در نشست خبری نشانه نوشته محمد (ص) عنوان شد
پاسخ به هجمههای رسانهای با اتمام فیلم محمد (ص)
مجید مجیدی در نشست خبری مسابقه طراحی نشانه نوشته محمد (ص) گفت: هجمههای رسانهای نسبت به فیلم «محمد (ص) » را با اتمام فیلم جواب خواهیم داد.
به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، دومین نشست خبری مسابقه طراحی نشانه نوشته محمد رسول الله (ص) با حضور مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد (ص) و ابراهیم حقیقی دبیر این جشنواره در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
* هتک حرمت پیامبر (ص) ، انگیزه ساخت فیلم و مسابقه محمد (ص)
مجیدی در آغاز به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و در سخنانی گفت: اهمیت موضوعی فیلم « محمد (ص) » ، حساسیت جهان اسلام نسبت به این موضوع و همچنین هجمه ها و هتک حرمت های بسیار زیادی که علیه اسلام و به خصوص پیامبر گرامی اسلام (ص) در طول سالیان اخیر وجود داشته است، ما را بر آن داشت تا جشنواره ای را با موضوع محمد رسول الله (ص) و در زمینه طراحی نشانه نوشته نام حضرت محمد (ص) ، برگزار کنیم و از همه هنرمندان جهان اسلام برای حضور در این جشنواره دعوت کنیم تا با حضورشان یک حرکت جریان ساز را در این زمینه رقم بزنند.
وی با اشاره به جشنواره های بسیاری که با این موضوع برگزار می شوند گفت: اگر چه جشنواره های بسیاری در اشکال مختلف با همین برگزار می شود اما مسابقه طراحی نشانه نوشته محمد (ص) کار نو و تخصصی تری است که قصد ما انتخاب یکی از نام نوشته های ارسالی به این مسابقه برای نام نوشته و تیتراژ فیلم محمد (ص) است.
او در ادامه از برپایی نمایشگاهی از آثار رسیده به این مسابقه خبر داد و گفت: آثاری که به این مسابقه می رسد به دلیل اهمیت و ارزشی که دارد در قالب نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد.
* پروژه سینمایی محمد (ص) شایستگی رفتار حرفه ای و درخور را دارد
ابراهیم حقیقی دبیر مسابقه طراحی نشانه نوشته محمد (ص) هم در ادامه درباره این مسابقه توضیح داد: پروژه سینمایی محمد (ص) به کارگردانی مجید مجیدی پروژه بسیار بزرگی است و قطعاً باید رفتار درخوری نسبت به آن انجام شود. همان طور که در سینمای حرفه ای مرسوم است که برای طراحی نشانه نوشته و تیتراژ فیلم های بزرگ از طراحان شناخته شده و حرفه ای استفاده می شود و گاه برای این فیلم ها فونت مخصوص به خود نیز طراحی می شود که این فونت ها بعدها رایج می شود، پروژه سینمایی محمد رسول الله (ص) نیز پروژه بزرگی است که شایستگی رفتار حرفه ای و شایسته خود را دارد به همین دلیل با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران تصمیم گرفتیم مسابقه ای را در زمینه طراحی نشانه نوشته فیلم محمد (ص) برگزار کنیم که علاوه بر نمایش آثار برتر آن به صورت نمایشگاه از میان این آثار به انتخاب مجیدی کارگردان فیلم، نشانه نوشته ای برای این فیلم و تیتراژ آن انتخاب شود.
* مشارکت بیش از ۶۰۰ طراح در مسابقه
او درباره فراخوان عمومی این مسابقه هم گفت: این فراخوان در سطح ملی و بین المللی منتشر شد و ۱۶ شهریورماه نیز پایان مهلت ارسال به این مسابقه است.
