به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران؛علی رغم گسترش نژادپرستی و اقدامات ضد اسلامی دولت های غربی، آمارها و شواهد موجود نشان دهنده گسترش دین اسلام در بسیاری از کشورهای جهان و بویژه در دنیای غرب است، به طوری که تعداد مسلمان ها و افرادی که به دین اسلام گرویده اند در سال های اخیر به دو برابر رسیده است. از اینرو، باشگاه خبرنگاران قصد دارد در طی سری گزارش هایی به افزایش گستره اسلام در کشورهای مختلف جهان بپردازد.

بر همین اساس در گزارش قبلی باشگاه خبرنگاران، به نفوذ اسلام و اسلام خواهی در کشورهای اروپایی پرداخته شد اما در دومین سری از گزارش های باشگاه خبرنگاران در باب گسترش اسلام در کشورهای مختلف جهان، به بررسی این موضوع در آمریکا پرداخته خواهد شد.

گرایش به اسلام در میان مردم آمریکا به چالشی جدی برای سیاست مداران این کشور تبدیل شده است. همزمان با کاهش تعداد پیروان بیشتر ادیان، روز به روز بر تعداد مسلمانان ‏ آمریکایی افزوده می‏ شود.

یکی از واقعیات معاصر، حضور اسلام در همه نقاط جهان است، چیزی که خود مسلمانان روز به روز بیشتر به آن آگاهی پیدا می کنند.

روند شتابدار گرایش مردم نقاط مختلف جهان به اسلام دلایل مختلفی دارد اما ریشه این بعثت جدید اسلامی کامل بودن دین اسلام در همه زمینه ها و شکست اندیشه های اومانیستی و ایدئولوژی های غربی در تحقق جامعه ایده آل انسانی است. در این گزارش قصد داریم با بررسی روند رشد دین اسلام در آمریکا به جایگاه پر نفوذ آن در جامعه ای که تفکرات سکولار و مسیحیت بر آن حاکم است بپردازیم.

تاریخچه ورود اسلام به آمریکا

تاریخچه ورود مسلمانان به آمریکا به ۴۰۰ سال پیش بر می گردد. اما اولین مستندات درباره ورود مسلمانان به آمریکا به قرن ۱۷ بر می گردد زمانی که بردگان مسلمان آفریقایی به این سرزمین مهاجرت کردند. محققان براین باورند که نزدیک به یک سوم از این مهاجران، مسلمان بوده اند.

موج دوم ورود مسلمانان مهاجر به سال های ۱۸۸۰ تا ۱۹۱۴ بر می گردد. هزاران نفر از مسلمانان از مناطق تحت سلطه امپراطوری عثمانی و بخش های مختلف آسیای شرقی به آمریکا مهاجرت کردند. پس از تصویب قانون مهاجرت و تغییرات مختلفی که در اواسط قرن نوزدهم به منظور تسهیل روند مهاجرت صورت گرفت، مهاجرت مسلمانان به این کشور روند رو به رشدی را طی کرده است.

فعالیت های اولیه مسلمانان در آمریکا

سیاستمداران مغرض و علمای متعصب غربی همواره تلاش کرده اند مانع از نفوذ اسلام در جوامع تحت سیطره خود شوند. مسلمانان اولیه آمریکا در اجرای مناسک دینی آزاد نبوده اند و مجبور به تبعیت از مسحیت شده اند.

حسن جمعه کشاورزی سوریه ای در اواخر قرن ۱۸ به آمریکا مهاجرت کرد. او در در شهر Ross در ایالت مونتوریال ساکن شد و پس از افزایش تعداد مهاجران سوری در آن شهر" اولین مسجد مسلمانان" در آمریکا به همت وی در سال ۱۹۲۹ بنا شد. این مسجد بعدها در سال ۱۹۷۰ تخریب شد تا در سال ۲۰۰۵ مسجد جدیدی در محل مسجد قدیمی احداث شود.

در نزدیکی آن مسجد، چند قبر مسلمان وجود دارد که اجساد مهاجران اولیه در آنجا دفن شده است.

اسلام هراسی در آمریکا

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به پروژه اسلام هراسی در آمریکا پرداخته و می نویسد: " هفت موسسه سالانه حدود ۳۴ میلیون دلار برای اقدامات ضد اسلامی در آمریکا هزینه می کنند. این اقدمات در راستای عدم توجه قضات به قوانین اسلامی، مخالفت با فعالیت های مراکز اسلامی و ایجاد محدودیت و ترغیب اقدامات ضد اسلامی در سیاست صورت می گیرد" .

