عزرائیل در این جادهها دور میزند
سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در کشور به دلیل تصادفات رانندگی کشتهشده و تا هفت برابر این آمار هم دچار معلولیت میشوند. این آمار وحشتناک براحتی با قربانیان یک جنگ برابری میکند.
به گزارش پارس به نقل از جام، در این بین کارشناسان علت چنین مرگ و میر بالایی را غیراستاندارد بودن اتومبیل ها، جاده ها و فرهنگ پایین رانندگان عنوان می کنند. در این گزارش قصد داریم به یکی از این دلایل یعنی محورهای خطرناک کشورمان بپردازیم.
شهریور آخرین ماه فصل تابستان همیشه فرصت مناسبی است برای سفر، زیرا با آغاز سال تحصیلی جدید خانواده هایی که فرزند محصل دارند دیگر زمان مناسبی برای مسافرت نخواهند داشت، اما در این ماه که به گفته پلیس راهور زمان اوج مسافرت هاست، متاسفانه تصادفات رانندگی نیز به اوج خود می رسد به همین دلیل اگر محورهای حادثه خیز کشور را بیشتر بشناسید می توانید با شناخت و احتیاط بیشتر در این محل ها از بروز حادثه جلوگیری کنید، هر چند طبق آمار بیشتر جاده های کشور شرایط استاندارد را ندارند.
*نجف آباد اصفهان
چند روز پیش محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات کشور پرحادثه ترین نقاط کشور در پنج ماه نخست سال را معرفی کرد. او از محور نجف آباد به اصفهان به عنوان پرحادثه ترین جاده کشور نام برد زیرا ماموران فقط در این محور و در مدت ۱۵۰ روز ۱۰۲ عملیات امداد و نجات را اجرایی کرده اند. البته این مقام مسئول درباره نقاط حادثه خیز دیگر نیز سخن به میان آورده، برای نمونه ارتفاعات الوند همدان پر حادثه ترین بخش کوهستانی کشور است، زیرا در این مدت امدادگران ۲۱ عملیات امداد و نجات را در این منطقه عملیاتی کرده اند. علاوه بر این می توان سواحل استان مازندران را به دلیل اختصاص دادن ۱۰۸ عملیات امداد و نجات به خود حادثه خیز ترین منطقه ساحلی دریایی کشور نامید.
*سیرجان بندرعباس
اگر بخواهیم به محورهای حادثه خیز ایران اشاره کنیم، بدون اغراق باید از تمام محورهای پرتردد کشور نام برد، چون همه این جاده های پرتردد آمار بالایی در زمینه تصادفات دارند، اما در این میان مدتی قبل، اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از محور سیرجان بندرعباس به عنوان یکی از پرترددترین و خطرناک ترین مسیرهای کشور نام برد. البته به گفته او محور خرم آباد اندیمشک نیز وضعی مشابه محور سیرجان بندرعباس دارد. این در حالی است که باید به محور تهران مشهد و تهران شیراز نیز به عنوان نمونه هایی از محورهای پر حادثه کشور اشاره کرد.
در کشور ما حدود یک دهه است که به طور میانگین سالانه حدود ۲۰ هزار نفر به دلیل تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند. ماجرا زمانی تاسفبارتر می شود که این آمار را با سایر کشورهای جهان مقایسه کنیم. برای نمونه کشوری مانند آلمان که حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت داشته و تعداد خودروهای موجود در آن به چهار برابر خودروهای کشورمان می رسد. در زمینه آمار مرگ و میر تصادفات بسیار پایین تر از کشور ماست، چون با توجه به آمارهای منتشر شده در این زمینه سالانه حدود ۴۰۰۰ نفر در آلمان به دلیل تصادفات رانندگی جانشان را از دست می دهند.
*تهران مشهد
همه ساله مسافران زیادی به مشهد رفت و آمد می کنند. همین آمار بالای رفت و آمد، این محور را به یکی از مسیر های حادثه خیز کشور تبدیل می کند. زیرا به گفته رئیس پلیس راهور در پنج ماه نخست امسال در هر ساعت ۱۴۰۰خودرو از محور چناران به مشهد رفته اند. علاوه بر این طبق آمارهای منتشر شده تا کنون هفت میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو در جاده مشهد تردد کرده اند. این درحالی است که این آمار سال گذشته شش میلیون تردد را نشان می داد. افزون بر این می توان طولانی بودن این محور یا بیابانی و یکنواخت بودن آن را عاملی برای بالا رفتن تصادفات رانندگی معرفی کرد. همچنین محور تهران قم اصفهان شیراز نیز یکی از پرتردد ترین محورهای کشور است که هر ساله آمار بالایی از تصادفات رانندگی را به خود اختصاص می دهد. در کنار این مسیر می توان به محور های تهران قم اصفهان شیراز و تهران خوزستان به عنوان محور های خطرناک دیگر کشور اشاره کرد.
*خطرات شمال
یکی دیگر از جاده های پرتردد کشور که همیشه پرحادثه هم بوده جاده چالوس است، این جاده به دلیل زیبایی مسحور کننده اش همیشه مورد استقبال رانندگانی است که دوست دارند از مسیری خاطره انگیز خود را به شمال کشور برسانند، اما عرض کم، کوهستانی و پرتردد بودن این جاده شناخته شده همواره سبب بروز تصادفات مرگباری بوده است. این درحالی است که ریزش کوه نیز در این جاده در برخی مواقع به مرگ مسافران منجر شده البته باید یاد آور شد که جاده های دیگری نظیر هراز و فیروزکوه نیز پرتردد هستند و می توان از آنها به عنوان جاده های حادثه خیز کشور نام برد.
*بندرعباس لار
محور بندرعباس لار یکی دیگر از خطرناک ترین محورهای کشور است. به اعتقاد کارشناسان نبود تابلوهای هشدار دهنده و خط کشی مناسب در کنار پرتردد بودن این جاده سبب حادثه خیز بودن آن شده است. این در حالی است که می توان تیرهای برق چوبی کنار این مسیر را به عوامل خطر ساز این محور اضافه کرد. بنابراین اگر قصد عبور از این مسیر را دارید، بهتر است برنامه خود را به شکلی تنظیم کنید که سفرتان در روشنایی روز بوده و به تاریکی شب برنخورید.
*احتیاط را از یاد نبر
حتما تاکنون متوجه شده اید اگر بخواهیم از محورهای خطرناک کشور نام ببریم باید به بیشتر آنها اشاره کنیم به همین دلیل باید هشدار داد که با توجه به وضع نامناسب جاده های کشور فقط احتیاط بیشتر هنگام رانندگی می تواند سالم رسیدن به مقصد را تضمین کند. در پایان می توان هشدار داد جاده هایی مانند کرمانشاه سنندج، کرمانشاه - ارومیه، محور قم گرمسار و گردنه اسد آباد نیز شرایط مناسبی ندارند.
ارسال نظر