰ هزار تماس قابل رسیدگی بود گفت: ۷۹ هزار پیام نیز دریافت شده که حدود ۲۱ هزار و ۵۰۰ مورد درخواست اعمال تشویق داشتند و میزان تنبیهات حدود ۲۴۰۰ مورد بود و بیش از ۱۰ هزار تذکر و ارشاد نیز از سوی مردم به ماموران ناجا ارائه شده که در پی آن ۶۷ تن از ماموران ما به دلیل سوءرفتار از محل خود جابه جا شدند.
وی درباره حوزه امنیت اخلاقی و برخورد با حیوانات گفت: منتقدانی در این زمینه وجود ندارد اما در این حوزه ۱۷۳ تماس ثبت شده که هشت تن عنوان داشته اند که سگ ما را گرفته اند و نمی دانیم کجاست؟ و۱۰ تن نیز انتقاداتی را مطرح کردند.
احمدی مقدم با بیان اینکه در حوزه امنیت اخلاقی عده ای منتقد هستند که چرا پلیس برخورد می کند و در سویی دیگر افرادی انتقاد می کنند که چرا پلیس برخورد نمی کند گفت: نوع انتقادات متفاوت است.
اخراج ۹۰۰ تن از کارکنان نیروهای پلیس
وی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته ۹۰۰ تن از کارکنان نیروهای پلیس به دلایل مختلف اخراج شده اند گفت: ما در مورد سوءرفتار ماموران خود علاوه بر اینکه از سوی مردم تحت فشار هستیم از سوی مقام معظم رهبری نیز این امر مورد توجه قرار گرفته است به گونه ای که شاه بیت سخنان ما با مقام معظم رهبری در مورد کاهش سوءرفتار ماموران است اما توجه داشته باشید که تغییر فرهنگ در هر سازمانی متفاوت است.
احمدی مقدم با اشاره به اینکه پلیس در راستای ارتقای فرهنگ مامورانش تلاش زیادی می کند از اجرای طرح تعالی فردی و سازمانی در سال آینده خبر داد وگفت: همه بازداشتگاه ها و تحت نظرگاه های پلیس تحت مراقبت و دوربین هستند که در حال حاضر برخی به صورت آنلاین به سیستم متصل هستند که امیدواریم این مهم نیز در سال آینده پیگیری شود.
وی در مورد برخی ناهماهنگی های پلیس با سایر سازمان ها به خصوص در انجام عملیات های عمرانی در مسیر که موجبات نارضایتی مردم را فراهم می کند گفت: این عدم همکاری تنها در حوزه تهران بزرگ نیست و در بسیاری از حوزه ها که پلیس و سایر سازمان ها مشترکا فعالیت می کنند، این مشکل وجود دارند و به دلیل در دسترس بودن نیروی انتظامی مردم همیشه از ناجا انتقاد می کنند. اما این مساله اجتناب ناپذیر است و بازتاب و پیامد تصمیم دیگران را باید متحمل شویم اما هر چه بهتر هماهنگ شویم و اطلاع رسانی لازم صورت گیرد مردم نیز آسایش بیشتری خواهند داشت.
ارسال نظر