بنابر این گزارش، در حالی که ۴۰ درصد از مسلمانان آمریکا در این کشور به دنیا می آیند و مسلمانان بومی آمریکا هستند، ولی باز هم به چشم" بیگانه" به آنها نگریسته می شود.

" مرکز توسعه آمریکا" بعد از انجام تحقیقات شش ماهه در گزارشی ۱۳۰ صفحه ای خبر از کمک ۴۲ میلیون دلاری نهادهای مختلف در دهه گذشته به پروژه اسلام هراسی داده است. درسال های گذشته شبکه اسلام هراسی متشکل از نهادهای مالی حمایت کننده، اندیشمندان، رسانه های تبلیغاتی و مقامات سیاسی بارها تلاش کرده اند حمایت باراک اوباما از دین اسلام را نشان دهند و مدعی شده اند مساجد به مکانی برای تبلیغ اسلام افراطی در آمریکا تبدیل شده و در تمام ابعاد زندگی مردم آمریکا نفوذ کرده است.

هراس مقامات آمریکایی از نفوذ اسلام

سخنگوی کنگره آمریکا در مصاحبه ای دین اسلام را خطری برای آزادی های مدنی در آمریکا توصیف کرده و گفته است" احکام و شریعت اسلام تهدیدی جدی برای آزادی های موجود در آمریکا و جهان است، اسلام قوانین و مجازاتی دارد که با هنجارهای جامعه ما سازگار نیست" .

در آمریکا عده ای با انگیزه های سیاسی و مالی تلاش می کنند با ارئه اطلاعات و اخبار غلط درباره دین اسلام مانع از نفوذ هر چه بیشتر آن در جامعه آمریکا شوند.

نهادهای مختلف مالی با پشتیبانی مالی از برخی افراد تلاش می کنند. اطلاعات غلط درباره اسلام و مسلمانان آمریکا ارئه دهند.

اتاق فکر پروژه اسلام هراسی و بازوی اجرایی این برنامه ها افراد و گروه های مختلفی را شامل می شود؛ از نمایندگان کنگره گرفته تا رسانه های تبلیغاتی همچون فاکس نیوز و روزنامه واشنگتن تایمز و برخی نهادهای ضد اسلامی.

اعضای اتاق فکر شبکه اسلام هراسی آمریکا معتقدند اسلام با حضور فعال مسلمانان آمریکایی در عرصه اجتماعی و سیاسی زندگی، در جامعه آمریکایی در حال نفوذ است. یکی از اعضای اتاق فکر این شبکه گفته است" مساجد مسلمانان، محل عبادت و انجام فرائض دینی نیست، بلکه" اسب های تراوایی" هستند که درحال انتشار و تبلیغ تفکرات و اندیشه های اسلامی در آمریکا هستند" .

آلن وست یکی از نمایندگان کنگره آمریکا درباره شریعت اسلامی اعتقاد دارد: " فکر می کنم یکی از موضوعاتی که ما درباره آن باید اتفاق نظر داشته باشیم این است که احکام و اندیشه های اسلامی در تمام امور اجرایی کشور ما و تمدن غربی نفوذ کرده است. بنابراین همه باهم باید از وجود و نفوذ این دشمن آگاه باشیم" .

برج پارک ۵۱ خاری در چشم دشمنان اسلام

افراطی ها و اسلام ستیزان از برج زیبای پارک ۵۱ بعنوان" تعفن پیروزی اسلام" و" گسترش اندیشه های اسلامی" یاد می کنند.

برج زیبای پارک ۵۱، برجی ۱۳ طبقه است که به جامعه مسلمانان و شیعیان تعلق دارد. این ساختمان در منطقه" منهتن" نیویورک واقع است و دو بلوک با محل برج‏ های سابق مرکز تجارت جهانی فاصله دارد. در دهه اول محرم هر سال، مجلس عزای حسینی در این محل برگزار می‏ شود و تعداد زیادی از مسلمانان، صرف نظر از مذهب و ملیتشان می‏ توانند در آن شرکت کنند.

CSP مرکز سیاستگذازری امنیتی با حمایت مالی توانست تحقیقاتی را توسط دیوید گوباتز David Gaubatz از کارکنان سابق وزارت خارجه آمریکا انجام دهد و به خورد افکار عمومی دهد. او مقاله ای را با عنوان" رهبر مسلمان ما" خطاب به اوباما در انتقاد از نفوذ اسلام در آمریکا منتشر کرد.