او از نام نویسی ۶۳۵ نفر در این مسابقه خبر داد و گفت: تاکنون ۱۶۴ اثر به دبیرخانه مسابقه رسیده است که با توجه به مشارکت هنرمندان در هفته پایانی همه مسابقات، انتظار داریم طی هفته های پایانی شاهد آثار بسیار بیشتری باشیم.
* محدودیت در شرکت هنرمندان خارجی
حقیقی درباره هنرمندان خارجی شرکت کننده در این مسابقه هم گفت: به دلیل آن که هنرمندان باید با الفبای فارسی و عربی آشنایی داشته باشند، تاکنون تعداد هنرمندان خارجی در این مسابقه زیاد نبوده است اما امیدوارم که افزایش داشته باشد.
وی به ویژگی این مسابقه اشاره داشت و گفت: معمولاً در مسابقه های دیگری از جمله گرافیک و پوستر تعداد هنرمندان بسیار بیشتری از کشورهای مختلف شرکت می کنند اما این مسابقه به دلیل آن که به نشانه نوشته اختصاص دارد و شکل تخصصی تری دارد و تعداد هنرمندان طراح نشانه نوشته در کشورهای جهان اسلام که با الفبای فارسی و عربی آشنایی داشته باشند نیز چندان زیاد نیست، حضور کمرنگ تری تاکنون داشته اند اما با این حال ما از همان ابتدا هم انتظار نداشتیم همچون مسابقه های طراحی پوستر شاهد شرکت هنرمندانی بسیار زیادی باشیم.
* نشانه نوشته منتخب فیلم محمد (ص) به انتخاب کارگردان
مجید مجیدی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره انتخاب اثر برتر این مسابقه برای نشانه نوشته فیلم محمد (ص) توضیح داد: من به داوران این مسابقه توضیح داده ام که الزاماً اثر منتخب نهایی برای نشانه نوشته فیلم محمد (ص) ، از میان برگزیدگان نهایی به انتخاب هیئت داوران نخواهد بود. داوران مسابقه به لحاظ تخصصی و کارشناسی آثار را داوری می کنند و به سه اثر برگزیده جوایزی اهدا می شود اما اثر منتخب برای نشانه نوشته فیلم محمد (ص) را من انتخاب خواهم کرد که ممکن است موافق و یا مغایر با نظر داوران باشد و حتی ممکن است در میان ۱۰ اثر برگزیده دیگر هم نباشد اما تجربه نشان داده است که معمولاً بعید است چنین اختلاف نظری به وجود بیاید.
* پرداختن به موضوع پیامبر (ص) در زمینه های هنری یک ضرورت است
مجیدی درباره تداوم برگزاری این جشنواره طی سال های آینده هم گفت: با توجه به اهمیت موضوع پیامبر گرامی اسلام و ضرورت جریان سازی و تداوم حرکت های فرهنگی و هنری در این زمینه، فکر می کنم پرداختن به این موضوع در زمینه های مختلف ادبیات، سینما، هنرهای تجسمی و… یک ضرورت در جهان اسلام است که باید به آن پرداخته شود. درباره این مسابقه نیز نشانه نوشته محمد (ص) شروع حرکت است و امیدوار هستیم که در سال های آتی در سایر بخش های هنرهای تجسمی تداوم داشته باشد.
* پاسخ به هجمه های رسانه ای با اتمام فیلم محمد (ص)
مجیدی در پاسخ به سؤال دیگری درباره هجمه هایی که ممکن است علیه این مسابقه در رسانه های مختلف جهان به وجود بیاید توضیح داد: بخشی از هجمه های رسانه های دنیا علیه فیلم محمد (ص) ناشی از کج فهمی هایی در حوزه تصویر است. ما برای ساخت این فیلم با علمای شیعه و اهل تسنن رایزنی های بسیاری انجام داده ایم و ذهنیت شفافی برای علمای این حوزه ترسیم کرده ایم تا در فضای روشن و دوستانه این کار انجام شود اما متأسفانه به دلیل کج فهمی هایی که در حوزه رسانه ها وجود دارد به این هجمه ها دامن زدند و اگر چه این رسانه ها تلاش کردند که ما را به چالش بکشند اما ما ترجیح دادیم پاسخ آن ها را موکول به اتمام فیلم و نمایش آن کنیم تا سندی باشد برای آن چه گفته می شود اما خوشبختانه در زمینه مسابقه نشانه نوشته محمد (ص) چنین هجمه هایی وجود ندارد.
