کاهش سن فرسودگی خودروها

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل از کاهش سن فرسودگی خودروها خبر داد و گفت: هرگونه واگذاری و نگهداری خودروهای فرسوده در دستگاه های اجرایی کشور ممنوع شد.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام اینکه بیش از دو سال است که طرح نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده از سرعت مطلوبی برخوردار نیست ابراز داشت: به واسطه ابلاغ و اجرای این طرح در آینده نه چندان دور شاهد رشد قابل توجه روند اسقاط خودروهای فرسوده خواهیم بود.
شفیعی در ادامه با اعلام اینکه بسته ۶ بندی پیشنهادی ستاد مدیریت و حمل و نقل سوخت کشور در اواخر دولت قبلی پیشنهاد شد، ادامه داد: این پیشنهاد در دولت جدید و در اولین جلسه کمیسیون زیربنای مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با عنایت اعضای کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسید.
به گفته وی با تصویب این پیشنهادات، منافع خوبی در عرصه های مختلف اجرایی عاید کشور می شود.
این مقام مسئول در ادامه به منافع حاصل از اجرای مصوبه مذکور اشاره کرد و گفت: کاهش مصرف سوخت، ایمنی تردد خودروها، بهبود آلایندگی های زیست محیطی از جمله این منافع است.
وی یادآور شد: بند اول این مصوبه مربوط به اصلاح فرسودگی خودروهای سواری می شود بطوریکه در مصوبات قبل ضمن فرسودگی خودروهای سواری ۲۵ سال تعریف شده بود که بر همین اساس تعداد آنها برابر با ۲۵۴ هزار دستگاه خودرو می شد اما به دنبال پیشنهاد ستاد مدیریت این سن به ۲۰ سال کاهش داده شد و بر همین اساس تعداد خودروهای فرسوده سواری به ۳۵۲ دستگاه خودرو افزایش یافت.
شفیعی در ادامه به بند دوم این مصوبه اشاره کرد و افزود: این بند جزء مهمترین بندهای مصوب شده برای اسقاط خودروهای فرسوده است بطوریکه بر این اساس کمک های بلاعوض دولت برای از رده خارج شدن خودروهای فرسوده افزایش قابل ملاحظه ای یافت.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور ادامه داد: با توجه به اینکه میزان مراجعات برای اسقاط خودروهای فرسوده کاهش قابل ملاحظه ای یافته بود و دلیل عمده آن افزایش قیمت خودرو در کشور بود، از این رو ارزش گواهی اسقاط خودروهای فرسوده برای بهبود روند از رده خارج کردن این دسته از وسایل نقلیه افزایش یافت ضمن آنکه چنانچه تیراژ اسقاط به میزان مورد نظر برسد امکان دارد ارزش لاشه خودروی فرسوده به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان نیز افزایش یافته و در اختیار دارندگان این دسته از وسایل نقلیه قرار گیرد.
به گفته وی این طرح ظرف یک هفته آینده مشمول تمامی خودروهای سواری می شود.
شفیعی همچنین با بیان اینکه سازمان مینی بوسرانی یکی از فرسوده ترین ناوگان های حمل و نقل در کشور است، گفت: بر همین اساس مقرر شد تا ارزش گواهی اسقاط این دسته از خودروها از ۳ میلیون تومان به ۸ میلیون تومان افزایش یابد ضمن آنکه ارزش گواهی اسقاط اتوبوس از ۱۰ میلیون به ۳۰ میلیون افزایش می یابد.
این مقام مسئول یادآور شد: این امر در مورد کامیون ها نیز براساس رده بندی تناژ تغییر یافته است بطوریکه ارزش گواهی اسقاط کامیونت های با وزن ۲ تا ۳.۵ تن به ۴ میلیون تومان و همچنین ۳.۵ تا ۶ میلیون تن از ۳ به ۵ میلیون تومان افزایش می یابد. ضمن انکه این رقم برای کامیون های سبک با وزن ۶ تا ۱۰ تن از ۴ میلیون به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
شفیعی یادآور شد: ارزش گواهی اسقاط کامیون های متوسط نیز از ۵ به ۲۰ میلیون، کامیون های سنگین از ۷ به ۲۸ میلیون تومان و در نهایت کامیون های کشنده از ۸ به ۲۸ میلیون تومان افزایش یافت.