در ۲۳ ایالت آمریکا قوانینی برای ممنوعیت استفاده از شریعت اسلامی در دادگاه های این کشور به تصویب رسیده است. طبق این قوانین استفاده از قوانین خارجی در گشور به هر دلیلی ممنوع است. قوانیین خارجی به هر گونه ماده و قانون فقهی خارج از محدوده ایالت و کشور گفته می شود.

توهین به مقدسات اسلامی بخشی از پروژه اسلام هراسی است

اهانت به مقدسات مسلمانان، به آتش کشاندن برخی از مساجد، تبعیض علیه مسلمانان در محیط های اقتصادی و اجتماعی از جمله مهمترین اقدامات برای اذیت و آزار مسلمانان به شمار می رود. پدیده اسلام هراسی به جایی رسیده است که یک کشیش آمریکایی اقدام به آتش زدن کلام الله مجید نیز کرده است.

تری جونز، کشیش مقیم فلوریدا، در سالگرد حوادث۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۱۲، نسخه هایی از قرآن کریم را سوزاند؛ اقدامی که منجر به خشم گسترده مردم در کشورهای اسلامی شد.

فعالان ضد اسلام با همکاری تعدادی از قبطیان مصری مهاجر در این کشور و با همکاری همین کشیش دیوانه آمریکایی اقدام به ساخت و پخش فیلمی شرم آور در توهین به پیامبر اکرم (ص) و دین اسلام کردند. علاوه بر توهین به ساحت مقدس پیامبر اسلام و معرفی چهره خشن از دین اسلام در این فیلم موهن سعی شده بودتا نزول وحی بر پیامبر (ص) دروغ معرفی شود. این تهمت، تکرار شبهات بی پایه ای است که تاکنون به قرآن وارد شده ولی همواره در مقابل تحدی قرآن که اگر راست می گویید چند آیه مانند آن بیاورید شکست خورده است.

علی رغم محدودیت ها، اهانت ها و پروژه های چندین میلیاردی ضد اسلامی و اسلام هراسی در آمریکا، جامعه آمریکایی رشد افزونی مبنی بر اسلام خواهی و گسترش دین اسلام در میان طبقات مختلف خود شاهد است، به طوری که پس از حوادث ۱۱ سپتامبر تعداد مساجد مسلمانان در آمریکا بیش از ۷۴ درصد رشد داشته است.

رشد ۷۴ درصدی مساجد احداث شده پس از ۱۱ سپتامبر

در طول دهه گذشته و پس از حوادث مشکوک ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱، نهادهای اطلاعاتی آمریکا، نظارت های خود بر فعالیت های مسلمان و مساجد را گسترش داده اند.

تصویب قوانین ضد اسلامی در ایالت های مختلف تا سخت گیری های شدیدی که از طرف کنگره آمریکا برای پروژه های ساخت مساجد اعمال می شد از آن جمله بود.

علی رغم این مشکلات و کارشکنی ها، مطالعات جامع شورای روابط مسلمانان آمریکا نشان می دهد از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ در طول این ۱۰ سال ۹۰۰ مسجد جدید در آمریکا احداث شده است. محققان در این تحقیق از وجود ۲۰۱۶ مسجد در سراسر آمریکا خبر داده اند که در این میان تنها ۵۰۳ مسجد در نیویورک و کالیفرنیا وجود دارد.

بسیاری از مساجد توسط مهاجرین آسیای شرقی ساخته شده اند و مهاجرین جدیدی که از سومالی، آفریقای غربی و بوسنی آمده اند ساخت مساجد جدید را آغاز کرده اند.

پرفسور ایحسانبگبی hsan bagby استاد مطالعات اسلامی دانشگاه کنتاکی که از پیشگامان این مطالعه است می گوید: " رشد فزاینده جامعه مسلمان حیرت آور است" .

این استاد مسلمان دانشگاهی، مطالعه مشابهی را بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۰ انجام داد. او درباره افزایش تعداد مساجد ساخته شده در آمریکا چنین اظهار می دارد: " مساجد در این ۱۰ سال رشد چشمگیری داشته است در واقع اقدامات ضد اسلامی دولت نتیجه عکس داشته است" .

باگبی که با محققانی از موسسه تحقیقات مذهبی هارتفورد همکاری دارد، مساجد شیعه و سنی دو مذهب بزرگ اسلامی را شمارش کرده است. با این همه بسیاری از انجمن ها و کانون های مسلمانان که مکان ثابتی برای گرد هم آیی ندارند در این مطالعه گنجانده نشده اند.

