گروه انیمیشنسازی که از مسجد شکل گرفت
مدیرعامل موسسه «فراسوی ابعاد» با اشاره به راهاندازی این شرکت از یک مسجد در کرمان، گفت: بچههای سپاه و بسیج وقتی که در اوایل جنگ مهمات به آنها نمیرسید طبیعی بود که سنگرشان سقوط کند اما سعی میکنیم که این سنگر جنگ نرم سقوط نکند.
به گزارش پارس ، به نقل از فارس: وقتی خبر ساخت و تیزر انیمیشن « آتو» در خبرگزاری فارس منتشر شد استقبال خوبی از این انیمیشن صورت گرفت به ویژه آنکه معلوم شد این کار از کرمان تولید شده است؛ برای همین در این گفت وگو سعی کردیم به یکی از استعدادهای شکوفای عرصه انیمیشن انقلاب سر بزنیم و پای سخن آنها بنشینم.
فرهاد امین زاده مدیرعامل شرکت « فراسوی ابعاد» و تهیه کننده انیمیشن « آتو» در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی فارس، درباره شرکت متبوعش گفت: مکان اصلی شرکت « فراسوی ابعاد» کرمان است که ما زیر مجموعه جایی به نام « خانه انیمیشن» هستیم که هنوز هم تابلوی شرکت را که ببینید نوشته « شرکت فراسوی ابعاد؛ خانه انیمیشن» .
* آغاز به کار یک شرکت انیمیشن سازی از مسجد
وی افزود: خانه انیمیشن از سال ۸۳ ۸۴ فعالیت رسمی اش از پایگاه بسیج مسجد الرضا (ع) آغاز شد و یکی از انسان های نیک روزگار یعنی « حمید نخعی» که جانباز و آزاده هستند و حدود ۸ تا ۱۰ سال اسیر عراق بودند پایه گذار خانه انیمیشن بودند و این خانه انیمیشن مکان و جایی بود که بچه هایی که به انیمیشن علاقه دارند مامن و ماوایی داشته باشند.
امین زاده با بیان اینکه شرکت « فراسوی ابعاد» در سال ۸۷ ۸۸ از میان بچه های قدیم و جدید خانه انیمیشن تاسیس شد، تصریح کرد: هدف این بود که بچه هایی که در خانه انیمیشن آموزش می بینند، محل درآمدی هم داشته باشند تا بتوانند روی پای خودشان بایستند چرا که تا قبل از آن هزینه هایش توسط آقای نخعی تامین می شد.
وی درباره آثار انجام شده توسط این شرکت، گفت: پروژه های انجام شده زیاد هستند؛ بعضی از آنها کارگاهی بودند و برخی تبلیغاتی بودند و علاوه بر این، کارهایی مثل سارا کوچولو و جشن مداد رنگی ها درباره حجاب و عفاف را برای معاونت اجتماعی استانداری کرمان داشتیم؛ دو کار برای مرکز حفظ و نشر آثار دفاع مقدس داشتیم و در مورد یکی از شهدا به نام حاج مهدی طیاری و کاری درباره فضای گلزار شهدای کرمان داشتیم و نخستین کاری که چند قسمتی و طولانی تر از بقیه بود پروژه « آتو» بود.
* داستان « آتو» داستان ۴ رهبر غربی است که می خواهند جهان را نجات دهند
امین زاده درباره نحوه شکل گیری انیمیشن « آتو» گفت: سازمان هنری و رسانه ای اوج که گروه های هنری را رصد می کردند در کرمان به ما رسیدند و سیستم های حمایتی داشتند و ما به آنها پیشنهاد کردیم می توانیم کاری خوب در سطح جهانی به آنها ارائه کنیم.
وی افزود: آنها قبول کردند و قرار شد یک قسمت کار کنیم و بعد از موفقیت آن را به صورت کامل انجام دهیم لذا یکی از طرح های خودمان را به اسم « آتو» به دوستان ارائه دادیم که تم اصلی این هست که ۴ رهبر غربی، ۳ رئیس جمهور و یک نخست وزیر از آمریکا، اسرائیل، فرانسه و انگلیس می خواهند دنیا را نجات دهند و هر کدام نیروی مخصوص آن کشور را معرفی می کنند.
