به گزارش پارس به نقل از مهر، سردار علی مجیدی روز سه شنبه در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص زمان استفاده از باکتری مین یاب اظهار داشت: مراحل آزمایشگاهی این طرح توسط بهداری ناجا در آزمایشگاه با موفقیت انجام شده است و هم اکنون در مرحله اجرای پایلوت در میدان مین هستیم. نتایج این طرح به پیمانکار ارایه شده است و پس از تعیین میدان مین و در صورت موفقیت رونمایی می شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر مهر در خصوص فعالیت تصویری سامانه صدای پزشک با اعلام اینکه این کار هنوز به دلیل نداشتن پهنای باند انجام نشده است افزود: اجرای این طرح نیاز به هزینه سنگین و اقدامات فنی بسیار دارد اما در صورت اختصاص پهنای باند توسط مخابرات این طرح اجرایی می شود. هم اکنون نیروهای پلیس می توانند با خط امین با شماره تلفن ۱۶۵ و سایر شهروندان با تماس با شماره ۶۳۹۸۲۱۶۵ مشاوره پزشکی رایگان دریافت کنند.

رئیس بهداری نیروی انتظامی با بیان اینکه قرنطینه اتباع وارد شده به کشور در مرزها وظیفه وزارت بهداشت است و بهداری در این خصوص وظیفه ای ندارد، افزود: البته اگر وزارت بهداشت از ما درخواست کند و دستوری از سوی رئیس پلیس کشور داده شود آمادگی داریم این کار را انجام دهیم.

وی در مورد وجود بیماری وبا در بیمارستان های نیروی انتظامی هم گفت: تا کنون هیچ موردی از بیماری وبا در بیمارستان های پلیس نداشتیم.

نیروی چاق استخدام نمی کنیم

مجیدی با اشاره به اینکه افراد چاق نمی توانند پلیس شوند تصریح کرد: در ابتدای استخدام با انجام آزمایشاتی از استخدام افرادی که دچار اضافه وزن بوده و چاق هستند جلوگیری می شود ضمن اینکه با دستور رئیس پلیس کشور تست سنجش BMI و کنترل وزن برای سایر نیروها انجام می شود. نیروهای عملیاتی همانند یگان ویژه و مرزبانی نیز باید اضافه وزن خود را کاهش دهند، البته کارهای تحقیقاتی نیز در این خصوص انجام شده است.

خبرنگاری در خصوص وضعیت بهداری پادگان های نیروی انتظامی پرسید که وی افزود: هم اکنون هیچ پادگان نیروی انتظامی در کشور وجود ندارد که حداقل یک آمبولانس نداشته باشد. ۳۰۰ آمبولانس جدید برای تعویض آمبولانس های فرسوده خریداری شده است که در حال تزریق آنها هستیم.

رئیس بهداری نیروی انتظامی در پاسخ به سوال دیگر مهر در خصوص اینکه میزان استرس در ماموران پلیس چه میزان است با بیان اینکه اسم پلیس هم استرس زا است تاکید کرد: در هر لحظه نیروهای پلیس در آماده باش هستند که این امر استرس زا است، پلیس در همه مراسم ها و طرح ها آماده باش دارد و فرسایش شغلی بسیار زیاد است، بدون شک پلیس اولین شغل در رده مشاغل سخت کشور است.

وی ادامه داد: از سه سال قبل اقداماتی را برای کاهش استرس نیروها انجام دادیم و نیروهایی را که در مشاغل پراسترس تر قرار دارند به همراه خانواده به سفرهای زیارتی و سیاحتی اعزام می کنیم ضمن اینکه کارگاه های مقابله با استرس در مراکز بهداری ناجا برگزار می شود.

ساخت کیت تعیین سرب برای کنترل سلامت ماموران پلیس

وی در پاسخ به سوال دیگر مهر در خصوص میزان آمار سرطان ریه در ماموران پلیس راهور افزود: نمی توان گفت که تمامی ماموران راهور که در سر چهارراه ها حضور دارند مبتلا به سرطان ریه می شوند. هم اکنون کیت تعیین سرب در بهداری ناجا تهیه شده است و به صورت میدانی در حال تست نیروها هستیم. در محیط های گوناگون از ماموران تست گرفته می شود تا بدانیم در چه مناطقی میزان آلودگی بیشتر است. البته اقداماتی را هم برای درمان ماموران پلیسی که در ریه آنها سرب وجود دارد پیش بینی کرده ایم که بخشی از آن استفاده از داروهای خاص است.

به گفته مجیدی تمامی نیروهای پلیس دارای شناسنامه سلامت هستند و برخی از آنها هر دو سال و برخی دیگر حداقل هر چهار سال یک بار معاینات پزشکی می شوند البته نیروهایی که بخواهند ترفیع بگیرند نیز در زمان ترفیع معاینه پزشکی می شوند.

رئیس بهداری ناجا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه های بهداری در هفته ناجا گفت: در این هفته برنامه مردم یاری به منظور ویزیت و درمان رایگان بیماران مناطق محروم در ۱۳ استان از جمله کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، گیلان، خراسان جنوبی و شمالی، کردستان، خوزستان و کرمان با همکاری هلال احمر، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی اجرا می شود.

وی ادامه داد: در این هفته کلینیک شرق استان تهران که مجهز به اتاق عمل اورژانس، آزمایشگاه مواد مخدر و رادیولوژی است در شهرستان پیشوا افتتاح می شود.

مجیدی با اشاره به برگزاری هفتمین کنگره دندانپزشکی نیروهای مسلح به میزبانی بهداری نیروی انتظامی تاکید کرد: در این کنگره که ۱۷ مهرماه آغاز می شود هزار دندانپزشک ثبت نام کرده اند و این کنگره ۱۲ امتیاز بازآموزی دارد.

وی در پایان در مورد استامینوفن های مرگ آور گفت: این موضوع صحت ندارد و در هیچ یک از مراکز نیروی درمانی تاکنون چنین موردی گزارش نشده است.