دراین تحقیق ۹۸ درصد از رهبران مساجد؛ ائمه جماعات و هیئت امنا خواستار حضور فعال مسلمانان در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی در آمریکا شدند.

بر اساس آمار منتشر شده در این تحقیق، شمار مسلمانانی که عضو مساجد هستند و در مراسم عید فطر در مسجد حاضر می شوند به ۲.۶ میلیون نفر می رسد که با این حساب جمعیت کل مسلمان بیش از ۷ میلیون نفر است.

بنا بر گزارش موسسه هارتفورد، ۷۶ درصد مساجد در آمریکا بعد از سال ۱۹۸۰ ساخته شده و ۴۴ درصد از مساجد شیعیان در دهه ۱۹۹۰ احداث شده است و بطور متوسط در سال ۲۰۱۱ هر مسجد ۱۲۴۸ عضو داشته است.

دییوید روزن عضو تیم تحقیقاتی موسسه هارتفرد در تحلیل نفوذ اسلام درآمریکا و افزایش مسلمانان می گوید: " نفوذ گسترده اسلام در آمریکا نشانه فرسایش سر زندگی مسیحیت است ولی ما نباید نگران افزایش تعداد مساجد باشیم" .

مساجد و نقش آن در زندگی مسمانان آمریکا

مسجد که محل اجتماع مسلمانان برای انجام فرائض دینی است نقش مهمی در گسترش و تبلیغ ارزش های مدنی و احکام اسلامی در جامعه دارد. نتایج یک تحقیق نشان می دهد حضور مسلمان در مساجد باعث می شود آنان نقش فعال تری در مسائل مختلف جامعه آمریکا ایفا کنند و از بروز اختلافات بین مسلمانان و غیر مسلمانان جلوگیری کنند.

جمعیت و پراگندگی مسلمانان

کمی بیشتر از یک سوم مسلمانان در آمریکا (۳۵ درصد) متولد این کشور هستند. بیش از نیمی از مسلمانانی که در آمریکا به دنیا آمده اند، آمریکایی-آفریقایی تبار هستند. آمریکایی های آفریقایی تبار ۲۰ درصد کل جمعیت مسلمان ایالات متحده را تشکیل می دهند که بسیاری از آنها از مسیحیت به اسلام گرویده اند.

طبق بسیاری از تحقیقات انجام شده در بین ادیان جهان دین اسلام سریعترین رشد را تجربه می کند. طبق تحقیقات موسسه پیو جمعیت مسلمانان جهان در ۲۰ سال گذشته ۳۵ درصد افزایش یافته است. جمعیت مسلمانان جهان نسبت به غیر مسلمانان از رشد دو برابری برخوردار است و تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۲۶ درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل خواهند.

حدود دو سوم از مسلمانان در ایالات متحده (٪ ۶۴.۵) از مهاجران نسل اول (خارجی تبار) هستند و این در حالی است که کمی بیش از یک سوم (۳۵.۵٪) مسلمانان بومی هستند. بر همین اساس تا سال ۲۰۳۰ از هر ده نفر مسلمان در آمریکا چهار نفر و یا به عبارتی (۴۴.۹٪) مسلمان بومی این کشور خواهند بود.

بر خلاف بعضی از مذاهب دیگر که دارای اجتماعات محلی محدود هستند مسلمانان در بیشتر مناطق آمریکا پراکنده اند، هر چند تمرکزشان در برخی از شهرهای عمده نظیر نیویورک، شیکاگو و لس آنجلس بیشتر به چشم می خورد.

تعداد مساجد آمریکایی نیز در شهرهای بزرگ بیش از جاهای دیگر است. حدود پنجاه درصد از مساجد در شش ایالت آمریکا قرار دارند. برای مثال ۲۵۷ مسجد در نیویورک، ۲۶۴ مسجد در کالیفرنیا و ۱۱۸ مسجد در فلوریدا قرار دارد.

روند گرایش به دین اسلام در آمریکا

هرچند آمار دقیقی از تعداد افرادی که به دین اسلام ایمان می آورند وجود ندارد ولی تحلیلگران معتقدند که سالانه ۱۰۰۰۰۰ نفر در آمریکا به اسلام ایمان می آورند. در بین گروه های قومی سیاهپوستان آفریقایی تبار بیشترین تعداد مسلمانان تازه به اسلام گرویده را تشکیل می دهند.