تیزر انیمیشن آتو
امین زاده ادامه داد: داستان این انیمیشن از این قرار است که این ۴ رهبر با توجه به سربازان و توانی که دارند گروهی تشکیل می دهند به نام « ATO» که این اسم هم به معنای آتو داشتن و آتو گرفتن است هم اسم سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است که « N» اول آن افتاده است و این گروه به قول معروف در ماموریت های خود گند می زند.
* می توانیم در فاصله ۲۰ روز یک انیمیشن طنز سیاسی درباره مسایل روز دنیا بسازیم
وی به نکات و خاصیت های این طرح و ایده اشاره و تصریح کرد: خاصیت این طرح این است که چه در سطح دیپلماسی و چه در سطح نظامی اگر بخواهیم مساله ای را نشان بدهیم، می توانیم در این کار ارائه دهیم مثلاً در آتوی ۲ مساله بی پولی قشر ضعیف جامعه را توانستیم با این سربازها نشان بدهیم و در آتوی ۴ یا ۵ است که در سطح کلان روسای جمهور با مشکل اقتصادی مواجه هستند.
وی افزود: مثلاً درباره ایران هراسی و درباره پهپادی که جمهوری اسلامی شکار کرد، قسمتی را کار کردیم، درباره بحران اقتصادی اروپا و بی بی سی و همچنین درباره ۲۰۱۲ و نوستر آداموس داریم و درباره سوریه نیز قسمت هایی داریم لذا خاصیت این طرح ما این است که می توانیم به فاصله ۲۰ روز تا یک ماه یک انیمیشن طنز سیاسی درباره مسایل روز دنیا بسازیم یعنی به نوعی این انیمیشن ما استراتژیک هم هست.
* « شرکت فراسوی ابعاد» سنگر جنگ نرم است/سعی می کنیم که تا حد امکان این سنگر سقوط نکند
سوال بعدی این گفت وگو مهمترین نکته ای بود که خوانندگان خبرگزاری فارس در هنگام اعلام خبر تولید انیمیشن « آتو» درباره نگرانی از افت کیفیت جریان انیمیشن سازی بیان کرده بود که امین زاده گفت: این یک چیز واقعی است؛ یعنی اینکه برخی بعد از یک مدت که آرمان های شان را دنبال کردند، خسته شدند امری واقعی و طبیعی است و در اکثر گروه های که شکل گرفتند و سیر نزولی پیدا کردند و بعد منحل شدند، این امر را دارید می بینید.
وی در عین حال افزود: بحث کار ما این است که واقعاً به دنبال آرمان های انقلاب اسلامی بودیم و هنوز هم به فضل الهی در این مسیر هستیم؛ همیشه بحث ما با بچه ها این بوده و آنها هم درک کرده اند که « شرکت فراسوی ابعاد» سنگر جنگ نرم است که باید آن را نگه داریم و برای نگهداشتن آن بحث مالی و امکانات و تجهیزات هست و باید شرکت ما دیده شود.
امین زاده ادامه داد: کاری که ما انجام دادیم به لحاظ کیفی چیزی نیست که قرار باشد یک فرد متخصص آنچنانی تشخیص بدهد که این کار کیفیت بالایی دارد؛ تنها یک دقت ساده این امر را نشان می دهد و بچه ها به عنوان از سر بازکردن، کار نمی کنند و این کار « آتو» شاید یک بخش کارشان بحث کارمندی بود اما بخش زیادی از کارشان ایده شان و عقیده شان است و اینکه سنگری که دارند را حفظ کنند البته شما قبول کنید که بچه های سپاه و بسیج وقتی اوایل جنگ سلاح و مهمات به آنها نمی رسید طبیعی بود که سنگرشان سقوط کند ولی ما سعی می کنیم که تا حد امکان این سنگر سقوط نکند.
تهیه کننده انیمیشن « آتو» مسئله دیگر را اینگونه توضیح داد: در جامعه ما انیمیشن به چشم یک شغل و یک منبع درآمد دیده نمی شود؛ دلیلش هم این است که افرادی که در این زمینه کار می کنند وقعی به آنها نهاده نمی شود.