وی بیان داشت: ارزش گواهی اسقاط برای موتورسیکلت های فرسوده تغییری نکرده است.
وی به بند ۴ این مصوبه اشاره کرد و بیان داشت: بر این اساس ممنوعیت دستگاه های اجرایی برای استفاده از خودروهای فرسوده افزایش یافته است بطوریکه هرگونه استفاده و واگذاری این دسته از وسایل نقلیه در دستگاه های اجرایی ممنوع می شود.
شفیعی افزایش تعداد مراکز اسقاط و نحوه پراکنش آنها در سطح شهر بعنوان بند ۵ این مصوبه عنوان کرد و بیان داشت: براین اساس مقرر شد کارگروهی با محوریت این ستاد و با مشارکت وزارت راه و شهرسازی، وزارت نفت، سازمان محیط زیست، ریاست جمهوری و… تشکیل شود.
این مقام مسئول به بند نهایی این مصوبه اشاره کرد و گفت: براین اساس تعرفه واردات خودروهای خارجی به لحاظ اسقاط خودروهای فرسوده افزایش می یابد به طوریکه برای واردات خودروهای خارجی با مصرف سوخت کمتر از ۶ لیتر اسقاط یک دستگاه خودرو و همچنین خودروهای مصرف ۶ تا ۱۰ لیتر اسقاط ۴ دستگاه خودرو و واردات خودروهای بیش از ۱۰ لیتر اسقاط بیشتر از ۶ دستگاه خودرو الزامی شده است.
به گفته وی این امر برای خودروهای داخلی اسقاط یک دستگاه خودرو باقی مانده است.
شفیعی یادآور شد: ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور پیشنهاد دیگری را نیز مبنی بر واردات خودروهای الکتریکی به چرخه حمل و نقل ارائه داده است که مستلزم بررسی بیشتری است.
وی بیان داشت: با اجرای مصوبه مذکور، بدون شک چرخه اسقاط خودروهای فرسوده از رکود خارج می شود.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام اینکه در بحث اسقاط خودروهای فرسوده ۲ موضوع حائز اهمیت است، گفت: اسقاط و جایگزینی از برنامه های این ستاد است اما ایده آل ما همان مسئله اسقاط است البته جایگزینی خودروهای فرسوده در بخش حمل و نقل عمومی و تاکسی نیز از اولویت ها است.
وی با اشاره به مشکلات اخیر خودروسازان برای تامین خودروی مورد نیاز کشور اضافه کرد: هم اکنون برخی از خودروسازان برای تامین خودروهای جایگزین برای وسایل حمل و نقل فرسوده اعلام آمادگی کرده اند اما باید گفت که تیراژ تولید خودروسازان بزرگ کشور از جمله ایران خودرو و سایپا برا پوشش این مسئله پایین است و در بحث جایگزینی، مشارکت خوبی نمی توانند داشته باشند.
وی متذکر شد: این دو شرکت خودرو ساز، خودروهایی را نیز برای ناوگان تاکسی رانی پیشنهاد می دهند که از نظر فنی و کیفیت مناسب این ناوگان نیست بطوریکه اخیراً شاهد پیشنهاد چند مدل برای ورود به این ناوگان بودیم که از جمله می توان به خودروی پراید اشاره کرد اما باید گفت که پراید به لحاظ کیفیت قابلیت بازگشت به ناوگان تاکسیرانی را ندارد.
شفیعی با بیان اینکه یک مدل از خودروهای از شرکت مدیران خودرو برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی مورد تائید قرار گرفته است، گفت: هم اکنون مشکلی برای واردات تاکسی از سایر کشورها نداریم اما آنچه که مسلم است این امر برای تاکسی داران از توجیه اقتصادی برخوردار نخواهد بود.
وی یادآور شد: در سال ۹۰،۴۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی خودروی خارجی وارد کشور شد و در سال ۹۱ نیز ۳۵ دستگاه خودرو به کشور وارد شد که به ازای هر یک دستگاه ۲ خودروی فرسوده از چرخه حمل و نقل نیز خارج شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در صدد هستیم در سال جاری ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده را از چرخه حمل و نقل خارج کنیم، ادامه داد: هم اکنون سازمان تاکسیرانی کشور دارای ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو است و از این میان ۴۰ هزار دستگاه تاکسی شهری فرسوده داریم.
ارسال نظر