پاتریک دی باون Patick D Bowen کارشناس ارشد مطالعات مذهبی از دانشگاه دنور در تحقیقی جامع به دلایل استقبال مردم آمریکا از دین اسلام پرداخته است. او در این تحققیق با ۱۳ نفر تازه مسلمان شده که ۹ نفر از آنها بعد از ماجرای ۱۱ سپتامبر به اسلام ایمان آورده اند مصاحبه کرده و به نتایج ارزشمندی رسیده است.

بر اساس نظرات افراد مصاحبه شده انگیزه افراد در گرایش به دین اسلام بیشتر عقلی و فلسفی بوده است. صلح، دوستی، برابری، عدالت و نظم در احکام اسلامی از علل تاثیرگذار در گرایش غیر مسلمانان به اسلام معرفی شده است.

بلاغت کلام خدا

یکی از دلایلی که اکثر افراد تازه مسلمان شده به آن استناد می کنند بلاغت و فصاحت زبان قرآن است. شواهد و قرائن علمی مستدل، مباحثی که استدلال های عقلی دارند و حکمت الهی که در پس مسائل مختلف اجتماعی وجود دارد و در کلام خدا به آنها اشاره شده، از ویژگی های این کتاب آسمانی است.

زیبایی و بلاغت قرآن در طول قرن ها باعث شگفتی اندیشمندان و زبانشناسان مسلمان و غیر مسلمان شده است. علاوه بر این قرآن تنها کتاب مذهبی است که انسان را به تفکر وا می دارد.

دختر مسیحی با شنیدن صدای اذان مسلمان شد

دختر ۱۷ ساله ای از مسیحیت به اسلام ایمان آورده است تجربه خود را اینگونه بیان می کند. " ظهرها که از مدرسه بیرون می آمدم و منتظر اتوبوس می شدم صدای اذان نوعی آرامش در قلبم ایجاد می کرد. حسی از عشق، شوق و سپاس که هیچ وقت قبلا تجربه نکرده بودم. همین اذان بود که مرا به خدا نزدیک کرد. و پس از تحقیق و بررسی درباره دین اسلام و آموزه های اسلامی سعی کردم نماز خواندن یاد بگیرم. اولین بار با اضطراب و دلهره به مسجد نزدیکی محل سکونت مان در شیکاگو رفتم و بعد از آنکه گفتم من می خواهم مسلمان شوم یکی از خانم های محجبه به سمت من آمد و گفت: سبحان الله… بعد مرا پیش امام جماعت مسجد برد و شهادت گفتم" .

در این جا اشاره به این موضوع ضرورت دارد که ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن خود اذعان دارد که در تاریخ فرهنگ جهان بشریت از آدم تا خاتم به یک موسیقی گیرا و ماندگارتر از ندای اذان مسلمانان برخورد نکرده است و اذانی را که مسلمانان در اقصی نقاط جهان شبانه روز در پنج وعده ندا می دهند با آن ضمن تعظیم در برابر خدا به یکدیگر دست اتحاد می دهند.

شور و شعف ماه رمضان در آمریکا دست کمی از کشورهای مسلمان ندارد

ماه رمضان به سبب ویژگی هایی که دارد، برترین ماه سال است؛ زیرا در این ماه انسان می تواند گام های بلندی را برای رسیدن به حکمت و هدف آفرینش بردارد و به سوی خداوند تقرب جوید. همزمان با شروع ماه رمضان مسلمانان آمریکایی نیز خود برای بهره مندی از فضیلت های این ماه آماده می سازند.

در مرکز اسلامی دارالهجره واشنگتن مسلمانان از نژادها و رنگ های مختلف برای عبادت و تمرین تقوا در کنار هم قرار می گیرند. در این ماه مسلمانان با گرد هم آمدن در مساجد و صرف افطاری در معنا و مفهوم واقعی اسلام بیشتر اندیشه می کنند.

در این بخش به اظهارات افردی که در این فیلم کوتاه درباره اسلام اظهار نظر می کنند می پردازیم.

امام جوهری: " اساس ماه رمضان نزدیکی انسان به خداست و این کار را با خودداری از خوردن و آشامیدن و کنترل شهوات از سپیده دم صبح تا غروب آفتاب انجام می دهد" .

کارلا کلاورCarla Claur, ۲۲ ساله: رمضان ماهی برای تفکر و اندیشه است.

او می گوید: " من در تمام طول سال عبادت می کنم ولی در ماه رمضان نگاه عمیقتری دارم این ماه باعث می شود بیشتر به دعا و مناجات بپردازم" .