وی افزود: من یک خاطره دارم همیشه تعریف می کنم؛ یک بار یکی آدم پولداری از ما پرسید شما چکار می کنید گفتم ما کارتون برای بچه ها می سازیم گفت اتفاقا ما یخچال سازی داریم این کارتون ها دانه ای چنده؟ ! ! ؛ لذا تا بخواهید جایگاه انیمیشن را نشان بدهید ید طولایی دارد اما فعلا ما دوام آوردیم و سعی می کنیم کیفیت خودمان را به صعود برسانیم.
* با انیمیشن می توانیم تغییر فرهنگ بچه های ما که توسط غرب دنبال می شود را برعکس کنیم
وی درباره انتظار موجود از مسئولان در عرصه انیمیشن انقلاب، گفت: مسئولان ما را ببینند کافی است؛ اینکه بدانند کاری با کیفیت ساخته شده اگر با کیفیت ادامه پیدا کند به نفع خودشان و به نفع بچه ها و نوه هایشان هست.
امین زاده افزود: اگر امکاناتش باشد ما می توانیم یک کاراکتر ایرانی برای روی جلد دفترها و کیف بچه های ایرانی داشته باشیم که قهرمان های آنها یک قهرمان مسلمان باشد لذا اگر این مسیر ادامه پیدا کند می توانیم در دراز مدت روی این امر حساب کنیم.
وی با اشاره به نمایشگاه لوازم التحریر در تهران، ادامه داد: تنها یک غرفه با کاراکترهای « شکرستان» در میان این غرفه ها بود اما انیمیشن می تواند تغییر فرهنگ بچه های ما که توسط غرب دنبال می شود را برعکس کند و آن را به کشورهای اطراف که فرهنگ شان ما با همراهی دارد، ارسال کنیم و در دراز مدت فرهنگ مان را به غرب معرفی کنیم.
تهیه کننده انیمیشن « آتو» با بیان اینکه انیمیشن یک ابزار قدرتمند و یک کالای جهانی است، تصریح کرد: اگر بچه های شما این انیمیشن را دوست دارد و می بیند؛ مسلما یک چینی، یک هندی و یک آمریکایی هم انیمیشن را دوست دارند و می بینند وقتی از لحاظ کیفی جایگاه خوبی داشته باشد می توانید فرهنگ تان را ارائه بدهید و منتشر کنید و علاوه بر اشاعه فرهنگ درآمدزایی و ارزآوری هم دارد و ما معتقدیم که می توانیم از ظرفیت های این امر استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت « فراسوی ابعاد» در بخش دیگری از این گفت وگو درباره امکانات تکنیکی در عرصه انیمیشن سازی در ایران و احتیاج های گروه های کوچک در این عرصه گفت: در عرصه انیمیشن ما خیلی جوان هستیم هرچند حدود ۴۰ تا ۵۰ سال پیش انیمیشن وارد ایران شد اما ابزارها و نرم افزارها و نرم افزارهایی که ما با آنها کار می کنیم و سخت افزارها در حدی که جواب کارهای ما را بدهد هست.
وی افزود: نرم افزارهایی که ما در ایران با آنها کار می کنیم در خارج ۵ هزار دلار قیمت دارد اما در ایران به لطف نبود قانون کپی رایت شما یک دی وی دی را به ارزش ۴ تا ۵ هزار تومان می خرید که اکثراً همین را هم نمی دهند و این امر یعنی تسهیل کار در ابتدا و به لحاظ سخت افزار شاید کالاها قیمت گران باشد اما می شود کار را جلو برد لذا اگر همین حد را بشناسیم شاید نیازی به خارج نداشته باشیم.
امین زاده با اعلام این خبر که امیدواریم یا در کرمان و یا تهران از این انیمیشن رونمایی شود، نکته آخر خود را اینگونه بیان کرد: مهم این است که بدانیم از شهرستان کرمان که از مناطق محروم هست کاری انجام شده که حداقل مخاطب آن را پسندیده و کسی فکر نمی کرد این کار از کرمان صورت پذیرد.
وی افزود: مسلما این کار بدون کارگردانی عباس عسکری، طراحی محمد مظفری، انیماتوری مجتبی خیری، سبحان خلیل یزدی و مسلم ایرانمنش و دینامیک و اِنکلود فرزاد شکفته و همچنین لی اوت و لوکشین فرشاد امین زاده مدل سازی علی متصدی و مدیریت پروژه توسط محمدحسین صادقی ممکن نبود.
ارسال نظر