* برج میلاد میزبان آثار مسابقه نشانه نوشته محمد (ص)
در بخش دیگری از این نشست ابراهیم حقیقی درباره مکان نمایش آثار و برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی از آثار این مسابقه توضیح داد: قرار است ۲۴ مهرماه مراسم افتتاحیه، اهدای جوایز و برپایی نمایشگاه را در برج میلاد داشته باشیم که امیدوار هستیم این زمان را در اختیار ما بگذارند و در صورتی که این امکان فراهم نباشد، موزه امام علی (ع) دومین گزینه ما برای نمایش آثار خواهد بود.
وی افزود: برای نمایشگاه های داخلی و خارجی هم ما اعلام آمادگی کرده ایم و در صورتی که تعداد آثار این نمایشگاه مناسب برگزاری نمایشگاه باشد، بعد از تهران در دیگر شهرستان ها نیز آثار را به نمایش خواهیم گذاشت و در خارج از کشور نیز با رایزنی کشورهای جهان اسلام که درکی از این موضوع دارد، آثار را به نمایش خواهیم گذاشت.
* حضور ۲ داور خارجی در ایران
این طراح گرافیک در ادامه درباره داوران این مسابقه هم توضیح داد: علاوه بر خود من، جلیل رسولی، صداقت جباری، حبیب الله صادقی، مسعود نجابتی، مصطفی گودرزی از ایران در ترکیب هیئت داوران حضور خواهند داشت و دو داور خارجی شامل صادق قره مصطفی از ترکیه و مأمون سکال طراح مسلمان مقیم آمریکا نیز به ایران خواهند آمد و در داوری آثار مشارکت خواهند داشت.
حقیقی درباره برگزاری دوره های بعدی این مسابقه هم گفت: طی تفاهمی که با سازمان زیباسازی داشته ایم قرار است در آینده این مسابقه در قالب بخش های دیگری از هنرهای تجسمی تداوم داشته باشد که در دوره های آتی دیگر ارتباطی با فیلم محمد (ص) نخواهد داشت و بسته به تصمیم و سیاست گذاری سازمان زیباسازی دارد.
* ارائه قرائت صحیح از اسلام به جامعه غربی
مجید مجیدی کارگردان فیلم محمد (ص) در بخش دیگری از این نشست خبری هدف از ساخت این فیلم را ترسم و قرائت درست از اسلام برای عرضه به دنیای غرب عنوان کرد و گفت: ساخت این فیلم و مسابقه طراحی نشانه نوشته آن در حقیقت حرکتی برای ایجاد وحدت در جهان اسلام است چرا که قرائت های متحجرانه ای از سوی وهابیون نسبت به اسلام صورت گرفته است که در جهت ایجاد اختلاف در جهان اسلام بوده است.
او در پاسخ به سؤال دیگری درباره محافظه کاری در ارائه اطلاعات بیشتر در زمینه ساخت فیلم محمد (ص) گفت: محافظه کاری نیست بلکه به نوعی سعی داریم تا زمان آماده شدن فیلم، کمتر اطلاعات و اخبار آن منتشر شود تا به کج فهمی ها و نگاه ژورنالیستی رسانه های بیگانه دامن نزنیم.
وی افزود: به هر حال سوالات بسیاری درباره این فیلم وجود دارد که در زمانی نزدیک به نمایش فیلم، در قالب نشست های مطبوعاتی مختلف به آن ها پاسخ خواهیم داد.
ارسال نظر