Junaid Khan ۲۱ ساله: رمضان را ماه تغییر و تحول در زندگی می داند. او معتقد است: " گفته می شود یک ماه زمان لازم است تا زندگی انسان دگرگون شود - پس ماه مبارک رمضان می تواند شخصیت فردی را تحت تاثیر قرار دهد و او را به سمت یک انسان خوب و زندگی خوب سوق دهد" .

Adam Dirbigi, آدام دیربیگی: ۱۰ ساله هم که روزه داری را تجربه می کند می گوید: " من روزه می گیرم تا حال فقرای آفریقا را درک کنم. مردم روزه می گیرند تا شرایط کسانی که غذا ندارند را درک کنند" .

مشارکت مسلمانان در سیاست

علی رغم تصویرهای منفی و مخدوشی که در سال های اخیر از مسلمانان در آمریکا، ترسیم شده است، مسلمانان مشارکت های بیشتری در برنامه های اجتماعی و سیاسی آمریکا دارند. مسلمانان، همواره سعی می کنند مشارکت های خود در امور اجتماعی و سیاسی را افزایش دهند و این تلاش ها برخی اوقات به صورت مشترک صورت می پذیرد.

با افزایش جمعیت مسلمانان، آن ها به فکر پست های سیاسی هم افتاده اند. اوج حضور مسلمانان در صحنه سیاست آمریکا مربوط به انتخابات سال ۲۰۰۶ می شود که طی آن که برای اولین بار در کنگره آمریکا یک نماینده مسلمان به نام کیث الیسون انتخاب شد.

کیث الیسون ۴۹ ساله، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده از ناحیه ۵ مینه سوتا است.

وی در سال ۲۰۰۶ در انتخابات پیروز شد و اولین نماینده مسلمان کنگره ایالات متحده نام گرفت. الیسون در روز ۳ ژانویه ۲۰۰۷ با سوگند خوردن به قرآن کار خودش را در مجلس نمایندگان آغاز کرد. وی از قرآنی که متعلق به توماس جفرسون (سومین رئیس جمهور ایالات متحده) بود برای سوگند خوردن استفاده کرد. الیسون در ۱۹ سالگی زمانی که در کالج مشغول به تحصیل بود از کاتولیک به اسلام روی می آورد.

وی در سال ۲۰۰۸ به سفر حج هم رفت. الیسون در سال های ۲۰۰۸،۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ مجدداً در انتخابات پیروز شده است.

نگاهی به اقدامات ضد اسلامی در آمریکا نشان می دهد نوعی تقابل ایدئولوژیک به ویژه بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ شدت گرفته است و شبکه های پیچیده ضد اسلامی با تقویت موج اسلام هراسی قصد دارند بین اسلام و تروریسم پیوند برقرار کند، به گونه ای که با کوبیدن بر طبل فضای رادیکال و متهم کردن اسلام به افراطی گری به نوعی دشمن اصلی خود را اسلام جلوه دهد که مروج ترور و خشونت است و این موضوع را هم در بین افکار عمومی جامعه آمریکا و هم نخبگان سیاسی مانند نماینگان کنگره و رسانه های مختلف رواج دهند.

شاید علت این همه ستیز با دین اسلام، قدرت و نفوذ اسلام در آمریکا است و برخی افراد تلاش می کنند با نفی اسلام و آزار اذیت مسلمانان به اثبات هویت ناقص خود که مغلوب فلسفه و حکمت اسلام شده بپردازند.

در هر صورت، همه جمعیت شناسان بر این باورند که در طول دهه های آینده، ایمان به دین حضرت محمد (ص) در تمامی جنبه های زندگی آمریکایی اعم از اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی تاثیر مستمر خواهد داشت. آن ها همچنین معتقدند بخاطر تحولات عظیم جمعیت شناختی و روند افزایش جمعیت جهان، تا سال ۲۰۵۰ اسلام به فراگیرترین دین جهان تبدیل خواهد شد.

به رغم تلاش گروه های مختلف برای رواج اسلام هراسی شمار مسلمانان در آمریکا رو به افزایش است و نوعی گرایش به معنویت دین اسلام در آمریکا مشاهده می شود و این مسئله گویای این است که فشارها و آزار و اذیت ها و کنترل های امنیتی علیه مسلمانان نتیجه عکس داده است و آینده جهان حتی در کشورهای غیر مسلمان به دین اسلام تعلق دارد.